Aaa öyle mi öyle yapmaya çalışıcam tşk ederim aminEvet bebeğin eşi aşşağıda olanlar oluyor maalesef. Ama ayaklarını yukarıda tutup dinlenenlerin eşi de düzeliyormuş, arkaya gidiyormuş. Siz de bol bol dinlenin. Umarım düzelir. Allah yardım etsin.
Evet ben çok duydum bol dinlenmeyle düzelenler. Siz strese girmeyin. Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin.Aaa öyle mi öyle yapmaya çalışıcam tşk ederim amin
Amin Sağolun raporluydum raporum da pazartesi bitiyor.Uzun Süreli rapor istemeyi düşünüyorumEvet ben çok duydum bol dinlenmeyle düzelenler. Siz strese girmeyin. Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin.
Ah işte en zoru da o. Evet uzun süreli rapor alın. Allah korktuğunuza uğratmasın.Amin Sağolun raporluydum raporum da pazartesi bitiyor.Uzun Süreli rapor istemeyi düşünüyorum
Aminnnn tşk ederimAh işte en zoru da o. Evet uzun süreli rapor alın. Allah korktuğunuza uğratmasın.
Erken haftalarda olup sonra yukarı çıkabiliyor herhangi bir yapışıklık falan yoksa. Sizin için şu anda dikkat etmekten başka yapılacak birşey Yok. Bende 25 hafta civarı yaşamıştım yanlış hatırlamıyorsam. Başlarda da sürekli lekelenmem oldu ve progestan kullandım ama özellikle 25 hafta civarı ciddi kanama boşalmıştı. Doktorumda plasenta aşağıda olduğu için bebek çekerken damarı yırtmış olabilir demişti. Korkutmak istemem ama sonrasında plasenta benim rahim duvarına yapışmıştı. Tabi bu benim çok fazla operasyon geçirmemle ilgiliydi yani rahmim zaten sorunluydu. Ama hiçbirşey olmuyor. Stres yapmayın. Doktorunuzun dediklerini uygulayın. Ben bütün hamileliğimde sadece 2 gün yasaklıydım yat hiçbirşey yapma denmişti. Onun harici sıradan bir hamilelik süreci oldu. Geçmiş olsun sağlıkla alırsınız inşallah kucağınızaMerhabalar,
8+3 haftalık hamileyim.15 gün içersinde haftada bir az da olsa kahverengi lekelenmem olmuştu dün ve bugün ise sıklığı arttı hatta bugün pembemsi de geldi çok tedirginim
Kendi doktorum uştrasonda her şeyin yolunda olduğunu söyledi olası progesteron hormonu eksikliğine karşın progestan hapı verdi sabah 1 akşam 1 içiyorum 15 gündür.Bu ilaca rağmen leke tam olarak kesilmeyip üstüne bir de sıklaşıp renginin de pembeye dönmeye Başlaması üzerine Alanında uzman başka bir doktora gittim bu adam bir Prof belki daha güvenilirdir dedim.bu doktor da ultrasonda Bebeğin durumunu beğendi kanama alanı yok dedi fakat Bebeğin eşi Aşağıda duruyor defi.üstelik iki doktor da bana 3.74 cm Çapında bir Yumurtalık kisti olduğunu söyledi.bugün gittiğim Dr kasıkta Ağrı var mi dedi evet dedim o kistten dolayıdır ama hamilelik için gerekli bir hamilelik kisti o önemli değil dedi.Bebden hcg ve progesteron ölçümü için tahlil istedi kan verdim Sonuçlsr pazartesi çıkıyor o gün kontrole gideceğim inş.
Arkadaşlar hiç duymadığım bişey duydum bugün , Bebeğin eşi aşağıda imiş ve kanama büyük olasılıkla ona bağlı dedi bugünkü Dr ..aranızda böyle bir sorunla Karşılaşan ya da bu konuda bilgisi olan varsa lütfen benimle paylaşabilir mi çok kafam Karışık ne olacak şimdi ??
Amin çok teşekkür ederim.8+4 üm ve bunu yeni başladığım bir doktor farketti sürekli gittiğim doktor böyle bişey söylememişti yeni mi oluşmuş acaba bu plasenta.Kahverengi lekelenmelerim var.önceden haftada bir defa az az oluyordu son iki günde sıklaştı gğn içerisinde bikaç defa gelir oldu çok moralim bozuluyoErken haftalarda olup sonra yukarı çıkabiliyor herhangi bir yapışıklık falan yoksa. Sizin için şu anda dikkat etmekten başka yapılacak birşey Yok. Bende 25 hafta civarı yaşamıştım yanlış hatırlamıyorsam. Başlarda da sürekli lekelenmem oldu ve progestan kullandım ama özellikle 25 hafta civarı ciddi kanama boşalmıştı. Doktorumda plasenta aşağıda olduğu için bebek çekerken damarı yırtmış olabilir demişti. Korkutmak istemem ama sonrasında plasenta benim rahim duvarına yapışmıştı. Tabi bu benim çok fazla operasyon geçirmemle ilgiliydi yani rahmim zaten sorunluydu. Ama hiçbirşey olmuyor. Stres yapmayın. Doktorunuzun dediklerini uygulayın. Ben bütün hamileliğimde sadece 2 gün yasaklıydım yat hiçbirşey yapma denmişti. Onun harici sıradan bir hamilelik süreci oldu. Geçmiş olsun sağlıkla alırsınız inşallah kucağınıza
Merhabalar,
8+3 haftalık hamileyim.15 gün içersinde haftada bir az da olsa kahverengi lekelenmem olmuştu dün ve bugün ise sıklığı arttı hatta bugün pembemsi de geldi çok tedirginim
Kendi doktorum uştrasonda her şeyin yolunda olduğunu söyledi olası progesteron hormonu eksikliğine karşın progestan hapı verdi sabah 1 akşam 1 içiyorum 15 gündür.Bu ilaca rağmen leke tam olarak kesilmeyip üstüne bir de sıklaşıp renginin de pembeye dönmeye Başlaması üzerine Alanında uzman başka bir doktora gittim bu adam bir Prof belki daha güvenilirdir dedim.bu doktor da ultrasonda Bebeğin durumunu beğendi kanama alanı yok dedi fakat Bebeğin eşi Aşağıda duruyor defi.üstelik iki doktor da bana 3.74 cm Çapında bir Yumurtalık kisti olduğunu söyledi.bugün gittiğim Dr kasıkta Ağrı var mi dedi evet dedim o kistten dolayıdır ama hamilelik için gerekli bir hamilelik kisti o önemli değil dedi.Bebden hcg ve progesteron ölçümü için tahlil istedi kan verdim Sonuçlsr pazartesi çıkıyor o gün kontrole gideceğim inş.
Arkadaşlar hiç duymadığım bişey duydum bugün , Bebeğin eşi aşağıda imiş ve kanama büyük olasılıkla ona bağlı dedi bugünkü Dr ..aranızda böyle bir sorunla Karşılaşan ya da bu konuda bilgisi olan varsa lütfen benimle paylaşabilir mi çok kafam Karışık ne olacak şimdi ??
Amin teşekkürler ne mutlu size benimki de zamanında ve sağ salim Dünya'ya gelir inşallah.çalışıyorum nasıl olacdk bu dinlenmeler hiç bilmiyorum9. Haftada ve 19. Haftada yaşadım bu sorunu çok şükür bende hiç lekelenme bile olmamıştı ama çok şiddeti ağrı ve kasılmalarım oluyordu 19. Haftadan sonra sürekli yattım ve bol su içtim doktorum 10 günde bir takip önermişti başlarda düşük riskim bebek büyüdükçe erken doğum riskine çevirdi çok temkinliydik çok dikkat ettim çok şükür erken doğum riski olan Bebeğim 39+4 dünyaya geldi :)
Sizde bol bol dinlenin sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah
Amin teşekkürler ne mutlu size benimki de zamanında ve sağ salim Dünya'ya gelir inşallah.çalışıyorum nasıl olacdk bu dinlenmeler hiç bilmiyorumuzun Süreli rapor verirler inşallah.sizde plasenta yukarı mi çıktı sonra ?
Bana hiç sudan bahsedilmedi ama ben yine de içmeye çalışıyorum günde 8 bardak ama bunu çoğaltmak zorundayım sanırım.İnşalşah benimkide yukarı çıkarİnşallah izin sorunu yaşamazsınız
Evet plesanta yukarı çıktı hatta benimki rahim ağzımı kapamıştı rahim ağzımda da kısalma vardı çok şükür bol bol yatmam sonucu plesanta yukarı çıktı
Ben normal doğum istiyordum rabbim gönlüme göre verdi
Sizde dikkat edin bol bol birde su için her kontrolümde doktorum altını çize çize lütfen bol su iç ihmal etme diyordu Allahtan çok severim suyu günde 4 lt ye yakın su içiyordum
Bana hiç sudan bahsedilmedi ama ben yine de içmeye çalışıyorum günde 8 bardak ama bunu çoğaltmak zorundayım sanırım.İnşalşah benimkide yukarı çıkar
Hiç kötü şeyler düşünmeyin. Tam 10 hafta olana kadar lekelenmelerim oldu. 25 hafta olana kadar plasentamın tam konumu anlaşılamadı ta ki kanama boşalana kadar. Ondan önceki gebeliklerimde bir damla bile lekelenmem olmadığı halde kürtaj olmak zorunda kalmıştım kalp atışları yoktu. Yani iyi düşünün. Hiçbir sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. Rahat olun. Usg cihazı farkediyor en çok böyle durumların tespit edilmesinde.Amin çok teşekkür ederim.8+4 üm ve bunu yeni başladığım bir doktor farketti sürekli gittiğim doktor böyle bişey söylememişti yeni mi oluşmuş acaba bu plasenta.Kahverengi lekelenmelerim var.önceden haftada bir defa az az oluyordu son iki günde sıklaştı gğn içerisinde bikaç defa gelir oldu çok moralim bozuluyo10 gün raporluydum raporum pazartesi bitiyor yenisini vermek zorundalar bu durumda..plasentanın aşağıda olması Allah korusun düşük tehlikesi yaratır mi ?
Demek usg cihazları ayni derecede Ayrıntılı göstermeyebiliyor öyle mi bilmiyordum.haftada bir azıcık olan leke üç gündür kesilmiyor sık sık oluyor neredeyse her wc ye gittiğimde geliyor.dayanamadım daha fazla ve plasentayı gören dünkü doktora geldim.iğne önerir belki ya da belki rapor yazarHiç kötü şeyler düşünmeyin. Tam 10 hafta olana kadar lekelenmelerim oldu. 25 hafta olana kadar plasentamın tam konumu anlaşılamadı ta ki kanama boşalana kadar. Ondan önceki gebeliklerimde bir damla bile lekelenmem olmadığı halde kürtaj olmak zorunda kalmıştım kalp atışları yoktu. Yani iyi düşünün. Hiçbir sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. Rahat olun. Usg cihazı farkediyor en çok böyle durumların tespit edilmesinde.
Tabiki iyi yapmışsınız yine de tedbirli olmak lazım. Evet usg cihazının markası alındığı tarih falan değişiyor. Ayni hastanede iki farklı doktorun bile cihazları farklıydı benim. Aradaki farkı siz bile farkedersiniz. Doktorunuz net olarak aydınlatır ama günde 1 ped doldurmayan lekeden hiç korkmayın. Geçmiş olsunDemek usg cihazları ayni derecede Ayrıntılı göstermeyebiliyor öyle mi bilmiyordum.haftada bir azıcık olan leke üç gündür kesilmiyor sık sık oluyor neredeyse her wc ye gittiğimde geliyor.dayanamadım daha fazla ve plasentayı gören dünkü doktora geldim.iğne önerir belki ya da belki rapor yazar
Canım eşin (bebeğin) aşağıda olması aslında sürekli dinlenmesi gereken gebelik demektir. Düşük tehlikesi eş yukarda olsada her gebelikte vardır o kısma takılma. Benim arkadaşımın senin gibiydi birgün halı kaldırdı (nedenini hala anlamış değilim) suyu geldi 7 aylık doğurmak zorunda kaldı (bunu yazıyorum çünkü ağır kaldırmaman adına) geri kalan hayatına rutin devam etti. Sürekli ayaklarını dikti dinlendi. Eş zaten kan pıhtısı gibi birşey muhtemel kanama eşten geliyordur. Gelişme oldukça kanama oluyordur. Kesede kanama yokmuş rahat olabilirsin. Sadece bol dinlen ve dikkat et. Geçmiş olsunAmin çok teşekkür ederim.8+4 üm ve bunu yeni başladığım bir doktor farketti sürekli gittiğim doktor böyle bişey söylememişti yeni mi oluşmuş acaba bu plasenta.Kahverengi lekelenmelerim var.önceden haftada bir defa az az oluyordu son iki günde sıklaştı gğn içerisinde bikaç defa gelir oldu çok moralim bozuluyo10 gün raporluydum raporum pazartesi bitiyor yenisini vermek zorundalar bu durumda..plasentanın aşağıda olması Allah korusun düşük tehlikesi yaratır mi ?
İçemiyorsan suyu şöyle yap içine elma dilimi portakal dilimi koy içimi çok rahat ve güzel oluyorBana hiç sudan bahsedilmedi ama ben yine de içmeye çalışıyorum günde 8 bardak ama bunu çoğaltmak zorundayım sanırım.İnşalşah benimkide yukarı çıkar
Sağolun teşekkür ederim.doktordan çıktım burada Yazılan araştırdığım şeyleri sordum.ben ne yaparsam yapayım bunun oluşmasının elimde olmadığını,düzelmesinde de hiçbir rolümün olamayacağını söyledi.istirahat bacak dikme olaylarına tevatürden ibaret dedi.sadece Allah'a dua edeceknişiz.Allahım iyice kafam karıştıCanım eşin (bebeğin) aşağıda olması aslında sürekli dinlenmesi gereken gebelik demektir. Düşük tehlikesi eş yukarda olsada her gebelikte vardır o kısma takılma. Benim arkadaşımın senin gibiydi birgün halı kaldırdı (nedenini hala anlamış değilim) suyu geldi 7 aylık doğurmak zorunda kaldı (bunu yazıyorum çünkü ağır kaldırmaman adına) geri kalan hayatına rutin devam etti. Sürekli ayaklarını dikti dinlendi. Eş zaten kan pıhtısı gibi birşey muhtemel kanama eşten geliyordur. Gelişme oldukça kanama oluyordur. Kesede kanama yokmuş rahat olabilirsin. Sadece bol dinlen ve dikkat et. Geçmiş olsun