• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pnmokok as gerekten gerekli mi?

Aslında Rota Virüs Ponomokoktan daha önemli keşke onu da devlet karşılasa.
Biz pnomokok yaptırdık. İlk dozunu paralı Diğerlerini devletten.

ben oğlumu hacettepe çocuk hastalıkları bölüm başkanına götürüyorum. bize ne rota ne de pnömokok aşısını yaptırtmadı. çünkü bu tarz aşılar bazı çocukların bağışıklık sistemini etkileyip olmadık hastalıklara sebep olabiliyormuş.

ben aşının çok çok gerekli olduğunu düşünenlerdenim. ilk oğluma pnömokok yaptırdım ama rota virüsüne doktorum gerek görmemişti. 2. oğluma rotavirüsü de yaptırdım çünkü bizzat doktorumuzun oğlu rota virüsünden 10 gün yatmış hastanede, mutlaka yaptırın dedi.

mesela artık çiçek aşısı 1975 doğumlu olanlardan itibaren yapılmıyor. halbuki seneler önce çiçekten ölenlerin sayısı 1000 lerle ifade edilmiş. artık virüs olmadığı için yapılmadığı söyleniyor. ne kadar yanlış... çünkü çiçek mikrobu malesef bazı devletlerce saklanıyor ve herhangi bir biyolojik savaş sırasında rahatça yayılacak. 75 den sonra doğan genç nüfusun nasıl etkileneceğini düşünebiliyor musunuz?

yanlış anlaşılmasın amacım kimseyi korkutmak değil ama bunlar malesef gerçekler. domuz gribi aşısını bende yaptırmayacağım çünkü daha ne olduğu, ilerki yıllarda karşımıza nasıl yan etkilerinin çıkacağını bilmiyoruz. ama bu aşılar yıllarca denenmiş, etki-yan etki biliniyor.

tabi yine de ailelerin tercihi. ama ben yapılması taraftarıyım a.s.

merhaba arkadaşlar 2005 doğumlu kızıma bende 10 gün kadar oldu zatüre aşısı yaptıralı grip aşısıyla ikisini aynı yaptırdım saglıkçı bir aileden gelmenin avantajlarını kullanarak çok fazla hekime danıştım ve aslında 4 yaş 15 yaş arasında ki tüm çoçuklara 40 yaş üzerinde insanlara yapıldığını öğrendim komşumun kızı iki sene oldu aş olalı ve çok fayudasını gördüğünü söyledi kızımın bronşiti var malum domuz gribi salgınıda ortaya çıkınca ve bende aşıyı yaptırmayacagımı söylediğimde doktorumuz o zaman herşeyi allaha bırakmamak lazım önlemi al kızlarını zatüre ve grip aşısını hemen yaptır demişti ve devlet sadece 2008 yılından sonra doğanalara 5 li karma aşıyla yapıyor saçmalığa bak 2008 den önce doğanların hastalanamayacagını nasıl garanti etmişse eczanede 32 milyona satılıyor ama domuz gribinden dolayı altın gibi kıymetli bulmanın mümkünü yok firma grip aşısıyla zatüre aşısını geçen sene aynı miktarda üretmiş elinde kalmış satılmamış bu senede bu yüzden az üretince ve bu salğın çıknca bulmak oldukça zor ben ankarada o kadar çok eczane depo araştırdım ki bulamadım ilegal yollardan buldum :)))) doktor halam buldu herkese saglık diliyorum allah bu salgında bize yardım etsin

Back