Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Pnömokok aşısını yaptırdınız mı?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Doktorumuzun tavsiyesi ile Pinomokok ve Rota aşılarının 2.dozlarınıda yaptırdık zamanı geldiğinde bütün aşıları yaptırmalıyız ihmale gelmeyecek hayatımızdaki en önemli konu bebeklerimiz, gerek yok diyen doktorlara da hayret ettim bildiğim bütün doktorlar yapılmasını tavsiye ediyor.

dün ilk doz aşıyı yaptırdık, bebeğim ishal oldu....
doktor ısrar etti ben de birden karar verip yaptırdım. akşam da eşimle tartıştım...birlikte karar vermiştik yaptırmayacağız diye birden kararımı değiştirdiğim için...doktorum sağlık bakanlığı kapsamına alınacağını söyleyince yaptırıverdim(( ama diğer doz aşıları kesinlikle vurdurmuyorum....
bu aşı sadece ve sadece ABD ve Kanada'da yapılıyor. Avrupa Birliği ülkelerinde bu aşı yok. bu aşı sadece 47 virüsten 7 sine karşı vücuda direnç kazandırıyor. aşının malesef ve malesef güvenirliği yok. ve 2. ayda karma aşılarla birlikte yapıldığında ne olacağına dair araştımalar yetersiz. nette araştırma yaparsanız bir noroloji uzmanının kesinlikle yaptırılmaması gerektiğine dair yazısını da okursunuz. diyor ki; türkiye gibi gelişmekte olan ülke çocukları üzerinde aşı denenerek bebekler kobay olarak kullanılıyor. ben pişman oldum...doktor arkadaşlarımızdan bir kısmı bu aşıyı yaptırdı bir kısmı yaptırmadı... durum gerçekten karışık... sağlık bakanlığı kapsamına alınacak deniliyor ama bakanlık açıklama yapmıyor. umarım aşıyı yaptıran anneleri endişelendirmemişimdir, bu benim kişisel düşüncem.

Ben bu aşıyı oğluma vurdurdum, doktorumuz aşının ishal, ateş gibi yan etkileri konusunda uyarmıştı bizi, ama bişi olmadı şükür. gerçekten çok pahalı bir aşı 3 doz aşıya 400 milyona yakın para verdik. ama önemli olan bebeklerimizin sağlığı ve bence bu yüzden sağlık bakanlığı bir kampanya düzenleyip aşının fiyatını büyük ölçüde düşürmesi gerek sonuçta bu bebek sağlığı. gelelim aşının gerekliliğine; arkadaşlar ben bu aşıyı vurdurmadan önce çok sıkı bir araştırma yapmıştım 3 tane doktorla görüştüm ve yaptırmaya karar verdim. evet bu aşı bütün virüslere karşı korumuyor ancak koruduğu düşünülen virüsler gerçekten yabana atılmayacak kadar ciddi. ve hangi ülkelerde bu aşının uygulandığı konusunda abd, kanada başta olmak üzere almanya, fransa gibi 17 ülkede aşı takviminde olduğu ve üstelik ücretsiz olarak uygulandığı belirtiliyor. zaten ab ülkelerinde olmasa dahi abd nin güvenirliği knıtlanmamış bir aşıyla geleceğini tehlikeye atacağını düşnmüyorum. son olarak elbetteki endişelerimizde haklıyız netice de anneyiz ama ben yaptırılması taraftarıyım. tabiki herkesin fikrine saygı duyarım yerimseniben

ben belçikada yaşıyorum, burada zorunlu bir aşı ve 10 seneyi geçkin bir süredir bebeklere yapılıyor..
biz ilk dozunu 2. ay yaptırdık.

arkadasım yanlışın var bu aşı avrupa ülkelerinde zorunlu ve ücretsizdir..

Mrh. Arkadaşlar ben de kızıma vurduruyorum ama içim hiç rahat değil biz 4. ayında başladık yarın 3. dozu vurdurulacak ama bulunduğum ilçedeki dr.kesinlikle gereksiz bir aşı olduğunu söylüyor ama kızım özel dr. mutlaka vurdurulmalı diyor. Ne yapacağımı şaşırdım eşimde öle bir karara varamıyoruz. yarı dada kesmek istemiyorum bir şey olacağından korkuyorum. çok kararısısız yani.

oğlum hüseyin berk henüz 6 haftalık olduğu için daha yaptırmadık ancak doktorumuz 2.ayda yapılabileceğini söyledi yani karma ve verem aşısıyla beraber yapılacak ayrıca yaptırdığınız başka özel aşı var mı

Ben iki çocuğumada vurdurdum. Doktorumuz aşının pahalı olduğunu ancak özelikle menenjit denen hastalığı önlediğini, menenjitin hasar bırakabileceğini sonradan pişman olmanın da işe yaramayacağını söyledi.
Şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadık. Açıkcası ben tavsiye ederim. Zaten bir arkadaşın yazdığına göre Avrupada zorunlu bir aşıymış.
Ayrıca benim anlamadığım aşı konusunda doktorların farklı farklı düşüncede olmaları. İnsanın kafasını karıştırmaktan öteye gitmiyorlar.

Tatlım Pnömokok aşısı tek doz değil biz dört 3 doz yaptırdık 12 aylıkken bir doz daha yapılacak.İyi araştır aşıyı yarım bırakma sonra sıkıntı olabilir.biz yaptırdık sağlık ocağındaki doktor bize iki yaşından sonra yaptır demişti ama kendi doktorumuz ne kadar erken olursa o kadar iyi olur demişti.Zaten iki yaşının altında tehlikeli olabilirmiş.Ayrıca iyiki yaptırmışım bu kadar gereksiz aşıydı madem şimdi devlet niye ücretsiz yapıyor.Daha önce özelde yaptıranlar devamini sağlıkocaklarında vurdurmak konusundada iyi bir araştırma yapmalı aynı aşı olmaya bilir.

Kesinlikle canım İngiltere de bu aşı zorunlu yapılması gereken bir aşı.Birde şu koplo teorilerine iyice şaşırır oldum.yok kobay olarak kullanılıyormuş daha neler yaa aşıyı yaptırdıysan yarım bırakman tehlikeli olmazmı tamamlamak gerekir.Bu aşı diğer aşılar içerisinde en masum aşıdır.Sağlıkocağındaki doktorda yaptırma demişti ama kendi çocuklarına yaptırmış.Bende yaptırdım ve asla yarım bırakmam ya hep ya hiç.Allah korusun arkadaşlar daha önce aşı yüzünden şuan bazı çocuklar hastalığa yakalandı umarım biliyorsunuzdur aşı dört kez yapılması gerekirken bazı çocuklara üç kez yapılmış ve şuan bitkisel hayattalar araştırın daha geniş bilgiye ulaşacaksınız.

arkadaşlar sağlık bakanlığı mayıs 2008den beri aile hekimleri aracılığıyla bu aşıları ücretsiz yaptırıyor ben kızıma iki doz yaptırdım

pnömokok aşımızın ilk dozunu 3. ayda olmuştuk,
ikinci ve üçüncü dozları da ikişer ay aralıklarla vurulacak..
son dozu da 1 yaşından sonra olacak dedi dr.umuz...
yerimseniben

Son düzenleyen: Moderatör:

Hay yaşa Sevhan'ım ne güzel yazmışsın. Evet arkadaşlar Sevhan'a sonuna kadar katılıyorum. Anlattıklarında asla en ufak bir abartma yok.Bunun üzerine artık ne desem boş..

merhaba arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum bende.iki buçuk aylık bi oğlum var adı çağan bugün aşı olduk bizde.pnömokok aşısıda oldu doktorumuz vurdurmamız gerektiğini söyledi yaptırdık bizde.3 aylık oluncada ishal aşısı olcakmış.tüm bebeklere sağlıklı günler.::ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…