Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yumurtalıklarında ultrason görüntüsünde inci gibi dizilmiş küçük kistler bulunuyorsa bu polikistiktir. Çocuğun olmasını zorlaştırır. Kilo alma, tüylenme vs. Gibi etkileri olanlarda var. Buna rağmen hiç beklemeden hamile kalanlarda var. Takip ettirmek lazım yumurtlamayı, ona göre çocuk için tedavi uygulanır.
Yumurtalıklarında ultrason görüntüsünde inci gibi dizilmiş küçük kistler bulunuyorsa bu polikistiktir. Çocuğun olmasını zorlaştırır. Kilo alma, tüylenme vs. Gibi etkileri olanlarda var. Buna rağmen hiç beklemeden hamile kalanlarda var. Takip ettirmek lazım yumurtlamayı, ona göre çocuk için tedavi uygulanır.
Yok canım bu senin vücudunla alakalı, kimi doktor doğuştan diyor, kimi de ergenlikte oluşuyor diyor. Ama ilişkiyle bi alakası yok yani, tamamen vücudun yapısı ile ilgili.
Adet düzensizliğin var mı?
Varsa bu yüzden demis olabilir ya da polikistik görünümü olmuş olabilir kalıcı değildir..
Doğuştan genetik bir hastalık ya da sadece görünüm polikistik over..
Hamile kalmaya engel değil ama biraz uğraştırabilir ya da uğraşmadan hamile kalanlar da var..
Stres bunun en büyük düşmanı.
Ama önce kesin bir tanı koymalı doktor..
Adet düzenin nasıl?
Mesela benim 4 ayda olurdu pco luyum ben de..
Ama hiç pco var bende diye üzülmedim sadece hamile kalmam biraz zaman aldı kafana takma
Adet düzensizliğin var mı?
Varsa bu yüzden demis olabilir ya da polikistik görünümü olmuş olabilir kalıcı değildir..
Doğuştan genetik bir hastalık ya da sadece görünüm polikistik over..
Hamile kalmaya engel değil ama biraz uğraştırabilir ya da uğraşmadan hamile kalanlar da var..
Stres bunun en büyük düşmanı.
Ama önce kesin bir tanı koymalı doktor..
Adet düzenin nasıl?
Mesela benim 4 ayda olurdu pco luyum ben de..
Ama hiç pco var bende diye üzülmedim sadece hamile kalmam biraz zaman aldı kafana takma
Ben 2 sene tedavi gördüm canım
Ondan önce 1 yıl bi.doktor oyaladı adet düzenleyici ilaçla..
Sonra özel hastaneye gittim doktor ilk muayenede anladı pco oldugunu ve bana clomid verdi..
Clomide cevap verdim çatlatma iğnesi oldum doktor ilişki günlerini söyledi herşey yolunda dedi ama clomid ile olmadı..
Sonra aşılamaya geçtik iğne ile büyüdü yumurtalar ama 5 negatif aşılamam var onda da olmadı..
En son klasik tüp bebek denedik ilkinde tuttu çok şükür..
Zorlu bi süreçti elimizden geleni yaptık ama Allahın elinde bu ve bir imtihan..
Stres yapma Sakın..
Peki sen tedavi görüyor musun?
Ne zamandır istiyorsunuz
Cvp yazdigin icin sagol cnm ben son bir senedir deniyorum ama olmuyor bu konuyu pek ciddiye almiyordum dogum kontrol hapi ile adet oluyordum ilaci biraktim ne adet ne birsey en sonuda karar verdim doktora gitmeye keske daha önce gitseydim 3 aydir metaformin kulaniyorum doktorum bana kilyo vermeni söyledi ve ben bu ilaca adet oldum gecen bakalim bu ay da olucakmiyim yoksa hersey sil bastan mi olucak ..