Plasenta previa

Ben kararsizim hala icime sinen bi dr bulamadim gazi hastanesi murat beye gidiyordum simdi alsancakta dilek aslana gidicem bir dahaki kontrole. Dogumuda kentte mi yapacaksinz memnun msunz
İnşallah acil bi durum olmazsa kentte yapıcam dr umdanda hastanedende memnunum evim bayaa uzak aslında kente.ama yakınlarda iyi bir hastane bulamadım.dilek Aslan'ı çok duydum tüp bebek dr umuydu?murat beyi neden beğenmediniz?burda herkes egepole gidiyor.

Bende uzagim kente aslinda orcun beyi duymuştum ama gtmek nasip olmadi.
Murat beyden memnunum aslinda ama hastanede icime sinmeyen birsey var bide makinesi iyi degil fazla zaman ayirmiyor..

Evet tup bebek uzerine calismis baya irenbe de tavsiye uzerine gidecegiz ilk defa bakalim.. egepol bana hep kalabalik kasvetli gelmistir ondan hic dusunmedim. Cinarliya herkes cok iyi diyor dilek hanimda orda dogurtuyorms icime sindi gibi bakalım sizin gunler azalmis bize daha cok var :)

Hayırlısı olsun inşallah Dilek hanımdan memnun kalırsınız.dr hastane seçimi gerçekten çok zor.bizim az kaldı heyecan dorukta hayırlısıyla kurtuluruz inşallah.

Kuzeninin doğumuna sorun olmaması sevındırdı beni. inşallah benimkinde de sorun olmaz. korkularla doluyum. ilaç yazdırmak için devlet hastanesine gittim dün. ordaki doktorda bence sende total yok ama plasentanın iki parmak yukarısını görmemiz lazım ama sende gorunmuyor o kas tabakası dedi. kolay kolay kanaman olmaz doğumdan once korkma dedi ama tabi tam tesekkullu bir yere gitmen senin için en sağlıklısı dedi. rahimini burda bir yerde doğum yaparsan kaybedersin ama buyuk bir yerde sansın daha fazla olur dedi. Lakin burda gördüğümüz gibi yapısıksa hiç kaldırmak için uğraşmaz hiçbir doktor diyor. direk rahimle birlikte çıkartılır plasenta diyor. önceki sezeryan dikişine yakınmış ama sezeryan dikişinde değilmiş şu anda. korkularla doluyum. gece gunduz sezeryanı dusunuyorum. psikolojim bozuldu. tek guzel tarafı kahverengı lekem dahi yok bayagıdır.

İstirahatine dikkat et. benim ilkinde öyle olmustu ama ilaç tedavisi ve istirahatle normale dondu. doktor bıle ınanamadı duzelmesine. Murat hoca 30 dan sonra magnezyumu gunde 3 e çıkaracaksın dedi. benim daha 28 bugun bitti. kasılmalarına faydası olur belki. magnezyum kullanıyor musun? Bir de kızımın çocuk doktoru yenıdogan uzmanı aslında. gecen onunla konustuk. 31 den sonra bebek 1800 u falan gecerse korkma dedi. bebegın kaç kg oldu. uzulme bu haftalarda doğum yapan çok arkadaşım var. hepsi de saglıkla kucaklarına aldılar. inşallah sende alırsın sağlıkla. haberleşelim mutlaka.

Allah korusun.rahmini alabiliriz demişlerdi kuzenime ama alınmadı.sende inşallah hayırlısıyla kurtulursun.
Bana magnezyum vermedi belki bu hafta verir.ben 31.haftamdayım bebeğimin kilosu 1934 gr çok şükür.ama vaktinde gelir inşallah bende erken doğumdan çok korkuyorumm bi geçse hayırlısıyla 2ay kavuşsak sağlıkla bebeklerimize

En riskli donemleri atlatmissim cok sukur. sana umut olsun. erkek bebegim 2880 kiz bebegim 1680 dogdu. 35. haftada. kizim hic kuvoze bile girmedi. direk kucagimiza verdiler. hic korkma. bir arkadasim 31 de dogum yapti. bir muddet kuvozde kaldi bebegi ama simdi gor kocaman kiz oldu. seninde insallah saglikla olacak. hic uzme kendini. kasilmalara ve agrilara gercekten cok faydasi var magnezyumun. gece yatarken 1 kere aliyordum bugun hem adalati hem de magnezyumu 3 e cikardi murat hoca. gece uyurken rahat ediyorum. nst de sanci falan cikmiyor. insallah boyle devam eder. bu arada keske daha once antalyaya gitseydim. gece gunduz ne zaman olursa ne sorarsam cevap veriyor murat hoca. rahim konusunda alinabilir diyor doktorlar ama insallah oyle birsey olmaz. soyle cok kanama olacagini dusununce bosveriyorum. bana birsey olacagina alsinlar daha iyi. zamaninda dogum olursa bebek acisinda hic bir sorun olmazmis zaten.

Ben 7 haftalıkken kırmızı renkte kanamam olmuştu kızlar. Doktora gittim. Ve bana düşük tehlikesi geçirmişsin dedi. Niye geçirmiş olabilirim dedim. Bazı gebeliklerde olabiliyor dedi. O haftadan beri hala progestan kullanıyorum. 12. Haftaya kadar bunu yazicam sana. Bir kere kanamanolduğu için. Tedbiren kullanmalısın dedi. Ama yinede korkuyorum. Doktor plesantayla ilgili ne o zaman Ne de suan hiçbir sey söylemedi. Gayet iyi diyip duruyor. Ben neden tatmin olmuyorum. doktorumu mu değiştirsem kızlar ya

Hafta olarak cok hatırlamıyorum ama benimde en baslarda senin gibiydı. Yerleştiği yeri çok begenmedim, dusuk tehliken var dedi hep doktorum ki ara ara mınık kanamalarım oluyordu. Progesteron çok kullandım. Sonra bır kaç gun kasıklarımda cok baskı hissettim doktora gittim, plasentan çok aşağıda baskı hissi o yüzden demişti. Eğer ilerleyen haftalarda duzelmezse doğuma kadar hep bunun uzerınde durucaz demişti ki ne dediyse cıktı. Plasenta yukarı cıkmadı ustelik totalis halinde. İçine sinmiyorsa baska bir doktora gorunmekte fayda var. Hem kendi uzman doktorum hemde prof. takip ediyor şimdi durumumu. hatta bu ikinci prof.

G gunesun merhaba nasılsın?ben hiç iyi değilim kontrolüm vardı bugün dr rahim boyu uzunluğumun çok kısaldığını lavabo ve yemek dışında kalkmamam gerektiğini söyledi.önümüzdeki hafta sonu abimin düğünü var memlekette 3,5 saat yolculuk yapmamada izin vermedi başa döndüm yine yatıcam kendimi hiç iyi hissetmiyorum bu hamilelik gerçekten çok zormuş...

Plasentadan olsa bile şuan belli olmaz bence emin değilim ama...

Kahve delisi iyi olmaya calısıyorum, uzulme lutfen. Rahat ol. Stres yaparsan daha baska seyler olur. Kısmet degılmıs diyeceksin artık napalım. Kalpleriniz bir olsun abinle. Yolu goze alıp gıtsen bıle dugune katılman cok cok riskli olur bu durumda. Dediği kadar kısalmıssa erken doğum seni bekliyor belki de. Bu kadar zaman ugrasıp beklemişken hiç risk etme. İlkinden biliyorum son 1 ay hem fiziken hem de moralen cok kotu gunler gecırdım. Hamilelik zor iş ama inan kucagına alınca herseyı unutuyor ınsan. Şu da var ki her sey her zaman doktorların dediği gibi olmuyor canım. Bakarsın zamanında bile doğum yaparsın. Hadi diyelim ki erken geldi yine de hafta olarak cok cok kucuk degılsın. Dua etmekten baska elimizden gelen birşey yok malesef. Şansımız bol olsun ne diyelim.

Ama benim kanamam bir kere oldu. Ertesi günü gidince düşük tehliken görülmüyor suan dedi. Ama tedbiren 12. Haftaya kdr bunu kullan dedi. Sonrasinda Ne plesantayla ne bebekle ilgili olumsuz hiçbir sey söylemedi ama ?

Ama benim kanamam bir kere oldu. Ertesi günü gidince düşük tehliken görülmüyor suan dedi. Ama tedbiren 12. Haftaya kdr bunu kullan dedi. Sonrasinda Ne plesantayla ne bebekle ilgili olumsuz hiçbir sey söylemedi ama ?
Ilerleyen haftalarda plasentayla ilgili bir durum varsa zaten belli olur ve doktorun soyler mutlaka. Benim bir kac defa leke seklinde kanamam oldu. illa ki plasentadan olacak diye birsey yok tabi ki.

Çok sağol Can'ım desteğin için.doğru diyosun stresten uzak durmalıyım

Merhaba banada plasenta Previa teşhisi kondu ve kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Siz kan sulandırıcıları bıraktınız mı bu süreçte?

Merhaba aynı durum bende de var. Siz kan sulandırıcı iğneyi doğuma kadar 2 günde bir mi kullandınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…