Plasenta previa

zara2107

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2025
1
0
1
30
Merhaba arkadaşlar ben burda yeniyim. Arkadaşlar dün doktora gittim plasenta previa teşhisi konuldu şuan 18+4 üm. Zamanla plasenta doğru yerini bulabilirmiş. internette baktığımda sadece istirahat etmek lazım deniyor. Bunun için ne yemeli ne yememeli yemek içmek de etkiliyor mu? Benimkine kısmen kapatmış daha da inebilir veya çıkabilir de denildi. Bi oğlum var 7 yaşında. sezeryanla doğdu üç düşük yaptım tüp bebek tedavisi gördüm yine de çocuğum olmadı 7 yıldır. Şuan normal bir şekilde hamile kaldım. Plasenta previa tekrar hamile kalmaya engel olur mu sonrasında zararlı mı? Aklımdan bin türlü şey geçiyor. Belki diyeceksşniz bir iki çocuk yetmiyor mu ama biz doğuluyuz ve tüm aileler kalabalık ve çocuğun az olması ya da olmaması durumunu bilenler vardır. Rahim alınma gibi şeyler yazıyor nette . Ne yenir ne içilir sürülür vs bildiğiniz bir şey varsa yazabilir misiniz

Kuzenimde plasenta previa mevcuttu. Doğum yaptı. Bildiğim kadarıyla sadece normal doğum yapamıyordu. Bebeğin plesantası erken ayrılma durumu olabilirmiş. Sizin zaten ilk çocuğunuz sezaryen doğum. Bir engel olacağını düşünmüyorum. Sadece son zamanlarında ani kanama görürseniz vakit kaybetmeden doktora gitmeniz gerekiyor

Doğuma kadsr yüksek ihtimalle yukarı çıkar çıkmazsa da sezeryan olacaksınız zaten doktorunuzu iyi seçin sadece onun haricinde ek yapacağınız bir şey yok çok yormayın kendinizi. Sağlıkla alın bebişinizi kucağınıza

22 . Haftada cıktı benimki sürekli kanamalar oluyordu
Sezeryam doğum olacak
İlişki yasak

Merhabalar. 20. Haftamdayim ve aynı durumdayız. Kanama olabiliyor bazen. Dinlenmek gerekiyor. Bana doktor istirahat verdi. Ben evde yatıyorum. Ama yukari çıkabilir dedi. Haftaya kontrolum var. Cikar insallah. Onun dışında sezeryan oluyormuş.
İlişki yasak. Hareketler de kısıtlı olacak. Evet işi çok yapmayın.

35. haftamdayım. 23. haftada öğrendim yukarıya çıkmadı plasenta. 38. Haftamda inşallah sezaryene alınacağım. Doktorum ilişkiyi yasakladı, hareketi kısıtladı. Sürekli yatmıyorum ancak yere eğilme,yukarı doğru uzanma, ağır kaldırma işleri yasak ev işi vs. malesef kısıtlı yapabiliyorum. Home office çalışıyorum uzun süre oturmuyorum bazen uzanıyorum dinleniyorum işyerimin bilgisi var. Yürüyüşlerim de yavaş tempoda max 15 dk uzun süre ayakta da kalmıyorum. Kanamam olmadı inşallah da olmaz biraz tedbir biraz dua böyle geçiyor günlerim

Maşallah ne güzel. Hayırlı doğumlar diliyorum. Normal kadın doğum doktoru mu yoksa perinatalog mu yaptıracak doğumunuzu?

Maşallah ne güzel. Hayırlı doğumlar diliyorum. Normal kadın doğum doktoru mu yoksa perinatalog mu yaptıracak doğumunuzu?
Teşekkür ederim inşallah sizinki yukarı çıkar tabi öncelikli duam bu eğer çıkmazsa da endişe etmeyin korkmayın sorunsuz geçecek. Ben özel avicenna hastanesinde takipliydim ama dr riskli bi durum dedi beni takip etmek istemedi 23. Haftada. Çok üzüldüm çok ağladım o günler bebi çok yıprattı. Sonrasında medicalpark hastanesinde previa tanılı hastaları olan ve doğumu gerçekleştiren bir dr buldum görüştüm onunla devam ediyorum. İnşallah hepimiz sağlıkla kanamasız sorunsuz bir doğum gerçekleştiririz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…