• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta Previa Totalis

zodiaco

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2007
123
0
96
İstanbul
Arkadaslar uzun bir aradan sonra merhaba,

Gebeliğin basından beri tanısı konan plasenta previa totalis 28. haftada olmama ragmen yeri değişmedi. Konulan tanının acıklaması, bebeğin eşinin (plasenta) rahim ağzını tamamen kapatması durumuna plasenta previa adı verilir. Doktorum kanamanın cok olması ihtimalinde en son ihtimal rahim alınır dedi ve cok üzülüyorum. Aranızda ya da tanıdıklarınızda bu teshis konulan var mı? Sonucu gercekten de oyle mi ne gibi önlemler alınıyor? Cok cok teşekkür ederim.

merhaba ben yanı uyeyım,bu mesajını sımdı okudum,herhalde dogum yapmıssındır ve umarım saglıkla bebegını kucagına almıssındır.benım de 4,5 yasında bır oglum var ve ben de ogluma hamılelıgımde plasenta prevıa gecırdım:(( 13 haftalıkken cok sıddetlı bır kanamayla 38.haftaya kadar ıstırahat halınde zor bır hamılelık gecırdım.sımdı ıkıncı bebegım olsun ıstıyorum,ancak tekrar aynı seyı yasar mıyım korkum cok var. senın durumun nasıl? saglıklı bır dogum olmustur ınsallah. herhangı bır komplıkasyon oldu mu dogumda? doktorun bunun sebeplerı,onlemlerı ve ya bır dahakı hamılelıklerdekı rısklerı hakkında bır bılgı verdı mı ? bıldıklerını benımle paylasırsan cok sevınırım. gorusmek uzere,sevgılerımle..

merhaba ben bu yazıyı bu konuyla yüzyüze gelmış bayanlar için yazmak istiyorum çünkü bende yaşadım bunun sıkıntılarını hamileyken.hamileliğimin 7. ayında ortaya çıktı( kanama ile )önce plesanta previa dendi zamanla totalis oldu yani rahim tamemen kapanmıştı eş ile.. bulunduğum şehirde gitmediğim doktor kalmadı bırçoğu bu riski göze alamayacağını söyledı özel hastahanede dahil.kanama riski fazla olduğundan dolayı ve rahimin açtıklarında tam olarak ne durumda olacağını kestıremedıklerı ıçın buna cesaret edemedıler özel hastahanede dahi kabul edılmedım doğum ıçın.tabi bu durum benı çok korkuttu dedım ne olacağım ben.hamilelık psıkolisini bilirsiniz birde üstüne bu durum eklenınce çok etkılendım korktum ..sonra ünıversıtede bır doktoru önerdıler .o doktor yapabılecegını söyledı bu amelıyatı ve korkmamamı söyledı en kötü ıhtımal rahım alınır dedı .ben bu korkuyla amelıyata gırdım. çıktığımda gayet ıyıydım çok ıyı bır amelıyat geçırmıştım.rahmım alınmamıştı.rahmin kendını toparlaması uzun sürdüğü ıçın süre olarak sezeryana göre bıraz daha uzun süren bır amelıyat olmuş. şimdi bebeğim 6 aylık çok şükür sağlığı çok ıyı bende çok ıyıyım bu durumu yaşayanlar lütfen korkmasınlar ıyı bır doktora teslım etsınler kendılerını ve kanama olduğunda sakın alttan muayene ettırmesınler.

evet bana ilk sordukları ssoru lardan bi tanesi ilk bebeğindede yaşadınmı aynı şeyleri oldu.bunu yaşayan insan tekrar yaşayabiliyormuş .

merhaba ben bu yazıyı bu konuyla yüzyüze gelmış bayanlar için yazmak istiyorum çünkü bende yaşadım bunun sıkıntılarını hamileyken.hamileliğimin 7. ayında ortaya çıktı( kanama ile )önce plesanta previa dendi zamanla totalis oldu yani rahim tamemen kapanmıştı eş ile.. bulunduğum şehirde gitmediğim doktor kalmadı bırçoğu bu riski göze alamayacağını söyledı özel hastahanede dahil.kanama riski fazla olduğundan dolayı ve rahimin açtıklarında tam olarak ne durumda olacağını kestıremedıklerı ıçın buna cesaret edemedıler özel hastahanede dahi kabul edılmedım doğum ıçın.tabi bu durum benı çok korkuttu dedım ne olacağım ben.hamilelık psıkolisini bilirsiniz birde üstüne bu durum eklenınce çok etkılendım korktum ..sonra ünıversıtede bır doktoru önerdıler .o doktor yapabılecegını söyledı bu amelıyatı ve korkmamamı söyledı en kötü ıhtımal rahım alınır dedı .ben bu korkuyla amelıyata gırdım. çıktığımda gayet ıyıydım çok ıyı bır amelıyat geçırmıştım.rahmım alınmamıştı.rahmin kendını toparlaması uzun sürdüğü ıçın süre olarak sezeryana göre bıraz daha uzun süren bır amelıyat olmuş. şimdi bebeğim 6 aylık çok şükür sağlığı çok ıyı bende çok ıyıyım bu durumu yaşayanlar lütfen korkmasınlar ıyı bır doktora teslım etsınler kendılerını ve kanama olduğunda sakın alttan muayene ettırmesınler.

teşekkürler tecrübeni paylaştığın için :71: ben şu an 26. haftadayım ve dr um bana da aynı şeyleri söyledi. doğumumu tıp fakültesinde bir doç. dr. yaptıracak inşallah. senin ve bebeğinin iyi olduğunu bilmek içimi rahatlattı. allah her ikinize de sağlıklı uzun ömürler versin.

Bana da bu teşhis kondu ve kan bankası olan bir hast.ye gitmen gerektiği söylendi acil durumda.. korkuyorum.. 6-7 unite kan vermeleri gerekebilirmiş..hatta rahim bile alınabilir miş allah korusun..

Back