Plastik Cerrahi Kliniğinde Asistanım..Sorularınıza yardımcı olabilirim..

drasistan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
71
0
0
İstanbul
Merhaba,
Ben 4 senedir estetik plastik cerrahi kliniğinde değişik doktorlarla çalışmaktayım. Bir süredir sitenin konuyla ilgili forumlarını takip ediyordum..Sorularınız olursa burdan cevaplamak isterim.. Bu kadar zaman içinde pratikte olmasa da teoride bayağı bir bilgim oldu haliyle.. Çok fazla hasta gördüm sorun ve memnuniyet dinledim. Biraz hekimden sorma çekende sor demişler olayı:) Çok teknik olmayan sorularınıza burdan yanıt vermek isterim.. Teknik sorulara da doktorlara danışıp yanıt verebilirim..

Not: Lütfen doktor ve klinik adı sormayınız.. Amacım reklam yapmak değil sadece bazen öyle sorulara diğer üyeler tarafından öyle cevaplar veriliyor ki ( çok eminim tamamen iyi niyetlerle) şaşırıyorum. En azından içinden çıkılamayan bir konu olursa burda ilk ağızdan öğrenip size anlatırım..

arkadaşlar özelden yazmayın isterseniz.. ben bildiklerimi burdan paylaşmak istemiştim..hani herkes yararlansın diye :enbuyukkk:

maalesef hasta hakları gereği hiçbir hastamızın resmini paylaşamayız. ancak dr.lar muayene de gerekli görürlerse size gösterebilirler..:sm_confused:

Burada bakıyorumda en çok burun ameliyatı ve göğüs ameliyatı hakında bilgi var.Ben gözkapağı ameliyatı düşünüyorum.Göz çok hassas bir konu.Doktorlar en çok burun ameliyatı yaptıkları için açıkçası biraz korkuyorum kötü bir sonuç olmasından .Ve iyi burun yapan doktorları öğrendimde iyi göz kapağı ameliyatı yapanları öğrenemedim.Sizin bir öneriniz olabilirmi????

Evet dünyada da genel olarak en fazla yapılan ameliyatlar burun ve meme ameliyatları.. İyi bir plastik cerrah branşındaki her türlü ameliyatı yapabilir hiç merak etmeyin. Doktor önerisi hususunda ise bu konuda tarafsız olmam mümkün değil maalesef :sm_confused yüzden burda doktor adı vermek istemiyorum.. Ama iyi burun yapan doktorları öğrendiyseniz onların diğer ameliyatları da muhtemelen iyidir. İnternette çeşitli tavsiye siteleri var oradaki hasta yorumlarından içinizin ısındığı doktoru bulabilirsiniz kanaatindeyim.

Ayrıca güzel yapıldığında çok başarılı sonuçlar veren ve hastayı çok rahatlatan bir operasyondur. Ben göz kapakları neredeyse gözlerini örten hastalar da gördüm. Operasyon sonucunda hep memnun kamışlardır.

Sağlıklı günler

estetik cerrahi müdahalenin başarısında doktorun ünvanı mı önemlidir,yoksa yaptığı ameliyat sayısının çokluğu mu??

benim sorum şu ki ben 2. burun ameliyatını yaklaşık 2,5 ay önce oldum. bariz sag ve sol profil farkı var. 2,5 ay olmasına ragmen bu fark normalmi? ayrıca burunla çok oynamak veya yatarken fark etmeden burnun üstüne yatmak filan kalıcı ödeme sebep olur mu? son olarak da 3. ameliyat için ne kadar beklemem gerekecek? şimdiden çok teşekkürler.

estetik cerrahi müdahalenin başarısında doktorun ünvanı mı önemlidir,yoksa yaptığı ameliyat sayısının çokluğu mu??

Yaptığı ameliyatların sayısı değil sonuçları önemlidir. İnanın ünvanın pek önemi yok bence çünkü o ünvanı genelde teoride çalışarak alıyorlar.. Yapılan ameliyatların sonucu ne kadar başarılıysa o dr o kadar başarılıdır. Her zaman söylediğim birşey var. Bir doktor 500 ameliyat yapar ve 5 i kötü sonuçlanır bu o dr.un kötü olduğu anlamına değil başarılı olduğu anlamına gelir. Siz o 5 kişi içinde olabilirsiniz o da maalesef sizin kötü şansınız olur..

Burnun tam olarak oturması 6 ay alır. Fakat 3. aydan sonra genelde sadece dr.un görebileceği farklılıklar olabilir. Burunla oynamak ( tabii ki çok sert darbeler hariç) ya da üstüne yatmak kalıcı ödeme sebep olmaz. Bildiğim kadarıyla ödem kalıcı birşey değildir. Zaten 2 ameliyat geçirmişsiniz hala memnun değilseniz farklı bir dr.a gösterip fikir almanızı öneririm. 6 ay geçmeden yeniden ameliyat olamazsınız ki bazı durumlarda 1 yıl kadar da beklenebilir. Yalnız göstereceğiniz bu farklı dr.un mutlaka iyi bir cerrah olması gerekir maalesef sırf para kazanmak için hastaları gereksiz operasyonlara alan dr.lar mevcut. Unutmayın en iyi plastik cerrah hastayı geri çevirebilen cerrahtır..

Sağlıklı günler a.s.

benim burnumla ilgili kemer yada burun düşüklüğü gibi bir sıkıntım yok ama burun ucum biraz büyük ve etli bide kıkırdak yapısı çok zayıf dokununca bile burnumda sadece etli kısmı hissediyorum bunun ameliyatın başarısız geçmesine neden olma ihtimali çok mu yüksek çok önemli, bir sorun burun ucuma kıkırdak faln eklendiğinde bunun dışardan çıkıntılar şeklinde belli olmasından korkuyorum genelde kemerli burunlar yaygın ve doktorlar daha çok o tip ameliyatlar yapıyorlar bu tip burunlarla çok fazla karşılaşmamaları ameliyatın başarısını etkilermi

merhaba,uzun süredir yağ enjeksiyonu düşünüyorum(elmacık kemiği bölgesi)ancak son zamanlarda kalıcılığının çok olmadığı,yüzü yıprattığı daha geç yaşlarda yapılması gerektiğiyle ilgili çok fazla şey duydum.çalıştığınız klinikte bu tür operasyon geçirenler bunu kaç kez tekrarlıyor?gerçekten yıpratıcı mı?sonuçları gören biri olarak ne dersiniz?teşk.lerr şimdidenyerimseniben

Merhaba, labiaplasty ameliyatı yaptırmayı düşünüyorum.Vajina iç dudaklarım uzun, klitorisimde dışarıdan belli oluyor. Bu operasyon sırasında klitoris düzeltme nasıl yapılıyor.Üzerindeki derimi kesiliyor.Dış dudaklara yapılan dolgu işlemi kalıcımıdır.

Merhaba drasistan,
Oncelikle bizlere bu sayfada yardimci oldugun icin cok tesekkur ederim. Benim sorum burun ameliyatlari ile ilgili. Ben yurtdisinda (A.B.D) yasiyorum ve estetik burun ameliyatlari hakkinda pekcok doktorla gorustum. Ortalama bir ameliyatin suresi burada benim arastirmalarima gore 1,5 saati genelde gecmiyor. Turkiyedeki doktorlarla gorustugumde ise bu surenin 4 saati buldugunu hatta bazen gectigini ogrendim. Tabii hem solunum hem estetik amacli yapilan ameliyatlar uzun surebilir fakat sadece estetik nedenlerle yaptirilan bir ameliyatin 4 saati bulmasi fazla uzunca bir sure degil midir? Sure uzadikca hastanin iyilesme suresi de uzamaz mi? Sitemize katkinizdan dolayi tesekkur ederim.

Merhaba,

Sadece burun ucu ameliyatı da yapılıyor tabi ki.. Ama bu doktor karar vermeli. Başarılı olup olmaması cerrahın başarısına ve sizin şansınıza bağlı tabi.. Yalnız neden kırkırdak eklenmesi gerektiğini anlamadım her buruna kıkırdak eklenmez ki bir yerinde çöküklük falan mı var burnunuzun? Ayrıca merak etmeyin kıkırdak konsa dahi dışardan belli olmaz.. Doktorlar her türlü burunla karşılaşıyorlar dediğim gibi önemli olan cerrahın başarısı ve sizin şansınız. İsterseniz içinizin ısındığı bir dopktorla grüşüp durumunuzla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz..

Sağlıklı günler...

merhaba
doğuştan kulak mememde ufak bi anormallik var bunu dudak yarığı gibi düşünebilirsiniz.
10şubatta ameliyat olucam 2kademeli bi ameliyet olacağını söyledi doktorum doku alıp yapılacağını ama başkada bişey konuşamadık yoğunluktan dolayı
bu konuda bilginiz varsa beni aydınlatırmısınz?

Merhaba,

Doku enjeksiyonu yapıldığı yere göre tekrar gerektiren bir işlem olabiliyor. Mesela çeneye yapıldığı zaman tekrarlayan henüz görmedim ama gözaltları, yanaklar vs. burda belli bir süre sonra tekrar gerekebiliyor. Bir kaç tekrardan sonra sonra kalıcığı oldukça fazla olabiliyor. ama bunların hepsi bir ameliyat. Birde dokuları aldıktan sonra dondurup tekrar aynı hasta için kullananlar var ama bu konuda da o saklanan dokuların kalıcılığının çok daha azaldığı söyleniyor. Yani her seferinde karın, basen vs gibi uygun bölgelerinizden yağ alınıp istenilen yere enjekte edilecek.. Yüzü doku verildiği için yıpranan birini görmedim.. Çok güzel olanları da gördüm yüzü aslan şeklini alanlarıda Hatta gazetelerde çıkan ve birbirine benzeyen o sosyetik bayanlar çoğunlukla botox un değil doku enjeksiyonunun eseridir:) Dediğim gibi abartılmadığı sürece çok güzel sonuçlar alınabiliyor ama 2 belki de 3 tekrar gerekebilir. Biraz da sizin dokularınıza ve metobolizma hızınıza bağlı..

Sağlıklı günler

Merhaba,

Çok teknik bir detay sormuşsunuz:sm_confused: Uzun olan iç dudaklarınızı cerrahi müdaheleyle küçültecekler. Lazer kullanılmadığı sürece tabiiki keserek küçültürler. Ama ameliyat detaylarını bırakın dr düşünsün.. Bu tür ameliyatları olan hastalarımız genelde konu hakkında konuşmaktan pek hoşlanmadıkları için bizler birşey sormayız. Ama şimdiye kadar hiç 2. kere ameliyat olan görmedim. Bu da ameliyatın sonuçlarının başarılı ve kalıcı olduğunu gösteriyor. En iyisi bir plastik cerraha muayene olun..

Sağlıklı günler

Merhaba,

Çok milliyetçi görünmek istemem ama daha dün bir doktorumuzla bu konuyu konuşuyorduk. Yabancı bir sitedeki ameliyat öncesi ve sonrası sonuçları incelerken gördük ki Türkiye bu konuda çok çok çok gelişmiş. O burunları veya memeleri burda bir hastaya yapsak inanın bizleri pişman eder. Demekkii ameliyatlara gerekli önemi vermedikleri içinmiş. Bir Türkiye bir de Brezilya plastik cerrahi konusunda çok başarılı. Ameliyat süresine gelince İnanın burun ne kadar sürede toparlanacaksa o kadar zaman harcamak gerekir. Her burun farklıdır tabii ki. Ama e az 2,5 saat sürer bizdeki ameliyatlar. Eğer burnu açınca farklı bir zorlukla karşılaşırsa doktor onu düzeltmek için kaç saat gerekiyorsa harcar. Benim bildiği hastanın narkoza alınması ve narkozdan ayılmasıyla en uzun ameliyat 4-4,5 saat sürmüştü. Eğer ameliyat olma düşünceniz varsa Türk doktorlarından şaşmayın derin. İnternetten inceleyin hasta yorumlarını okuyun ve içinizin ısındığı bir doktora görünün bence..

Sağlıklı günler

Merhaba,

Öncelikle yoğunluktan dolayı size vakit ayıramayan doktora ameliyat olup olmamayı bir kez daha düşünün derim. Bazı operasyonlar tabii ki çok basittir doktora göre ama siz ilk defa o ameliyatı olacaksınızdır ve tüm sorularınıza cevap verilmesi ve rahatlatılmanız gerekir. Yeni hasta olarak size vakit ayıramayan doktor ameliyat sonucundan memnun kalmazsanız ne kadar vakit ayırır düşünün bir kere..

Başınıza gelen durum çok rastlanılan birşey değil tabi. Ameliyat 2 kademeli olacak demişsiniz. Acaba doktor önce ayrı duran 2 parçayı bir operasyonla birleştirecek, iyileşme sürecinden sonra veya hemen aynı ameliyatla eğer girintili bir bölüm kalırsa orayı dokuyla mı dolduracak. Hani dudak yarığı gibi deyince öyle düşündüm bir an.. Görmeden durumu çok da yorum yapamam ama ameliyattan önce aklınızda soru işaretleri varsa doktorunuzla yeniden görüşmeyi deneyin lütfen..

Sağlıklı Günle
r

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…