Plasenta previa

İnşaallah kanaman olmaz mirac75. Allah' ım zararsız bir şekilde dünyaya getirip anneli babalı büyütmek nasip eylesin.
Ben de ok merak ediyorum fakat doğumum kısmet olursa haftaya olduğundan dolayı doktoruma soramıyorum. Siz kendi doktorunuza sorabilir misiniz? Bu arada fixiksel aktivitelerden kaçınmak gerekiyor. Çünkü geçen hafta içi birgün biraz ayakta kaldım, iki kg lık bir tencere kaldırmıştım. Bu yüzden aradan şiddetli ağrıyla beraber biraz kanamam oldu. İki gün hastanede yattım. Ani büyük kanama riskinden dolayı önümüzdeki hafta alacaklar inşaallah. Çok korkuyorum.

Kac haftalik alacaklar cnm...

Bende bu ptesi igne olcam ciger gelistirici
35 de aliriz demislerdi

Rabbim selametle kavustursun insaallah bebegine
Cumlemize

Canim yapisinca da kan
Kanamam hic olmadi simdiye kadar cok sukur...
Bundan sonra da olmaz insaallah...
Benimde merak ettigim yapisincami kanma oluyor...
Kanamam hic olmadi simdiye kadar cok sukur...
Bundan sonra da olmaz insaallah...
Benimde merak ettigim yapisincami kanma oluyor...
Canım
Canım yapisiklikta illa kanama olacak diye bisi yok

Canim plasenta previada illa ki kanama olacak diye bisi yok.benim yapisiklik vardı bu mr da ortaya çıktı.ama bardaktan boşanırcasına da kanama oluyormuş çok dikkat edin.isi gücü bırakıp yatın .başka çare yok ben 5 ay yattım .benim 28. Haftamda biraz lekelenme seklinde oldu .

Canım mr 3. Ay bitti 4.ayima girdiğimde çekildi hesap et artik kaç haftalık olduğunu.mr da herşey net ortaya çıkıyor.buradaki doktorum bana rahim ağzına yakin olduğunu söylemişti .bana dinlen dedi çarşı pazar gezme dedi.bu ciddi bisi dedi.ama ayrıntıya girmedi .keşke ege deki asistan gibi en kötüyü anlstsaydi da belki mr a gitmeden on gün dinlenirdim.o yapisiklik da olmazdı belki.

Benim kanamam olmadı çok.ama hep yattım .biliyorum çok zordu .hele benim gibi gezmeyi seven biri için .bir de uç buçuk yasında bi oğlum da vardı. Allah razi olsun anneden herseyime o koştu.oğlanı da krese gönderdim

Bütün sıkıntılar ege de asistanin mr sonucunu söylemesiyle başladı .sonuç tamamen yapışık en kötüsüydü yani perkreate.inanamiyordum.yaticaksin dedi.hetan kanamanın gelebilir dedi bardaktan boşanırcasına.28.haftada kanamanın olmasa da hastaneye yarışın olacak dedi.rahmin alınacak .mesanenin zarar görücek sondan takılacak.ameliyatina üroloji doktoru da girecek dedi

Ben buz gibi olmuştum asistanı söyledikleri karşısında altı ustu hamile kalmıştık bi bebek daha istemiştim.eşim dışarda bekliyordu.ona da herşeyi anlattım .hemen ilk Doğumumu da profesör yapmıştı onu aradık hemen randevu aldık.ilkinde boyle olmamıştı ama.

Hemen gittik ona beni ultrosonakoydu hemen inceledi inceledi.asistandan farklı bisi söylemedi.amavsadece rahim alma konusunda açınca net belli olur dedi .ameliyatını kendisinin yapamayacağını çünkü çınarlı da çalışıyordu .donanımlı bi hastane olmadığını .masada kalmak istersem yapabileceğini söyledi.tabiki de bu durumda hemen hem egede çalışan hem de muayenesi olan bi doktor arayışına girdim ben.

Arkadaşlar çok uykum geldi .daha anlatacak çok şey var.allah beni evlatlarima bağışladı ölümden döndüm.herşeyi anlaticam sizlere.sorucaklarinizi sorun.çünkü bu hastalığı benim gibi agir geçiren varmıdır bilmem .en ağırı benim dır herhalde.çok şükür bu gunume .tekrar tekrar söylüyorum .boyle bi durum varsa yatın hemen.gerçi bunun çok çeşitleri var .ama durumunuz akreate total perkreateyse yatın ve bol bol dua edin .benim çok güzel zamanlara gelmişti uç aylarddi kandil zamanları ydi.belli İnanlı uçak sinüs ama ameliyatın bile kadir gecesinin günüydü.o kadar çok dua ettim ki dualar kurtardı beni.

Rahmim alindi sonuçlarını herşeyi anlaticam size ciğer igmesiyle ilgili çok araştırdım.ve onunla ilgili herşeyi biliyorum.sabırla benim yazacaklarimi bekleyin.

Bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum mirac75 ve naz27. Naz27 çok büyük geçmiş olsun. Allahım hiçbirimizi dertle, hastalıkla ve üzüntüyle terbiye etmesin. Bu hafta içi alacaklardı fakat bebeğmin yoğun bakıma girebileceğini söyledi. Doğum sırasında kanamayı durduramaz ise rahimimi alacağını, böyle bir durumda hem bebeğimin hem de benim kötü durumda olacağımı söyleyerek haftaya erteledi. En azından 38 hafta bitmeli dedi. Bu pzt kontrolum var ve hafta ini alacaklar. Eğer o zamana kadar ben de büyük kanama olursa o da takdiir ilahi. İnşaallah olmaz. Bendeki totalis, yapışıklığın ameliyatta belli olacağını söyledi, niye mr çekmiyor anlamadım. Eğer yapışıksa damarlar kanadığında dikip durdurmaya çalıacağını fakat kanama durmaz ise rahimi alacağını söyledi. Allahım inşaallah hiçbirimize kötü bir şey olmaz (naz27, doğumunu yapmışsın ama inşaallah bundan sonra kötü durumlar yaşamazsın). Annem, yaklaık dört senedir felç kendi desteğiyle oturamıyor bile. Çok üzülüyorum bir de benim hauati riskim olunca bu süreçte daha çok üzüldüm. Allahım daha beterinden korusun. Allah hepimize sağlıklı sıhhatli doğum ve hayat nasip eylesin.

Plasenta previa kanayacak diye bir kaide yoktur belki. Ama şöyle düşünüyorum. Doktorum kanama olmaması iyi demişti. Çünkü, plasenta, kasılma, zorlanmada veya herhangi bir nedenle yerinden oynarken damarları zorlayarak uçlarını açıkta bırakınca kanama oluyor. Fiziksel aktivite olmasa bile bebek büyüdükçe rahim büyüyor ve plasenta yapışıksa (deniz anası gibi tutunduğunu söylemişti doktor), yerinden oynadığında damar uçları açıkta kalarak kanama meydana gelir diyorlar. peki akreata veya pankreata olursa ultrasonda belli oluyor mu? Artık bir an önce sağ salim doğumum geçsin istiyorum, psikolijim çok kötü etkilendi. Mersinde ikamet ediyorum ve burada bu konuda bir tane prof., bir tane de kendi yetiştirdiği op.dr var. Evvel Allah sonra onlara güveniyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Amin cnm amin...
ALLAH kerimdir kurtulcaz insaallah bebislerimizle...

Canım annenin neden felç olduğunu anlayamadım.rahmi alindi diye mi . bizim durumumuz da olup da rahmi alınıp felç kalan duymadım. öyle birşey yok.rahmin alindi doğumda kurtuldu mu sonra bak keyfine .ama nasıl bakicaksin keyfine çekmeden olmuyor tabiki bizim durumumuz agir olduğu için.benim kendimi toparlamam 2 ayı buldu canım.ağrılar sizilar çok oluyor.

Simdi allahima şükürler olsun hicbirseyim kalmadı o zamanki ağrılar sizilar herşey geldi geçti canım.sanki rüya gibiydi yaşanılanlar.rahmin alinirsacadetin gelmiycek sadece o kadar .ama kesinlikle doktorunuz yüksek riskli gebelik uzmanı olsun.perinotoloji.benim öyleydi.yumurtaliklarima dokunmadılar.o yüzden hormon takviyesi almadim.cinsel hayat aynen eskisi gibi devam ediyor hatta daha da güzel .çünkü bi daha hamile kalma riski olmadı için o rahatlık var canım .

Mesanem zarar gördüğü için 50 gün sonda takılı kaldı.bu psikolojimi biraz etkilemişti.idrarını tutamamaktan korkuyordum.su an öyle bir problemim de yok allaha şükürler olsun.

Hatta yumurtlamaya devam ettiğiniz için ayni adet gorucekmis gibi belirtiler devam ediyor canim.adetlendim diye dalga geciyorum hatta.size tavsiyemiz çok güçlü olun bu hastalıkta .kurtulacaginiza inanın.dua edin.hele bi çocuğunuz varsa daha da güçlü olun.duygularinizin beyninize hukmetmesine izin vermeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…