merhaba ben bu yazıyı bu konuyla yüzyüze gelmış bayanlar için yazmak istiyorum çünkü bende yaşadım bunun sıkıntılarını hamileyken.hamileliğimin 7. ayında ortaya çıktı( kanama ile )önce plesanta previa dendi zamanla totalis oldu yani rahim tamemen kapanmıştı eş ile.. bulunduğum şehirde gitmediğim doktor kalmadı bırçoğu bu riski göze alamayacağını söyledı özel hastahanede dahil.kanama riski fazla olduğundan dolayı ve rahimin açtıklarında tam olarak ne durumda olacağını kestıremedıklerı ıçın buna cesaret edemedıler özel hastahanede dahi kabul edılmedım doğum ıçın.tabi bu durum benı çok korkuttu dedım ne olacağım ben.hamilelık psıkolisini bilirsiniz birde üstüne bu durum eklenınce çok etkılendım korktum ..sonra ünıversıtede bır doktoru önerdıler .o doktor yapabılecegını söyledı bu amelıyatı ve korkmamamı söyledı en kötü ıhtımal rahım alınır dedı .ben bu korkuyla amelıyata gırdım. çıktığımda gayet ıyıydım çok ıyı bır amelıyat geçırmıştım.rahmım alınmamıştı.rahmin kendını toparlaması uzun sürdüğü ıçın süre olarak sezeryana göre bıraz daha uzun süren bır amelıyat olmuş. şimdi bebeğim 6 aylık çok şükür sağlığı çok ıyı bende çok ıyıyım bu durumu yaşayanlar lütfen korkmasınlar ıyı bır doktora teslım etsınler kendılerını ve kanama olduğunda sakın alttan muayene ettırmesınler.