hanımlar 4 yaşında bir oğlum var.doktoru pnömokok aşısını mutlaka yaptırmamız gerktiğini söyledi.biraz araştırdım dr.güçlü ılgız'ın dediğine göre:
[sıze=1]abd’ndeki uygulamalarda; epileptik nöbet geçirme (sara), yüksek ateş, aşırı sinirlilik gibi yan etkilerinin olduğu bildirilmiş. Aşı, abd’nde 2000 yılında kullanım izni almış ve aşı sonrası 79 çocuğun öldüğü, toplam 3243 çocukta yan etki ortaya çıkmış.[/sıze]
[sıze=1]ve[/sıze]
[sıze=2][ı]bilimsel geçerliliği henüz kanıtlanmamış olan pnömokok aşısının türkiye gibi henüz kalkınmasını sağlayamamış ülkelerin insanlarını kobay olarak kullanarak etkinliğini kanıtlama zihniyetini kınıyorum[/ı][ı]. [/ı]diyor yazısında.[/sıze]
[sıze=2]sizce ne yapmalıyım.?[/sıze]
bnm kızım 2,5 yaşındayken zatüre geçirdi. tekrar 6 yaşındayken geçirdi 8 gün hastanede kaldık zatüreye bağlı sağ akciğerinde daralma oldu ve bu daralma balon şişirterek açıldı bunun sonucunda dr.umuz pnömokok aşısını mutlaka yaptırmamız gerektiğini söledi bizde yaptırdık hiç bi sorunda yaşamadık bnce bu aşının mutlaka yapılması lazım
Sevgili yeliss ben aşıların mutlaka yaptırılması hatta ayı değil günü gününe takip edilmesi gerektiğini düşünenlerden idim. Fakat detaylı bir araştırma yapınca aşılar hakkında inanlımaz şeyler öğrendim. burada çok fazla yazıp kimsenin kafasını karıştırmak istemiyorum. Ancak ülkemizde kullanılan bir cins aşının içinde olması gereknden daha fazla civa olduğu bunun çocuklarda otizm belirtisine sebep olduğuna dair yazılar var.
Ben doktorumuza sordum kesinlikle ben pnömokok yapmıyorum dedi. Rota virüsü ve çiçek aşısıda yapmmadığını söuledi. Bizim özel durumumuz olduğundan çicek yapıldı.aancak diğerlerri yapılmadı.
Doktorumuzun adı sabiha paktuna keskin nette yazılarıda var. Bir tanesini link vermek yasak olduğu için kopyalayacağım. Siz yinede araştırmacılara kulak verin derim ben.Bizim sağlık bakanlığı uyuyormu demiş bir arkadaş .Bizim sağlık bakanlığı değil bir çok bakanlığımızı uyuyor. Calpol adlı ateş düşürüücü ingilterede yasaklanmış bizde de 1 yıl sonra hastahanelere fax çemişler bu ilaç kullanılmasın diye ama hala eczanelerde satılıyor. soruyorsunuz bizim haberimiz yok diyorlar. Buna benzer ne saçmalıklar oluyor bu ülkede.
Geçmiş olsun.
Sevgili yeliss ben aşıların mutlaka yaptırılması hatta ayı değil günü gününe takip edilmesi gerektiğini düşünenlerden idim. Fakat detaylı bir araştırma yapınca aşılar hakkında inanlımaz şeyler öğrendim. burada çok fazla yazıp kimsenin kafasını karıştırmak istemiyorum. Ancak ülkemizde kullanılan bir cins aşının içinde olması gereknden daha fazla civa olduğu bunun çocuklarda otizm belirtisine sebep olduğuna dair yazılar var.
Ben doktorumuza sordum kesinlikle ben pnömokok yapmıyorum dedi. Rota virüsü ve çiçek aşısıda yapmmadığını söuledi. Bizim özel durumumuz olduğundan çicek yapıldı.aancak diğerlerri yapılmadı.
Doktorumuzun adı sabiha paktuna keskin nette yazılarıda var. Bir tanesini link vermek yasak olduğu için kopyalayacağım. Siz yinede araştırmacılara kulak verin derim ben.Bizim sağlık bakanlığı uyuyormu demiş bir arkadaş .Bizim sağlık bakanlığı değil bir çok bakanlığımızı uyuyor. Calpol adlı ateş düşürüücü ingilterede yasaklanmış bizde de 1 yıl sonra hastahanelere fax çemişler bu ilaç kullanılmasın diye ama hala eczanelerde satılıyor. soruyorsunuz bizim haberimiz yok diyorlar. Buna benzer ne saçmalıklar oluyor bu ülkede.
canım çok sağol.şimdi daha net düşünebiliyorum.görümcemin oğlu 3 yaşında 1,5 yaşında yaptırdılar bu aşıyı.çocuk hala konuşamıyor.herşeyi biliyor ama alakası olmayan bebek diliyle söylüyor.doğru düzgün anne dediğini bile duymadım.ısrarlarımla doktora götürdüler.zamanla konuşur demiş.renkleri bile bilmiyor.benim çocuk 2 yaşındayken tüm nesneleri düzgün bir şekilde söyledi.derdini cümle kurarak anlatıyordu.kıyas yapmak tabiki yanlış ama insan anne demez mi? yazdıklarını okuyunca aşıdan mı diye düşünmeye başladım.kesinlikle yaptırmayacağım.:umursamaz:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?