- 27 Ocak 2023
- 26
- 3
- 31
-
- Konu Sahibi mamisin annesi
Kanama olduğu zaman onun kanı ve benim kanım birbirine karışıyor. Bu durumda uyuşmazlıklarda bebeğin ölümü yada sakatlığına sebebiyet verilebiliyo erken müdehale edilmezse.Sizin kanamalarınız plesanta previa durumundan dolayı değil mi? Uyuşmazlıkla tam alakasını anlayamadım? İğnenizide olmuşsunuz zaten.
Neden olsun güzel kardeşim.Ben yazdım ama sanırım siz farketmediniz bende plesenta previa durumu var ve bu durum gebelik boyunca kanamaya sebep oluyo eğer ikincide de tekrarlarsa yine kanama olucak bu konuda tedirginim yani evet her kanama olduğunda iğnemi olucam ama tüm dünyada uyuşmalık yaşayan ama ikişer üçer çocuk dopuran insanlar olduğu gibi bu iğneyi olsa dahi bebeklerni kaybeden insanlarda var. Bahsettiğim bu.
İnatlaşma mı? Çok ciddi bir iddiada bulunuyorsunuz, ilk defa duyuyorum ve kan uyuşmazlığı olan bir gebeyim ben. Eğer doğruysa gerçekten o zaman endişeleneceğim ben de. Böyle ciddi bir konuda forum yorumlarına inanacak değilim. İçime bir kurt düşürdünüz ve söylediklerinizi ispatlayamıyorsunuz. Doktoruma danışacağım mecburen. Teşekkürler.Yani bu durumu böyle bi inatlaşmaya çevirmenin bi faydası olduğunu düşünmüyorum. Çok merak ediyorsanız açıp kendiniz araştırabilirsiniz üstelik bu formdaki yorumlara bakmanız bile yeterli olacaktır.
Merakimdan youtubede video izledim.İnatlaşma mı? Çok ciddi bir iddiada bulunuyorsunuz, ilk defa duyuyorum ve kan uyuşmazlığı olan bir gebeyim ben. Eğer doğruysa gerçekten o zaman endişeleneceğim ben de. Böyle ciddi bir konuda forum yorumlarına inanacak değilim. İçime bir kurt düşürdünüz ve söylediklerinizi ispatlayamıyorsunuz. Doktoruma danışacağım mecburen. Teşekkürler.
Bende kan uyuşmazlığı yaşamış bir anneyim ve ikinci gebeliğimi yaşıyorum ve bu söylediklerim iddia değil ikinci gebeliğimde yaşadığım kanama sonrası doktorumun bana söylediği şey. Keşke ilk gebeliğinizde önceden yapılmış olsa dahi 28. Haftada da bu iğne yapılsaydı dedi. Ayrıca bu forumda insanlar yaşadıkları tecrübeleri benzer durumu yaşayan diğer insanlarla paylaşıyolar yalan olduğunu düşünmüyorum hiç bir yorumun.İnatlaşma mı? Çok ciddi bir iddiada bulunuyorsunuz, ilk defa duyuyorum ve kan uyuşmazlığı olan bir gebeyim ben. Eğer doğruysa gerçekten o zaman endişeleneceğim ben de. Böyle ciddi bir konuda forum yorumlarına inanacak değilim. İçime bir kurt düşürdünüz ve söylediklerinizi ispatlayamıyorsunuz. Doktoruma danışacağım mecburen. Teşekkürler.
Dr gamze çağların kendi bloğunda uyuşmazlıkla ilgili yazdığı yazıyı okumanızı öneririm. Ben kesinlikle uyuşmazlık varsa ikinci bebek ölecek demiyorum tabiki bunun kesinliğine inansam bende ikinciye gebe kalmazdım. Sadece en en en başından beri plesenta previa durumu yüzünden gebeliğim boyunca sıkça yaşayacağım kanamaların bu defa riski attıracağıyla alakalı tedirginliğimden bahsediyorum konuyu açma amacımda benzerini yaşayan varmı sonuç ne oldu onu merak etmemdi. Çünkü bu forumda plesenta previa yaşamasa dahi iğnesi yapılsa dahi ikinci gebeliği düşükle sonuçlanan annelerin yorumlarını okudum.Merakimdan youtubede video izledim.
İkinci bebekte aşırı zorluk vs vs olmuyor.
İğnes olunup dogum bekleniyor, bebek doğunca da kan grubuna göre igne yapilacak ya da yapılmayacak.
Doktorlar felaket gibi bişey anlatmıyor…
Yorumların yalan olduğunu mu söyledim? Tanımadığım etmediğim insanların yorumlarına göre hareket edemeyeceğimi söylüyorum, özellikle söz konusu sağlıksa.Bende kan uyuşmazlığı yaşamış bir anneyim ve ikinci gebeliğimi yaşıyorum ve bu söylediklerim iddia değil ikinci gebeliğimde yaşadığım kanama sonrası doktorumun bana söylediği şey. Keşke ilk gebeliğinizde önceden yapılmış olsa dahi 28. Haftada da bu iğne yapılsaydı dedi. Ayrıca bu forumda insanlar yaşadıkları tecrübeleri benzer durumu yaşayan diğer insanlarla paylaşıyolar yalan olduğunu düşünmüyorum hiç bir yorumun.
Ben de şaşkınım şuanMerakimdan youtubede video izledim.
İkinci bebekte aşırı zorluk vs vs olmuyor.
İğnes olunup dogum bekleniyor, bebek doğunca da kan grubuna göre igne yapilacak ya da yapılmayacak.
Doktorlar felaket gibi bişey anlatmıyor…
tabi ki etmeyin. Tabiki güvendiğiniz doktorunuzla devam edin. Yine söylüyorum allah hiç bir kötülük yaşatmadan da evladınızı kucağınıza almanızı sağlasın sağlık uzun ömür versin. Ama bende yaşadıklarımı ve doktorumun söylediğini yazdım buraya. Benim yazdıpım şey bilimsel bir makaledir demiyorum benim gebeliğimde yaşadığım şeyi paylaştım forumun amacına uygun olarak.Yorumların yalan olduğunu mu söyledim? Tanımadığım etmediğim insanların yorumlarına göre hareket edemeyeceğimi söylüyorum, özellikle söz konusu sağlıksa.
Tabi ki olabilir.Dr gamze çağların kendi bloğunda uyuşmazlıkla ilgili yazdığı yazıyı okumanızı öneririm. Ben kesinlikle uyuşmazlık varsa ikinci bebek ölecek demiyorum tabiki bunun kesinliğine inansam bende ikinciye gebe kalmazdım. Sadece en en en başından beri plesenta previa durumu yüzünden gebeliğim boyunca sıkça yaşayacağım kanamaların bu defa riski attıracağıyla alakalı tedirginliğimden bahsediyorum konuyu açma amacımda benzerini yaşayan varmı sonuç ne oldu onu merak etmemdi. Çünkü bu forumda plesenta previa yaşamasa dahi iğnesi yapılsa dahi ikinci gebeliği düşükle sonuçlanan annelerin yorumlarını okudum.
Bisey olmaz korkma.Ben de şaşkınım şuan
Çok geçmişler olsun allah iki evladınızıda size bağışlasın. Benimde oğlumda gebelikte onu besleyen damarlarda tıkanıklık vardı gelişimi çok yetersizdi zaten en son gebelik zehirlenmesiyle sezeryana alındım ama allah onu bana bağışladı. Bu sayfayı açtım acaba benzer bi durumu yaşayan varsa bana umut olur mu yecrübelerini paylaşarak diye düşündüm ama ben cevap beklerken ikinciye gebe kaldım. İnşallah bu gebeliğim en başta yaşadığım şu kanamaya rağmen sorunsuz geçerde benzer bi durumu yaşayan olursa ben ona umut olurum.Tabi ki olabilir.
Sizin iki tane büyük sorununuz var.
Sizin kan uyuşmanızdan ziyade plesanta previa duruma göre rahminizin alınma duruma da olabilir.
Bunların hepsini bilerek 2 sorunu kabul ederek gebe kalmışsınız.
Bu arada ben neler yasadim neler benim sorunlarom farkliydi.
Ölümlerden döndüm ne zorluklar yasadim oglumu dogurdum, hepsini goze alip kizima gebe kaldım.
Doktorlar da riskleri göze aldigim icin ok dediler.
Riskli bir durumu bile bile bilinçli olarak gebe kaldiktan sonra ne olacagini beklemekten baska bisey yok.
Biz kan uyuşmazlığın ne olduğunu biliyoruz, orta okulda biyoloji dersinde işledik. Bu yazıda kan uyuşmazlığı genel olarak anlatılmış, bilmediğim bir şey yazmıyor. Ben sizden iğneye rağmen bebeği kan uyuşmazlığı sebebiyle kaybetmenin bilimsel açıklamasını istedim. Yazıda da iğne yapıldığında korkulacak bir durumun olmadığı yazmakta:Gebelikte Kan Uyuşmazlığı - Doç. Dr. Ebru Zülfikaroğlu.
Lütfen bu yazıyı okuyun. Üstüne benim yaşadığım plesenta previa durumunuda düşünün ki sizlerin böyle bir durumu yok şükür ki ondan sonra iğneyi olsamda tedirginliğimin haklı olduğunu anlayacaksınızdır. Her birimiz hamileyiz lütfen biraz daha anlayışlı olalım. Hepimize evlatlarımızın iyi günlerini göstersin rabbim.
Herhangi bir nedenle anne ile anne karnındaki bebeğin kanlarının karışması durumunda, önceden koruyucu iğne yapılmamış ise kan uyuşmazlığı sorunlu bir hale gelebilir.
Anne adayının düşük yapması veya kürtaj yaptırması durumlarında dahi, kan uyuşmazlığı tespit edildiği takdirde ilk 72 saatte uyuşmazlık iğnesi yapılması ilerideki gebeliklerinde anneyi koruyacaktır.
İnşaAllah gebeliğiniz sorunsuz geçer ve evladınızı sağlıkla kucağınıza alırsınız.Çok geçmişler olsun allah iki evladınızıda size bağışlasın. Benimde oğlumda gebelikte onu besleyen damarlarda tıkanıklık vardı gelişimi çok yetersizdi zaten en son gebelik zehirlenmesiyle sezeryana alındım ama allah onu bana bağışladı. Bu sayfayı açtım acaba benzer bi durumu yaşayan varsa bana umut olur mu yecrübelerini paylaşarak diye düşündüm ama ben cevap beklerken ikinciye gebe kaldım. İnşallah bu gebeliğim en başta yaşadığım şu kanamaya rağmen sorunsuz geçerde benzer bi durumu yaşayan olursa ben ona umut olurum.
Tamam işte o kanamalar plesenta previadan dolayı olmuyor mu? Uyuşmazlık içinde iğne vurulmuşsunuz. Bugüne kadar hep ilk gebeliklerde sorun olmadığını,ikinci gebelikte de iğne vurulup önlendiğini duymuştum. Neden işe yaramasın ki? Kötüyü düşünmeyin bence yok filancanın başına şu gelmiş,böyle olmuş dalan diye. Olduysada o dedikleriniz istisna falandır. Onların öyle olmuş diye sizinde olacak hali yok ki. Doktorunuza danışın her şeyi vesvese yapmayın kendinize.Kanama olduğu zaman onun kanı ve benim kanım birbirine karışıyor. Bu durumda uyuşmazlıklarda bebeğin ölümü yada sakatlığına sebebiyet verilebiliyo erken müdehale edilmezse.
Birincisi o yazıyı attım çünkü ikinci gebelikte olabilecek riskle ilgili bir paragraf vardı.Biz kan uyuşmazlığın ne olduğunu biliyoruz, orta okulda biyoloji dersinde işledik. Bu yazıda kan uyuşmazlığı genel olarak anlatılmış, bilmediğim bir şey yazmıyor. Ben sizden iğneye rağmen bebeği kan uyuşmazlığı sebebiyle kaybetmenin bilimsel açıklamasını istedim. Yazıda da iğne yapıldığında korkulacak bir durumun olmadığı yazmakta:
plesanta previa başli başına ağır bir durum, damarlarınızdan centik olmus bebek beslenememis bu da basli basina ağır bir durum.Çok geçmişler olsun allah iki evladınızıda size bağışlasın. Benimde oğlumda gebelikte onu besleyen damarlarda tıkanıklık vardı gelişimi çok yetersizdi zaten en son gebelik zehirlenmesiyle sezeryana alındım ama allah onu bana bağışladı. Bu sayfayı açtım acaba benzer bi durumu yaşayan varsa bana umut olur mu yecrübelerini paylaşarak diye düşündüm ama ben cevap beklerken ikinciye gebe kaldım. İnşallah bu gebeliğim en başta yaşadığım şu kanamaya rağmen sorunsuz geçerde benzer bi durumu yaşayan olursa ben ona umut olurum.
Siz kan uyusmazligindan ziyade bu iki soruna odaklanın.
Doktorun kan sulandırıcı coraspin ile destekleyip bebege kan giden buyuk damarlarin kontrolünü 4. Aydan itibaren sık sık yaptırın.