poğaçalarım çok sert oldu ne yapabilirim ?

ekmekler hamur kıvamındamı olucak tepsiye dökerken ,harç yani.denemek istiyorum:KK76:

canlar tarifimiz şööle:
malzemeler:

• 2bayat ekmek
  • 4yumurta
  • 2su bardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1pk kabartma tozu
üzeri için de bilindik şeyler

• sucuk/salam/sosis
  • 2orta boy domates (ben genelde salçalı baharatlı sos kullanıyom)
  • 3 4tane biber
  • kaşar rendesi
  • kekik
yapılışı da
bayat ekmekleri dilimleyip, yumurta süt yağ ve kabartma tozunu bi kapta çırpıyoruz.
bu karışımın içine ekmekleri ekleyip yine karıştırıyoruz tepsimizi yağlayıp harcımızı içine döküyoruz
sonra bu harcın üstünü dediğim gibi salçalı baharatlı sosumuzu sürüyoruz sonra kekik ve rendelenen kaşarları ve diğer tüm malzemeleri ekliyoruz
ek olarak mısır ve zeytini de öneririm kızlar çok güzel oluyo..bekleme süresi vermicem zaten belli edicek kendini
afiyet olsun....:KK54:

Aldım canım burda yazdıklarını,mutlaka denicem teşekkürler tatlımm:KK71:

Hanımlar size çok büyük bir püf noktası veriyorum mutlaka deneyin ve bana dua edin olurmu :) poça açma yaparken içine bir şişe oda sıcaklığında sade soda ekleyin o kadar yumuşak puff puff oluyorki inanamazsınız..ben yapıyorum her yiyen hazır sanıyor daha yokmu diye soruyorlar:)) ben yaptım diyince hemenn tarif istiyorlar mutlaka deneyinnn :KK70:

canım kurabiye gibimi oluyor hamuru çünkü mayalı hamur değil kafam karıştı ?
canım aslında ek olarak mayalı bi hamur da yapabilirsin yanına yada ayrıca
bide arkadaşımızın dediği gibi sodada kullanabilirsin

Hanımlar size çok büyük bir püf noktası veriyorum mutlaka deneyin ve bana dua edin olurmu :) poça açma yaparken içine bir şişe oda sıcaklığında sade soda ekleyin o kadar yumuşak puff puff oluyorki inanamazsınız..ben yapıyorum her yiyen hazır sanıyor daha yokmu diye soruyorlar:)) ben yaptım diyince hemenn tarif istiyorlar mutlaka deneyinnn :KK70:

evet güzel yöntem..bu arada avatardaki yazı dikkatimi çekti çok hoş ve çok doğru :)

mayalı hamura değil mi hayatım?

evet güzel yöntem..bu arada avatardaki yazı dikkatimi çekti çok hoş ve çok doğru :)

hem mayalı hamur hemde ekmekli karışımımı birleştirerek yap diyorsun tatlım?

teşekkürler canım :)

hem mayalı hamur hemde ekmekli karışımımı birleştirerek yap diyorsun tatlım?

valla olabilir canım çünkü ekmek nedense yetersiz kalıyo iyi kıvam tutması lazım
o yüzden biraz maya eklesen iyi olur zaten yapınca gerekli olanları farkedicen :)

valla olabilir canım çünkü ekmek nedense yetersiz kalıyo iyi kıvam tutması lazım
o yüzden biraz maya eklesen iyi olur zaten yapınca gerekli olanları farkedicen :)

tamam hayatım öyle yaparım teşekkürler

bende size bir tarif vereyim ve lütfen deneyin ...... 1 bardak ılık süt bir bardak sıvı yağ bir tane oda sıcaklığında sade soda. bir yum. akı...sakın sarısını koymayın sertleştiriyor...bir tane tek kullanımlık maya bir tat.kaş.tuz 3 yemek.kaş seker... aldığı kadar un. önce 4 bardak unu bir kaba koyun .üzerine tüm kuruları mayada dahil koyup karıştırın . sonra tüm yaşları teker teker koyun yoğurun hamur yapışırsa elinize biraz daha un ekleyin... çok sert olmayacak ama elinize de hafif yapışacak bir hamur olsun .20 dak legende üstü sarılı kalsın .sonra tepsiye poğaçalarınızı hazırlayın . üzerine yum.sarısı sürüp. 30 dak.da böyle kalsın . ama fırınınızın içinde .çünkü daha güzel mayalanıyor.sonra 160 170 derecede üstü kızarana kadar pişirin. afiyet olsun deneyin pişman olmayacaksınız.piştikten sonra sıcagı sıcagına üzerini örtün yumuşacık olsun...

Son düzenleme:
bende size bir tarif vereyim ve lütfen deneyin ...... 1 bardak ılık süt bir bardak sıvı yağ bir tane oda sıcaklığında sade soda. bir yum. akı...sakın sarısını koymayın sertleştiriyor...bir tane tek kullanımlık maya bir tat.kaş.tuz 3 yemek.kaş seker... aldığı kadar un. önce 4 bardak unu bir kaba koyun .üzerine tüm kuruları mayada dahil koyup karıştırın . sonra tüm yaşları teker teker koyun yoğurun hamur yapışırsa elinize biraz daha un ekleyin... çok sert olmayacak ama elinize de hafif yapışacak bir hamur olsun .20 dak legende üstü sarılı kalsın .sonra tepsiye poğaçalarınızı hazırlayın . üzerine yum.sarısı sürüp. 30 dak.da böyle kalsın . ama fırınınızın içinde .çünkü daha güzel mayalanıyor.sonra 160 170 derecede üstü kızarana kadar pişirin. afiyet olsun deneyin pişman olmayacaksınız.piştikten sonra sıcagı sıcagına üzerini örtün yumuşacık olsun...

Mutlaka deneyeceğim canım benim..bayılırım yumuşacık pogçalara :KK56: Teşekkürler paylaşım için :KK54:

canım ben sana bir poğaca tarifi vereyim bunu yap emin ol ki bir daha vazgçemezsin.ben bu tarifi burdan aldım mükemmel yumusak oluyo aynı hamburger ekmeği gibi.

1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 yumurta akı içine sarısı dışına
2 paket instant maya (kuru maya )küçük olandan 10 gr.
1.5 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz

bunun püf noktası süt ve suyu ılıtman. hamuruda cıvık yogurcaksın biraz eline yapisacak. hamuru yoğur. 30 dk mayalandır. yumurta kadar küçük al yağlı tepsiye biraz aralıkla diz.çünkü çok kabarıyo.uzerine yumurta sarısını sür,susamı at. 45 dk dinlendir.220 de pişir

mutlaka denemeni isterim. denersen yorumunu beklerim. pişman olmıcaksın.:KK56:

ay bu tarif güzele benziyo

X