- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.480
- 448
- Konu Sahibi askitotomsu
-
2002 de ameliyat oldu, platini emara uyumlu değil. Ama baş ve boyun bölgesinin emarı lazım, doktor daha ayrıntılı olması için emar istiyor.Ameliyatı kaç senesinde oldu bilmiyorum ama 2008-2009 yilindan önce takılan platinler mr ile uyumlu değil.Uyumlu olanlar titanyum olanlar .Uyumsuz platinle hiç bir mr cihazına giremez çok çok tehlikeli olur .Güçlü bir manyetik alan olduğu için platini yerinden oynatır .
Alternatif olarak tomografi cektirebilir .
Beyin damarlarında daralma içinmr manyetik rezonans demek.
makinenin çalışma prensini mıknatıs.
mr ne için gerekli?
Oraya da soralım bakalım nasıl yönlendireceklerÜniversite hastanelerinden fikir alabilirsiniz .Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul Haydarpaşa numune hastanesi ekibi de çok iyi bu konuda .
Biliyorum, devasa bir mıknatıs olduğunu :)Mr dediğimiz şey dev bir mıknatıs. Sanmıyorum başka bir alternatifi olduğunu.
Beyin damarlarında daralma için
Esasen mr gerekli diyor. Beyin damarlarının daha iyi görünmesi içinmiş galibabeyne doppler ultrason çekilebilir.
beyin cerrahınız ne diyor?
Esasen mr gerekli diyor. Beyin damarlarının daha iyi görünmesi içinmiş galiba
Doppler yapmışlardı diye hatırlıyorum
2002 de ameliyat oldu, platini emara uyumlu değil. Ama baş ve boyun bölgesinin emarı lazım, doktor daha ayrıntılı olması için emar istiyor.
Çok tehlikeli maalesef eve. belki yeni bir uygulama bilen vardır diye soruyorum. Sentetik emar varmış ama o da platinle uyumlu değil.
Çok teşekkür ederim
Esasen mr gerekli diyor. Beyin damarlarının daha iyi görünmesi içinmiş galiba
Doppler yapmışlardı diye hatırlıyorum
Platin çıkmıyor, kemiğe kaynamış. Emar olmadığı için tomografiyle idare ediyor ve ilaç veriyor. Emarla bakılması gerek dedi.çekilemiyor dediğinizde ne dedi?
platinin çıkarılmasını düşünecek kadar şart olduğunu mu?
bt ve doppler ile idare edecek. ki doppler işini görür diye düşünüyorum. zaten damar hastalıklarında doppler ile bakılıyor çoğu zaman.
Çok şükür öyle bir şey demedi. İnşallah olmaz da. Damarlarda daralma var dedi, ısrarla emar istemiyor, emarla bakılması lazım ama mümkün değilse ilaçla devam edelim dediSanırım mr anjiyo yapacaklar ondan dolayı ille de mr isteniyor .Anevrizma şüphesi filan mı var ?
Sanırım mr anjiyo yapacaklar ondan dolayı ille de mr isteniyor .Anevrizma şüphesi filan mı var ?
Çok şükür öyle bir şey demedi. İnşallah olmaz da. Damarlarda daralma var dedi, ısrarla emar istemiyor, emarla bakılması lazım ama mümkün değilse ilaçla devam edelim dedi
Bu saydığınız terimler tanıdık geliyor aslında. Hepsini danışacağım doktora. Eğer emarsız da oluyorsa ne güzel. çok teşekkür ediyorumanevrizma bt de görülür.
ve evet neden beyin anjiografisi düşünülmemiş?
normal x ışını ile bakılıyor.
burada bizim tahmin yürütmemiz biraz değişik :) doktor yönlendirmiş olmalıydı. mr olmazsa olmaz değil damar hastalığı tanısı için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?