• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plastik Cerrahi Kliniğinde Asistanım..Sorularınıza yardımcı olabilirim..

Merhaba drasistan,
Cevabınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Ben de kendi doktorlarımizdan başkasına güvenemiyorum onun için Amerikada doktorlar konusunda içim pek rahat değil. Türkiyeye ise yılda sadece 1 kez gelebiliyorum. Eğer bu ameliyati olursam, en büyük korkum Amerikaya geri döndüğümde bir aksilik çikarsa ihtiyaç duyduğumda doktorumu göremeyecek olmak. Yurtdisindan gelip te Turkiyede ameliyat olmak isteyenlere önerileriniz var mı? Ayrica doktorun deneyimi konusunda nasil emin olabilirim? Şu anda genç ve çok başarılı doktorlarimiz da var, ama nedense deneyimin yıllarla ve yaşla geldigi öğretilmiş bize, kararımda zorlanıyorum.
İlginiz için tekrar teşekkür ederim

Merhaba drasistan,
Cevabınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Ben de kendi doktorlarımizdan başkasına güvenemiyorum onun için Amerikada doktorlar konusunda içim pek rahat değil. Türkiyeye ise yılda sadece 1 kez gelebiliyorum. Eğer bu ameliyati olursam, en büyük korkum Amerikaya geri döndüğümde bir aksilik çikarsa ihtiyaç duyduğumda doktorumu göremeyecek olmak. Yurtdisindan gelip te Turkiyede ameliyat olmak isteyenlere önerileriniz var mı? Ayrica doktorun deneyimi konusunda nasil emin olabilirim? Şu anda genç ve çok başarılı doktorlarimiz da var, ama nedense deneyimin yıllarla ve yaşla geldigi öğretilmiş bize, kararımda zorlanıyorum.
İlginiz için tekrar teşekkür ederim

Merhaba,

Yurtdışından geleceklere benim önerim operasyon sonrasında gerektiği kadar burda kalmaları.. Örneğin burun ameliyatında 1 hafta - 10 gün yeterli olurken, karın germe de 3 hafta takip etmemiz gerekebiliyor. Ha nadiren iş nedeniyle burun ameliyatı olup 3- 4 gün kalıp diğer pansumanlarını gittikleri yerde yaptıran oluyor. Ama çok da tercih ettiğimiz bir durum değil hastamızı biz takip etmek isteriz..

Doktor deneyimi konusunda maalesef yıllar her zaman yeterli değil.. Düşünün ki profesör olmuş bir doktor var ama yenilikleri takip etmiyor. Mesela artık koca koca tamponlar sokulmuyor kimsenin burnuna küçük silikon bir madde var tampon yerine o kullanılıyor. Ama bu profesör hala tampon kullanmakta ısrar ediyorsa bi düşünmek lazım derim. Genç doktorlarımız her türlü yeniliği takip ediyorlar ve gerçekten bir çoğu başarılı.Doktorun başarısı konusunda hasta tavsiyelerini dinleyin derim..

Sağlıklı günler..

Merhaba,

Doku enjeksiyonu yapıldığı yere göre tekrar gerektiren bir işlem olabiliyor. Mesela çeneye yapıldığı zaman tekrarlayan henüz görmedim ama gözaltları, yanaklar vs. burda belli bir süre sonra tekrar gerekebiliyor. Bir kaç tekrardan sonra sonra kalıcığı oldukça fazla olabiliyor. ama bunların hepsi bir ameliyat. Birde dokuları aldıktan sonra dondurup tekrar aynı hasta için kullananlar var ama bu konuda da o saklanan dokuların kalıcılığının çok daha azaldığı söyleniyor. Yani her seferinde karın, basen vs gibi uygun bölgelerinizden yağ alınıp istenilen yere enjekte edilecek.. Yüzü doku verildiği için yıpranan birini görmedim.. Çok güzel olanları da gördüm yüzü aslan şeklini alanlarıda:( Hatta gazetelerde çıkan ve birbirine benzeyen o sosyetik bayanlar çoğunlukla botox un değil doku enjeksiyonunun eseridir:) Dediğim gibi abartılmadığı sürece çok güzel sonuçlar alınabiliyor ama 2 belki de 3 tekrar gerekebilir. Biraz da sizin dokularınıza ve metobolizma hızınıza bağlı..

Sağlıklı günler

Öcelikle cevabın için çok sağol.işte sorun da bu.insan ne kadar güzel örnekler görse de bikaç olumsuz örnek canını sıkmaya yetiyor.bazı bünyelerde erken eriyebiliyor ve bikaç kez yaptırınca suratları (tabiri caizse)topak topak kraterlere benzeyenler gibi olmak düşüncesi korkunç bi düşünce..acaba bu kötü birikinti görüntüsü dr un becerisi mi işlemin tekrarı mı cildin elastikiyetiyle mi ilgilidir?illede yaptırmam gerek ve kendi yağımla olsun istiyoruummmmmmm:Saruboceq:

Öncelikle sabrın için teşekkürler drasistan. Benim de bir sorum olacak, kepçe kulak operasyonlarında sorun sadece kulağın uç kısmının biraz dışarda olması ise iple estetiği drlar öneriyor mu? Dediğim gibi kulakta genel bir sorun yok sadece üst kısmı kafaya biraz yaklaştırılacak.

Öcelikle cevabın için çok sağol.işte sorun da bu.insan ne kadar güzel örnekler görse de bikaç olumsuz örnek canını sıkmaya yetiyor.bazı bünyelerde erken eriyebiliyor ve bikaç kez yaptırınca suratları (tabiri caizse)topak topak kraterlere benzeyenler gibi olmak düşüncesi korkunç bi düşünce..acaba bu kötü birikinti görüntüsü dr un becerisi mi işlemin tekrarı mı cildin elastikiyetiyle mi ilgilidir?illede yaptırmam gerek ve kendi yağımla olsun istiyoruummmmmmm:Saruboceq:

İlle yaptırmam gerek diyorsan bir plastik cerrahla görüşüp daha önce bu operasyonu yaptıranların sonucunu görmek isteyebilirsin..
Kötü görüntünün sebebini saydıklarından biri veya hepsi birden oluşturabilir. Önce doktorunuza güvenin sonra da şansınıza derim..

Öncelikle sabrın için teşekkürler drasistan. Benim de bir sorum olacak, kepçe kulak operasyonlarında sorun sadece kulağın uç kısmının biraz dışarda olması ise iple estetiği drlar öneriyor mu? Dediğim gibi kulakta genel bir sorun yok sadece üst kısmı kafaya biraz yaklaştırılacak.

Merhaba,

Ya lütfen iple yapılan tekniklere kesin gözüyle bakmayın. İple burun asmayı duymuştum ama bir de kulak asma mı çıkmış? Biz kaş kaldırma dışında iple yapılan tekniklere güvenmiyoruz ki hiçbiri kalıcı değil zaten.. Ben size otoplasty (kepçe kulak) ameliyatını öneririm. İyi bir cerrah tarafından yapıldığı takdirde çok güzel ve kalıcı sonuçlar veren bir operasyondur..

Sağlıklı günler

Öncelikle merhaba drasistan;
benimde bi kaç sorum olucaktı..ben öbür hafta içinde bi aksilik çıkmazsa göğüs küçültme ameliyatı olucam ama hala kafam karışık...bi doktor alınan dikişlerle yapıcağını söyledi diğeri eriyen dikişle yaptığını sence hangi dikiş ii olur..birde olmayı düşündüğüm doktor göğüsleri kol kaslarına asmıycağı için kollarımda ağrı olmıycagını söyledi sence bu ii bi yöntemmi doktora sorduğumda nasıl olucak diye kol kaslarına asılan yöntemde bi süre sonra dikişlerde atmalar olabiliyor dedi..birde yaptırmayı düşündüğüm doktor ters T şeklinde iz olucak dedi ama öbürü T şeklinde iz olursa yazık olur ben düz bi çizgi halinde iz bırakıcam alt tarafta ilk başta potluk olucak dikişleri bağladığım yerde ama zamanla geçicek dedi...ikiside süt bezlerim korunacağı için bu yöntemleri seçmişler kafam çok karışık bana bu konularda yardımcı olursan çok çok çok sevinirim...şimdiden çok teşekkür ederima.s.

Burnun tam olarak oturması 6 ay alır. Fakat 3. aydan sonra genelde sadece dr.un görebileceği farklılıklar olabilir. Burunla oynamak ( tabii ki çok sert darbeler hariç) ya da üstüne yatmak kalıcı ödeme sebep olmaz. Bildiğim kadarıyla ödem kalıcı birşey değildir. Zaten 2 ameliyat geçirmişsiniz hala memnun değilseniz farklı bir dr.a gösterip fikir almanızı öneririm. 6 ay geçmeden yeniden ameliyat olamazsınız ki bazı durumlarda 1 yıl kadar da beklenebilir. Yalnız göstereceğiniz bu farklı dr.un mutlaka iyi bir cerrah olması gerekir maalesef sırf para kazanmak için hastaları gereksiz operasyonlara alan dr.lar mevcut. Unutmayın en iyi plastik cerrah hastayı geri çevirebilen cerrahtır..

Sağlıklı günler a.s.[/QUOTE]

drasistan ben zaten çok iyi ve çok ünlü bir cerraha büyük umutlarla ameliyat oldum. tabi ki ameliyat olacagım cerrahı sadece ünlü olmasına göre seçmedim. yaptıgı ameliyatlara bakarak karar verdim. hepsi de gayet iyiydi. zaten medyadan da çeşitli sanatçı, manken, futbolculardan da birçok yaptıgı ameliyatları incelemek mümkün. malesef sonuç benim istedigim gibi ve onun tasarladıgı gibi hiç degil. bazıları kızabilir ama malesef benim çıkardıgım sonuç bu tip drların insanlara ünlü ve ünsüz olmalarına göre çifte standart uygulanması. bunun en iyi örnegi de benim. mantık olarak da ünlü bi insana kötü bi ameliyat yaptıgı taktirde o drun kariyeri biter. ama benim gibi sıradan insanların(ki o ünlülerle aynı parayı veriyoruz) ameliyatı kötü de olsa değişen bişey olmaz çünkü zaten kapısında ona ameliyat olmayı bekleyen bi sürü ünlü insan var. herneyse yaşadıklarımdan çıkardıgım sonuca göre 3. ameliyatı yine tanınmış ama kendini tam ispatlayamamış (ispatlamak için her yaptıgı ameliyatın çok çok iyi olması gerektiginin bilincinde olan) ama kendini ispatlamaya çalışan genç bi dra olacagım. aynı drla devam etmek istemiyorum. 2. ameliyatta yapmayıp da 3. de yapacagı ne olabilir ki??

bu arada sadece burnumun istedigim gibi olmamasından degil aynı zamanda kendimi degersiz hissetmemden de psikolojim çok bozuldu. kendimi hiç bu kadar degersiz ve paramla rezil olmuş gibi hissetmemiştim.

merhaba...bende exoderm ile yüzdeki izlerin tedavi edilmesiyle ilgili soru soracağım,bu uygulamayı yeni duydum ama her doktor yapmıyor sanırım,siz acaba böyle tedavi olan hastayla karşılaştınız mı....

Öncelikle merhaba drasistan;
benimde bi kaç sorum olucaktı..ben öbür hafta içinde bi aksilik çıkmazsa göğüs küçültme ameliyatı olucam ama hala kafam karışık...bi doktor alınan dikişlerle yapıcağını söyledi diğeri eriyen dikişle yaptığını sence hangi dikiş ii olur..birde olmayı düşündüğüm doktor göğüsleri kol kaslarına asmıycağı için kollarımda ağrı olmıycagını söyledi sence bu ii bi yöntemmi doktora sorduğumda nasıl olucak diye kol kaslarına asılan yöntemde bi süre sonra dikişlerde atmalar olabiliyor dedi..birde yaptırmayı düşündüğüm doktor ters T şeklinde iz olucak dedi ama öbürü T şeklinde iz olursa yazık olur ben düz bi çizgi halinde iz bırakıcam alt tarafta ilk başta potluk olucak dikişleri bağladığım yerde ama zamanla geçicek dedi...ikiside süt bezlerim korunacağı için bu yöntemleri seçmişler kafam çok karışık bana bu konularda yardımcı olursan çok çok çok sevinirim...şimdiden çok teşekkür ederima.s.

Merhaba,

Bence en az izli yöntemi tercih edin mümkünse.. Burda oluşan potluklar bir süre sonra geçebilir de geçmeyebilir de. Ama eğer geçmezse 6 ay kadar sonra 15-20 dakikalık bir işlemle o potluklardan kurtulabilirsiniz.. Eğer çok fazla miktarda küçültme olmayacaksa muhtemelen süt bezleriniz zarar görmez.. Dikiş konusu da dr.un tercihine kalmış. Açıkçası meme küçükltme ameliyatı yapıldıuktan sonra kolları ağrıyan hasta hiç duymadım.. Dr.lar gelsin bu konuyu bir sorarım onlara..

Bir de önerim eğer sigara içiyorsan kesinlikle kullanma şimdiden sonra.. Hem yara iyileşmen hem de izlerinin geçmesi için bu çok çok önemli..

Sağlıklı günler

bu arada sadece burnumun istedigim gibi olmamasından degil aynı zamanda kendimi degersiz hissetmemden de psikolojim çok bozuldu. kendimi hiç bu kadar degersiz ve paramla rezil olmuş gibi hissetmemiştim.

Merhaba,

Maalesef dediğiniz gibi çok ünlü olan dr.lar bazen çifte standart uygulayabiliyor. Ayrıca o ünlüler de birkaç ameliyat olmak zorunda kalabiliyor ve genelde söylemiyorlar-malum onların güzellikleri doğaldır-
Size özel mesaj attım ama posta kutunuz doluymuş.. bir tahminim var dr.unuzla ilgili ..

merhaba...bende exoderm ile yüzdeki izlerin tedavi edilmesiyle ilgili soru soracağım,bu uygulamayı yeni duydum ama her doktor yapmıyor sanırım,siz acaba böyle tedavi olan hastayla karşılaştınız mı....

Merhaba,

Laser cihazlarıyla yapılan tedavilerle ilgili bir bilgim yok maalesef..

Sağlıklı günler

Merhaba,

Geçmiş olsun öncelikle..Burun kuruması çok normal. terramycin doktorunuzun önerdiği sıklıkta kullanmalısınız ama okyanus suyunu sık kullanmanın bir zararı yoktur burnunuz kurudukça kullanabilirsiniz. Terramycin dışında başka birşeyi burnunuza süremnizi önermem.. Sonuçta o kızım cerrahi bir müdahale geçirdi ve şu anda enfeksiyonlara açık..

Sağlıklı günler

Çok teşekkür ederim yanıtınız için..
İyi günler...

Merhaba,

Maalesef dediğiniz gibi çok ünlü olan dr.lar bazen çifte standart uygulayabiliyor. Ayrıca o ünlüler de birkaç ameliyat olmak zorunda kalabiliyor ve genelde söylemiyorlar-malum onların güzellikleri doğaldır-
Size özel mesaj attım ama posta kutunuz doluymuş.. bir tahminim var dr.unuzla ilgili ..

şu an boş atabilirsiniz.

merhaba drasistan,
benim sorum estetik burun ameliyatlarinin uzun vadedeki sonuçlari ile ilgili. İyi bir doktorun elinden cikmis bir burun, eger kaza vs. gibi sebeplerle bir zedelenmeye ugramazsa, ömür boyu kullanilabilir mi? Kisacasi, uzun vadede burnun görünüşünde problem çıkma olasılıği veya buruna tekrar müdahele edilme olasılığı nedir? Cevabınız için şimdiden teşekkürler

merhaba drasistan,
benim sorum estetik burun ameliyatlarinin uzun vadedeki sonuçlari ile ilgili. İyi bir doktorun elinden cikmis bir burun, eger kaza vs. gibi sebeplerle bir zedelenmeye ugramazsa, ömür boyu kullanilabilir mi? Kisacasi, uzun vadede burnun görünüşünde problem çıkma olasılıği veya buruna tekrar müdahele edilme olasılığı nedir? Cevabınız için şimdiden teşekkürler

Merhaba,

iyi yapılmış bir burunu dışardan bir travma olmadığı sürece ömür boyu kullanabilirsiniz..

Sağlıklı günler.

Merhaba,

Bence en az izli yöntemi tercih edin mümkünse.. Burda oluşan potluklar bir süre sonra geçebilir de geçmeyebilir de. Ama eğer geçmezse 6 ay kadar sonra 15-20 dakikalık bir işlemle o potluklardan kurtulabilirsiniz.. Eğer çok fazla miktarda küçültme olmayacaksa muhtemelen süt bezleriniz zarar görmez.. Dikiş konusu da dr.un tercihine kalmış. Açıkçası meme küçükltme ameliyatı yapıldıuktan sonra kolları ağrıyan hasta hiç duymadım.. Dr.lar gelsin bu konuyu bir sorarım onlara..

Bir de önerim eğer sigara içiyorsan kesinlikle kullanma şimdiden sonra.. Hem yara iyileşmen hem de izlerinin geçmesi için bu çok çok önemli..

Sağlıklı günler

cevabınız için çok teşekkür ederim...

Arkadaslar site politikamiz geregi hicbir sekilde ilac isimlerinin gecmemesi özellikle istenilmektedir. Lütfen sorularimizda ve cevaplarimizda buna dikkat edelim. Bu bölümde sadece deneyimleri paylasalim... şutarafagitti

Son düzenleme:
Back