• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PMS ve regl dönemi bunalımı

yaseminsaatleri

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
20
Puanlar
18
Biliyorum herkesin yaşadığı bir durum bu yani çok inanılmaz farklı bir şey değil ama yinede yardım istemeye karar verdim
Önceden de bu dönemlerde içime sıkıntılar basardı ama son 1 yıldır inanılmaz arttı. Benim regl zaten fazlasıyla düzensiz. Yani bazen 2 ay olmam bazen ise ayda 2 kez rahatça olurum. Bu dengesizlikten midir bilmiyorum ama bu dönemim çok kötü geçiyor son aylarda. Olmadan önce 3 gün olduğum hafta boyunca nerdeyse her gün ağlıyorum. Yani o an karar versem gider kendimi atarım öyle bir bunalım. Bu dönemi daha az sıkıntılı geçirmemi sağlayacak ne önerirsiniz? Ne bileyim bir çay vs ya da başka bir yöntem? Tabi bir yandan KPSS hazırlığı ve yalnızlık duyguları sa var...Her şey üst üste geliyor sanki ve kendimi çok yıprattim. Aileme karşı suçluluk hissi de cabasi...

Doktora gittim birkaç kez ama görünürde bir sıkıntı olmadığını ve stres kaynaklı olabileceğini söylediler. Tahlil gibi şeyler de yaptırdım üstelik. :/ Kısır döngü içine giriyorum galiba. Stres yaptıkça duzensizlesiyor, duzensizlestikce ise iyice dengesizlesiyor...

Bence pms değil bu, hormonlarınıza baktırın derim. Muhtemelen hormon bozukluğunuz var ve sizi o bu hale getiriyor.

hormon kontrolü şart gibi duruyor. bu arada lahana kürünün hem regl sancılarına hem de regl döneminde ruh haline iyi geldiğini okumuştum, bir araştır istersen.

Hayıt suyu deneyebilirsiniz 2 ay kadar

Bilinenin aksine pms ve regl dönemlemlerinde yatmak yerine hareket edilmeliler. Böylece kan rahat akar ve ruh biraz yatışır. Spor yapın plates yapın çok faydasını göreceksiniz :)

Konuyu taşıdığınız için teşekkür ederim öncelikle

Bu dediklerinizi deneyeceğim. Çünkü gerçekten ruh halim çok dengesiz. Şimdi bile dünyanın tüm yükü omzumda gibi hissediyorum.

Öyleyse bir randevu ayarlayıp hormon kontrolü yaptırmalıyim :/

Spor da iyi bir fikir :) En azından hızlı tempo yürüyüş yapmak açık havada iyi gelebilir.

Back