• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Plasenta Yaşlanması

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

emily93

Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2016
93
45
8
Kızlar merhaba 36+6 haftalığız. Bebeğim kilo almıyor 2 hafta önce 2300du şuan 2500. Doktor plasenta yaşlanmış tuz ve kireçlenme var suyunu da cekmis azalmis boyle giderse acil sezeryanla alirim dedi. Buna benzer durum yasayaniniz varmi plasenta yaşlanması bu haftalarda normal kabul edilmiyor mu :/ doktorum hamileliğin başından beri benimle hep farklı sorunlardan uğraştığı için ben senin bebekten korkuyorum seni sezeryana alırım ben büyük ihtimal diyip duruyordu hep. Sezeryan için bahane mi acaba yoksa bu durumu yasayip normal yapan var mi
Bu arada bebeğim çok aşağıya indi henüz doğum sancılarım yok ama rahîm ağzına çok yakınmış 5 ağustosa kadar sorun çıkmazsa normal doğum bekliyorduk zaten ne yapacağımı bilemedim şaştım kaldım :/

Konuyu yeni gördüm canim.. hic korkma bence.. bana da doktorum plesanta yaslanmasi baslamis dedi ama ben sigara kullaniyorum.. 32.haftadan sonra plesanta yaslanmasi baslarmis ben cok arastirdim.. ama senin bebis kilo almiyormus galiba.. doktorunun verdigi her ilaci kullanmani tavsiye ederim.. kalsiyum magnezyum cok demir cok onemli.. ve saglikli seyler ye ic.. Allah kurtarsin insallah.. sezaryandan da korkma benimde dogum bayrama denk geldigi icin doktorum olmayacak bu yuzden mecnur sezeryan dedi cunku ben baska doktor istemiyorum.. 32.haftadan sonra bebegin yasama sansi cok yuksek.. kilosu az dogsa da sütünle mamayla insallah biran once kilo aldirirsin.. kendi kendine panik yapma.. istersen baska doktora da git sor anlat durumunu.. bol bol su ic bu arada.. Allah kurtarsin..

Teşekkür ederim canım güzel dileklerin için 3 doktora göründüm devlet özel karışık 3üdr aynı şeyi söyledi plasenta suyu çekiyor bebek beslenemiyor diye. Pazartesi günü yatış verdi doktorum suni sancı deneyeceğiz eğer herşey yolunda giderse normal ama bebek sıkıntıya girerse direk sezeryan dedik. Hakkımızda hayırlısı inşallah :)

Hadi insallah sag salim bir avazda dogurursun :) darisi hamile herkesin basina :) haberdar et beni de.. simdiden gozun aydin gecmis olsun :)

Kusurabakmayin ancak yazabildim. Evet pazartesi günü doğum oldu sagsaglim kavuştuk çok şükür.
Dogum hakkinda da bilgi vereyim.
Suni sancı verildi ama sancı her arttığında bebeğin kalbi 70e 80e düşüyordu çok denedik 8saat bu şekilde sancı çektim ama hiç olumlu ilerlemedi açılmam 2 de kaldı doktor eliyle açtı 5e cıktı ona rağmen bir tik daha açılmadı suyumu patlattılar yine olmadi gelmedi bebiş mecbur sezeryan girdim..

Kusurabakmayin ancak yazabildim. Evet pazartesi günü doğum oldu sagsaglim kavuştuk çok şükür.
Suni sancı verildi ama sancı her arttığında bebeğin kalbi 70e 80e düşüyordu çok denedik 8saat bu şekilde sancı çektim ama hiç olumlu ilerlemedi açılmam 2 de kaldı doktor eliyle açtı 5e cıktı ona rağmen bir tik daha açılmadı suyumu patlattılar yine olmadi gelmedi bebiş mecbur sezeryan girdim..
Neden bu kadar zorladiniz? Normal dogum olsun diye?

Bebisine kavustun artik hersey geride kaldi.. acini sancini dusunme :) misss gibi kokla bizim yerimizede.. Allah anali babali buyutsun gozun aydin olsun insallah ;)

Geçmiş olsun, ikiniz de sağlıklıymışsınız. Güle güle büyüt bebeğini.

Neden bu kadar zorladiniz? Normal dogum olsun diye?

Bana göre en sağlıklı doğum yöntemi tabi şartlar uygunsa şuan sezeryan oldum 1 hafta oldu daha çocuğumu kucağıma alıp sevebilmişliğim yok ağrıdan sancıdan :KK43: tabiki birde doktor yönlendirmeleri 37 haftalıkken çatı muayenemde doktor rahimde açıklık yok kafası o kadar aşağıdaki 2 ıkınmayla çıkar seninle işimiz çok kolay inşallah açılman olur diyip durdu sonra başka doktora göründüm başka sebepten o doktorda aynı şekilde 37haftaliksin ama 1 haftaya doğurursun bebeğin kafası kanalda ve en uca inmiş çok şanslısın dedi bende herşey güzel ilerlerken korkmama rağmen çok cesaretlendim kesin yaparım dedim ve sonuna kadar denedim

Bana göre en sağlıklı doğum yöntemi tabi şartlar uygunsa şuan sezeryan oldum 1 hafta oldu daha çocuğumu kucağıma alıp sevebilmişliğim yok ağrıdan sancıdan :KK43: tabiki birde doktor yönlendirmeleri 37 haftalıkken çatı muayenemde doktor rahimde açıklık yok kafası o kadar aşağıdaki 2 ıkınmayla çıkar seninle işimiz çok kolay inşallah açılman olur diyip durdu sonra başka doktora göründüm başka sebepten o doktorda aynı şekilde 37haftaliksin ama 1 haftaya doğurursun bebeğin kafası kanalda ve en uca inmiş çok şanslısın dedi bende herşey güzel ilerlerken korkmama rağmen çok cesaretlendim kesin yaparım dedim ve sonuna kadar denedim
Normal doğumişi gerçekten piyango. Benim oğlanın da açılma 4 cm olana kadar kafası kanala girmemişti. ama tam doğumdan önce bebeğin kanala inmesinin doğum anında okduğu, çatı muayenesinin gereksiz olduğuna dair bir doktorun konuşmasını dinlemiştim, o yüzden pek umursamamıştım. Hatta benimki son hafta pozisyon değiştirip diğee yöne dönmüştü. Yüzü yukarı bakıyordu aşağı bakması gerekirken. Doktorlar bazen yanlış yönlendiriyor mu desem, heyecan mı yaptırıyor desem bilemedim. Benim doktor çatıma bakmamıştı. Son hafta karında kasılma görünce açılma var mı diye bakmıştı kibarca 2 gün sonra doğurmuştum. Neyse geldi geçti, ağrılarınız geçer yakında. Benim de dikiş ağrılarım oldu ilk hafta. Bol bol emzirirseniz karnınız, rahminiz toparlar bilginiz olsun. Geçmiş olsun tekrar.

Gereksiz zorlamissiniz acikcasi, bebege de size de yazik... normal dogum sekli degil ki bu anlattiginiz, normal dogum kendiliginden olur zaten. Doktor mudehalesi, suni sancisi, epizyotemi, acilma yok doktor eliyle acti demissiniz... uzuldum scikcasi... bu bahsettiginiz normal dogum ise, yani normali bu ise...

Ben dogum yapmadim bilmislik taslar gibi algilanmasin lutfen, ama dogumun her turlusu zor, normal ilerliyorsa surec normal dogum tabiki olsun ama, sizin sartlarnizda bence gereksiz hirpalamissiniz kendinizi...

Neyse sonuc olarak saglikla almissiniz bebeginizi kucaginiza, allah saglik sihatle buyutmeyi nasip etsin

Back