• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Plesanta’da dirençli akım-çentik

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kızım olacak nasipse canım..

canım ben bursadayım, bu çentik olayı oğluma hamileliğimde de oluşmuştu ve sonradan düzelmişti, bende o süreçte sürekli doppler usg ile takip edildim. Şimdi de iki farklı doktora gidiyorum özelde ki doktorum sadece gelişimini kontrol edeceğim dedi, perşembe günü de devlette ki doktoruma gideceğim o biraz daha garantici bir doktor detaylıdan sonra gerekirse perinatolojiye sevk edeceğini söylemişti bakalım ne diyecek. Bende sürekli tansiyonumu ölçüp mümkün mertebe sol yanıma uzanıyorum, inşallah risksiz bir şekilde atlatırız bu günleri...
Canim bende 2 doktora gidiyorum biri ozel biri devlet. Hem 2 goz baksin ikiside takip etsin diye hemde ozeldeki doktorum taramalari tahlilleri burda yaptirma devlette yaaptir bana getir dedigi icin. Bazen devlettekiler sıkıntı cikariyolarmis. Ozele gidip buraya tahlil yaptiriyosunuz diye. Oyle bisey yasadin mi canim. Benim ozeldeki doktorum bazi testlerin eksik onlari yaptir devlete dedi ama henuz devlettekine soylemedim.
Bu arada gecmis olsun umarim saglikla kucagina alirsin

Canim bende 2 doktora gidiyorum biri ozel biri devlet. Hem 2 goz baksin ikiside takip etsin diye hemde ozeldeki doktorum taramalari tahlilleri burda yaptirma devlette yaaptir bana getir dedigi icin. Bazen devlettekiler sıkıntı cikariyolarmis. Ozele gidip buraya tahlil yaptiriyosunuz diye. Oyle bisey yasadin mi canim. Benim ozeldeki doktorum bazi testlerin eksik onlari yaptir devlete dedi ama henuz devlettekine soylemedim.
Bu arada gecmis olsun umarim saglikla kucagina alirsin
Sağol canım inşallah sende sağlıkla doğum yapar kavusursun evladına, ben hiç bir sorun yaşamadım devlette ki doktorum dünya iyisi bi insan, her seferinde de belirtiyordum ona ayrıca özel hastaneye gidiyorum diye hiç olumsuz bişey demedi.

Sağol canım inşallah sende sağlıkla doğum yapar kavusursun evladına, ben hiç bir sorun yaşamadım devlette ki doktorum dünya iyisi bi insan, her seferinde de belirtiyordum ona ayrıca özel hastaneye gidiyorum diye hiç olumsuz bişey demedi.
Senin ozeldeki gicikmis benim devletteki:KK12: bu arada geride olamamasina cok sevindim bebeginin. Insallah sıkı sıkı tutunur sana

İnşallah canım Allah razı olsun
geçer inşallah canım benim de ikili test de sol tarafta çentik var şimdi birşey ifade etmiyor detaylı ultrasonda da çıkarsa tedbir alınır dedi ben de süleymaniye doğum evine gidiyorum hem acili hem elif hanım çok iyi doktorlar çok ilgilendiler biraz daha devam etmeyi düşünüyorum özele sonra gideceğim

29 hafta doppler kontrolü yapıldı, çentik gözükmüyor dendi çok şükür Allahıma. Fakat risklerim doğuma kadar sürebilirmiş özellikle tansiyonuma dikkat etmem gerekiyormuş. Bebeğin gelişimi haftasıyla uyumlu maşallah. Coraspini 3 hafta daha kullanıp bırakıcam. Kontrollere devam. Hamd olsun... Rabbim sağlıcakla kucağıma aldığım günleri de gösterir inşallah..

geçer inşallah canım benim de ikili test de sol tarafta çentik var şimdi birşey ifade etmiyor detaylı ultrasonda da çıkarsa tedbir alınır dedi ben de süleymaniye doğum evine gidiyorum hem acili hem elif hanım çok iyi doktorlar çok ilgilendiler biraz daha devam etmeyi düşünüyorum özele sonra gideceğim
Ciddi birşey çıkmaz inşallah canım sağ salim kucağına alırsın inşallah sağlıkla..

Evet sonucu da yazıp konumu sonlandırmak istedim. Kızım 38+6 da hemen hemen 3,5 kg olarak doğdu maşallah. Çentik bebeğimi çok etkilememiş bu süreçte yapılması gereken en önemli şey yediklerinize dikkat etmek. Kesinlikle tuzu ya azaltmalı ya kesmelisiniz.

Kan akışını hızlandırmak için bol bol meyve, bebeği beslemek içinde bol bol protein yeyin. Ben meyve olayını fazla abartmıştım, özellikle de kirazı, doğuma yakın aşırı yenmemesi gerekiyormuş ama ben nefsime söz geçiremedim bu yüzden doğumdan sonra ki bi kaç gün kanamam fazla oldu.

Herkese sağlıklı doğumlar diliyorum.

Merhabalar benimde detaylı ultrasonda iki damarda çentik çıktı ve sağ taraf daha yüksekti. Benimde gittiğim dr 28. Hafta sonrası yetersiz gelebilir deri bir ay sonra gel seri zaten 28 çoktan bitiyordu çağırdığı hafta başka dr daha buldum ona gittim aspirin verdi vitamin falan da takviye olarak bir sonraki hafta gidince sol taraftaki açılmış ama bu seferde bebeğin suyu azalmış şimdi

Burda sizin yazılarınızı görünce yazmak istedim inşallah bebeğiniz sağlıkla dünyaya gelmiştir bu arada bende bursadayım sizin önereceğiniz bir dr var mı

Burda sizin yazılarınızı görünce yazmak istedim inşallah bebeğiniz sağlıkla dünyaya gelmiştir bu arada bende bursadayım sizin önereceğiniz bir dr var mı
Endişelenme. Benim de vardı aspirin falan da kullanmadım, düzeldi kendiliğinden. Hep sola yattım. Sen de öyle yap ve asla strese girme. Sağlıkla alacaksın kucağına inşallah. Ben aldım bak 6 gün sonra 6 ayına giriyor nasipse.

Endişelenme. Benim de vardı aspirin falan da kullanmadım, düzeldi kendiliğinden. Hep sola yattım. Sen de öyle yap ve asla strese girme. Sağlıkla alacaksın kucağına inşallah. Ben aldım bak 6 gün sonra 6 ayına giriyor nasipse.
İnşallah sağolun, benimde öyle olur ayakta biraz fazla durunca ağrım oluyor o zaman bütün moralim alt üst oluyor dediğiniz gibi inşallah sağ Salim alırım bende kucağıma

İnşallah sağolun, benimde öyle olur ayakta biraz fazla durunca ağrım oluyor o zaman bütün moralim alt üst oluyor dediğiniz gibi inşallah sağ Salim alırım bende kucağıma
Ooo benim ne ağrılarım olurdu. Ne badireler atlattım ben. Ödüm kopuyordu erken doğacak diye, başka sorunlar da vardı. Şükür geçti gitti hamdolsun. Ama diyorum sakın stres yapmayın. Stres en büyük düşman.

Öncelikle hiç stres olmayın beslenmenize çok dikkat edin bol bol temiz hava alın. Tuzu azaltın yada kesin gün için de tansiyonunuzu takip edin. Ben hem özele hem devlete gidiyordum ki özelde ki doktorum bu durumumu çok önemsemedi takip bile istemedi bende o doktoru bırakıp devlette ki doktoruma devam ettim. Zübeyde hanım da Ali yeşil beyi şiddetle tavsiye ederim. Doktorluğu ve kişiliği ile on numara bir insan kendisi. Yapılacak çok fazla bişey yok bu gibi durumlarda siz kendinize çok dikkat edin yeter. Bebeğinizin suyunun azaldığından bahsetmişsiniz bunun için bir kaç ayrı dr a daha gidin gerekirse perinatologlar takip isteyecektir. Havuç ve armut suyunun suyu artırdığını duymuştum sizde bir deneyin isterseniz... sağlıkla kavusun bebeğinize..

Öncelikle hiç stres olmayın beslenmenize çok dikkat edin bol bol temiz hava alın. Tuzu azaltın yada kesin gün için de tansiyonunuzu takip edin. Ben hem özele hem devlete gidiyordum ki özelde ki doktorum bu durumumu çok önemsemedi takip bile istemedi bende o doktoru bırakıp devlette ki doktoruma devam ettim. Zübeyde hanım da Ali yeşil beyi şiddetle tavsiye ederim. Doktorluğu ve kişiliği ile on numara bir insan kendisi. Yapılacak çok fazla bişey yok bu gibi durumlarda siz kendinize çok dikkat edin yeter. Bebeğinizin suyunun azaldığından bahsetmişsiniz bunun için bir kaç ayrı dr a daha gidin gerekirse perinatologlar takip isteyecektir. Havuç ve armut suyunun suyu artırdığını duymuştum sizde bir deneyin isterseniz... sağlıkla kavusun bebeğinize..
Merhaba şuan aynı sorunu yaşıyorum doktorum ayrıntılıda fark etti ama ben hiç sormadım tek mi çift taraflı mı diye
Tuzu keselim 1 ay sonra tekrar bakalım dedi
Şuanda haftası iyi şükür uyumlu
Ama içimdeki korku stres endişe gitmiyor
Aklımı kaçıracak gibi oluyorum ilk gebeliğim
Özelde ki doktoruma güvenim sonsuz
Bide devletten randevu aldım
Sol tarafa yatıyorum bol meyve bol su tüketiyorum
Bide tansiyonum normal çıkıyor şükür

Merhaba şuan aynı sorunu yaşıyorum doktorum ayrıntılıda fark etti ama ben hiç sormadım tek mi çift taraflı mı diye
Geçmiş olsun, mutlaka ikinci bir doktora daha görünün özel hastane haricinde, tansiyonunuz düşük olduğu sürece sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum. Stresten uzak durun bol meyve bol su tüketin. Bir de idrar tahlili yaptırın protein kaçağı olup olmadığına da bakılsın mutlaka. sağlıkla kavuşun bebeğinize:)

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim şimdilik durum aynı devam ediyor en azından haftası ile uyumlu şu an inşallah böyle devam eder​

Verdiğiniz bildiler için teşekkürler şimdilik durum iyi dedi dr haftası ile uyumlu iki haftadır gitmiyorum haftaya çalışıp çalışmama durumum belli olacak inşallah böyle sıkıntısız devam eder

İnşallah sıkıntısız atlatırsınız ben ilk öğrendiğim zamanlar çok üzüldüm stres yaptım ya erken Doğum olursa diye ama şimdilik iyi gidiyor durum idare ediyoruz inşallah sıkıntısız bi şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız biz de

Back