• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Planlı sezeryan tarihinin içime sinmemesi...yardım :)

Size tavsiyem ameliyattan sonra yaklaşık 10 gün kadar yüksek yastıkta yatın baş ağrı şikayetiniz olmasın beni en çok o zorlamıştı.
Spinal sezaryen mi oldunuz? Spinalde baş ağrısı çok oluyor diye duydum sadece kahve geçiriyormuş

Sezaryan oldum iyikide olmusum oyle agri falan olmadi kendi isimi kendim yaptim gelmiyosa 40. Hafta gecmeden aliyorlar riskleri cok buyuk bunu göze almayın bence doktorunuza güvenin burda sizi yönlendirebilecek yetkinlikte biri olamaz doktorlar bile kontrol etmeden birsey soylemiyor normal doğum olsun diye diretmenin anlami yok bence durumuzu en iyi doktorunuz bilir

Spinal sezaryen mi oldunuz? Spinalde baş ağrısı çok oluyor diye duydum sadece kahve geçiriyormuş
Evet spinal oldum. Hastanede yüksek yattığım için hiç ağrım olmamıştı ama evde unuttum 1 gece normal yastıkla yattım baş ağrısı oldu sonra kahve içmedim açıkcası parol ağrımı geçiyordu. Onun dışında sezeryanle ilgili hiçbir şikayetim olmadı aynı gün rahat dik bir şekilde yürüdüm oturup kalktım kendi kendime. Yürüyebilirsin dedikten sonra her saat koridorda tur atmayı ihmal etmedim.

Allah isteyen herkese hayirli saglikli evlatlar, kolay dogumlar nasip etsin. Cevap yazacak olan arkadaslara simdiden tesekkur ederim :)

Herkese merhaba. Bugun doktorum sezeryan icin tarih verdi, 23 haziran dedik. Ilk gebeligim, doktorum oyle sezeryan yanlisi biri degil ama beni sezeryana yonlendirdi, sezeryanla da hic bir sikintim yok.

Simdi icimi sikan durumu soyleyeyim.
Ultrasona gore 39+1 oluyor.
Sat'a gore ise 38+4 oluyor.

Canimi cok sikan mevzu ise sanki sanci beklemek, suyun gelmesini beklemek vs bunlari bekleyip ona gore sezeryana gitmek daha mantikli gibi hissediyorum. Sanki dogal olana daha az mudahale ediliyormus gibi.

Doktorlar neden bunu onermiyorlar onu anlayamadim. Sizce bu gereksiz bir dusunce mi?
Tabi ki erken de gelebilir ama mevcut duruma gore hadi bugun cikaralim seni demek icime sinmiyor... Acaba biraz gereksiz mi abartiyorum sizce?
Doktorlar riski görüpte tarih belirliyorlar kafalarına göre seçmiyorlar. o tarihi verdiyse gördüğü bir risk olabilir. Çoğu doktor sezaryen için suyun sancının gelmesini beklemezler. Öyleyse normal doğurun zaten.

Allah isteyen herkese hayirli saglikli evlatlar, kolay dogumlar nasip etsin. Cevap yazacak olan arkadaslara simdiden tesekkur ederim :)

Herkese merhaba. Bugun doktorum sezeryan icin tarih verdi, 23 haziran dedik. Ilk gebeligim, doktorum oyle sezeryan yanlisi biri degil ama beni sezeryana yonlendirdi, sezeryanla da hic bir sikintim yok.

Canimi cok sikan mevzu ise sanki sanci beklemek, suyun gelmesini beklemek vs bunlari bekleyip ona gore sezeryana gitmek daha mantikli gibi hissediyorum. Sanki dogal olana daha az mudahale ediliyormus gibi.

Doktorlar neden bunu onermiyorlar onu anlayamadim. Sizce bu gereksiz bir dusunce mi?
Tabi ki erken de gelebilir ama mevcut duruma gore hadi bugun cikaralim seni demek icime sinmiyor... Acaba biraz gereksiz mi abartiyorum sizce?
Cunku o acil sezeryan gecenin 3 unde opacak olursa hastanede anestezi uzmani olmayabilir. Yenidoğan muayenesi yapacak doktor yuzde 99 olmaz. Bebege acil mudahale gerekirse sorun olur. Neticede bir ameliyat uzman hekimlerin olacagi saati tercih etmek mantikli bence

Kizim da suni sanci verdiler kanamam olup sanci olmayinca ki kendileri sebep oldu kanamaya neyse cigerlerini temizleyemediginde kuveze aldilar 4 5 gun
Acaba neden sezeryan bebek ters falan mi benim gorumum sezeryan oldu iyi de gecti bilmiyorum yaaa
Oglumda da tarihden once verdi rahatsizligimi dile getirdim doktor sancılı gelsin o zaman dedi
Ben normal dogumu dusundum de doguramazdim ne bilim
Zaten rahmim genis sonrasinda cinsel hayati etkiliyormus ta bilemedim

Sezeryanin amacı bu değil mi zaten 🙄
Sancı bekledikten sonra normal doğumda yaparım sonuçta.. neden sezeryan olayım ki.
Genelde sezeryan zaten 38 + da alıyorlar yani
Sanciyla bebegin gelmesinin bebek icin daha yararli olduguna dair bir seyler okumustum ama asiri useniyorum bulmaya :)

Doktorlar riski görüpte tarih belirliyorlar kafalarına göre seçmiyorlar. o tarihi verdiyse gördüğü bir risk olabilir. Çoğu doktor sezaryen için suyun sancının gelmesini beklemezler. Öyleyse normal doğurun zaten.
Doktora tabi ki guveniyoruz ama beynimizi kullanip da hic sorgulamayalim mi, kapasitemiz yetmez diyip doktorlar boyle yapiyomus diyip oturalim mi. Ayrica benimki degil ama biiiir suru doktor bayram tatili, kendi tatili icin vs 3 5 gun 1 hafta erken de alabiliyor. 38de aliyor mesela ama otoritelere gore 39 olmali....

Sezaryan oldum iyikide olmusum oyle agri falan olmadi kendi isimi kendim yaptim gelmiyosa 40. Hafta gecmeden aliyorlar riskleri cok buyuk bunu göze almayın bence doktorunuza güvenin burda sizi yönlendirebilecek yetkinlikte biri olamaz doktorlar bile kontrol etmeden birsey soylemiyor normal doğum olsun diye diretmenin anlami yok bence durumuzu en iyi doktorunuz bilir

Tesekkurler cevabiniz icin.
Benim icin hic onemli degil normalmis sezeryanmis. Normal olcak normal olcak diye tutturanlardan asla degilim. Sadece erken sezeryandan cekiniyorum, anne karninda 1 gunun bile onemi buyuk diye dusunuyorum.

Sanciyla bebegin gelmesinin bebek icin daha yararli olduguna dair bir seyler okumustum ama asiri useniyorum bulmaya :)
evet tabiki sağlıklı ve normal olanı bu ancak sancı beklerken bebek doğum kanalına girip bir de üzerine sıkışmışsa suyu veya kalp ritimlerinde bir problem oluşmuşsa pişman olmak fayda etmez.

Cunku o acil sezeryan gecenin 3 unde opacak olursa hastanede anestezi uzmani olmayabilir. Yenidoğan muayenesi yapacak doktor yuzde 99 olmaz. Bebege acil mudahale gerekirse sorun olur. Neticede bir ameliyat uzman hekimlerin olacagi saati tercih etmek mantikli bence
Bu acidan cok dusunmedim isin asli. Sonucta acilen sezeryan gerektiginde o hamileler icin bir cozumu varsa ben de o cozumu isterim gibi dusunuyodum ama bunu iste konusmak lazim doktorla. Artik bir sonraki randevuda konusacagiz.
Tesekkurlee cevap icin.

Acil bir durum gelişir veya preeklempsi, plasenta previa vb. Bir durum olur anlarım. Ama hiç bir sorun yokken sezaryen planlanmasını doğru bulmuyorum.

İlk doğum çoğu zaman sonraki doğumların seyrini belirliyor. Dolayısıyla sezaryen fikrini çok çok iyi düşünmelisin doğumdan sonra normal doğuma göre daha uzun bir nekahet dönemi geçireceksin dikişlerin olacak bebeği emzirme ve tutma konularında sıkıntı yaşaman çok olası. Ayrıca adı üzerinde bu bir ameliyat yani acil durumlarda tercih edilen yol. Ama yok illa sezaryen istiyorum diyorsan da doğumun başlamasını beklemen en güzeli. 41.haftaya kadar beklesin bebeğin acelen ne ki zaten kollarına alacaksın içeride kalmıyor hiç biri.

Bu arada ben normal doğumcuyum diyen doktorlara temkinle yaklaşmakta fayda var. Benim eski doktor da güya normalciydi çatı muayenesinde yok açılma var yok çatın çok dar beni nasıl germişti. Ki ben asla minyon değilim uzun boylu gayet kocaman biriyim kime danışsam senin çatın dar olamaz yanlışlık olmalı demişti. Nitekim öyle de oldu, doğal doğum yaptım sorunsuzca. Eski doktorun gönderilerine bakıyorum 100 doğumun 90ı sezaryen.

Benim ikizlerin doğum tarihi 23 Haziran 2020 ❤️❤️ İkiz olduğu için planlı sezaryenle doğum yaptım. 36+0 hedef bunu görmeliyiz demişti doktorum maşallah benimkiler daha kalırdı. 36+0 15 Hazirandi. 37+3 te 23 Haziran da sıfır sancı açılma kasılma bilmem ne ile doğuma girdim. Suları da fena değildi 23 Haziran da kontrol etmedi doğum öncesi. Ben çok bunalmış ödemeden dolayı şişmiş biran önce bitsin derdindeydim ama kontrol etseydi ve 38+0 olalım deseydi beklerdim de. Kızım biraz daha kilo alsın diye bekledik iki haftada 250 gr aldı. Dışarı çıktı 4 günde o kadar almıştı. Bazen riske atmamak gerekiyor. Senin bebek tek haliyle normal doğumda acaba demen çok yerinde

Bu acidan cok dusunmedim isin asli. Sonucta acilen sezeryan gerektiginde o hamileler icin bir cozumu varsa ben de o cozumu isterim gibi dusunuyodum ama bunu iste konusmak lazim doktorla. Artik bir sonraki randevuda konusacagiz.
Tesekkurlee cevap icin.
Iste riskli oluyor o durum. Acil ameliyatlar icin anestezi uzmani genelde oluyor ama cogu hastanede gece pediyatrist olmuyor.benimki de kismen acil sezaryen oldu mesela. Aksam 20de muayenem vardi rutin. Kizim tersti. 14 şubat planli sezaryen tarihi idi. 30 ocakta muayeneye gittim dedi ki sabah aliyoruz. Pediyatristi vs hazir bekliyordu kordonu sarktigi icin. Brn kan sulandirici kullaniyordum mesela 12 saatin geçmesi beklendi ameliyat icin. Bu gibi durumlari goz onune aliyor doktorlar.

Birde beni asıl senin dediğin korkutuyor hani bekledik belki risk aldık ya suyum gelirse ya birden açılmam olursa diye yüreğim ağzımda geçti. İki bebeğim baş yukarda oldu hep normal ihmali sıfırdi. Acil Bir durum yaşamak benim için çok hayatiydi.

O zaman size doktorum ile konusmamizi anlatayim ben normal olsun istedim 39+6 ya kadar bekledik hic sancim yoktu bebek asagiya inmemisti ama o tarihe kadar belki iner diye bekledim doktorum 40. Haftayi gecirmek riskli olur dedi bebek anne karnın da gelisimine devam ediyor max. 10 cm acilma olur bebegin kafa capi cok önemli benimki 10 cm zaten olmustu bide kilosu fazla olunca sıkışma olabilir acil sezaryana alirim bebek strese girebilir dedi ayrica makat catlamasi ve ilerde idrar kacirma yasarsin dedi (sitede arama yapabilirsin muzdarip kadinlar var ameliyat olan ) 40. Hafta gibi bebegin kakasini yapma ihtimali var cigerlerine kacabilir demisti riskli bir durum miyomlariniz varsa onlarida aldirabilirsiniz normal evet saglikli olan belki ama herkes için olmaya bilir iri bir bebekse sezaryan öneriliyor

teşekkür ederim cevaplar için. ben de 39+0da değil de biraz daha bekleme taraftarıyım. iri bebek oldupu için sezeryana yönlendiriliyorum. iri de olsa normal doğurcam bana ne doğalı bu hiç demiyorum. bazı arkadaşlar beni çok iyi anladı, hem az bekletmekten korkuyorum hem de çok bekletip strese sokmaktan korkuyorum.
bakalım hayırlısı olsun inşallah.

Acil bir durum gelişir veya preeklempsi, plasenta previa vb. Bir durum olur anlarım. Ama hiç bir sorun yokken sezaryen planlanmasını doğru bulmuyorum.

İlk doğum çoğu zaman sonraki doğumların seyrini belirliyor. Dolayısıyla sezaryen fikrini çok çok iyi düşünmelisin doğumdan sonra normal doğuma göre daha uzun bir nekahet dönemi geçireceksin dikişlerin olacak bebeği emzirme ve tutma konularında sıkıntı yaşaman çok olası. Ayrıca adı üzerinde bu bir ameliyat yani acil durumlarda tercih edilen yol. Ama yok illa sezaryen istiyorum diyorsan da doğumun başlamasını beklemen en güzeli. 41.haftaya kadar beklesin bebeğin acelen ne ki zaten kollarına alacaksın içeride kalmıyor hiç biri.

Bu arada ben normal doğumcuyum diyen doktorlara temkinle yaklaşmakta fayda var. Benim eski doktor da güya normalciydi çatı muayenesinde yok açılma var yok çatın çok dar beni nasıl germişti. Ki ben asla minyon değilim uzun boylu gayet kocaman biriyim kime danışsam senin çatın dar olamaz yanlışlık olmalı demişti. Nitekim öyle de oldu, doğal doğum yaptım sorunsuzca. Eski doktorun gönderilerine bakıyorum 100 doğumun 90ı sezaryen.
iri bebek olduğu için sezeryan dendi diye belirtmiştim.
normal doğum apayrı bir kafa, o kafaya hiç giremeyen insanlar da var, işin psikolojik boyutu da önemli yani, isteğe bağlı sezeryan olmak isteyen de olsun gayet de mantıklı olan budur yani..
tabi beklesin bebek de kakasını yiyen yoğun bakıma giren de çok Allah korusun.....
her neyse.
teşekkürler cevap için.

Back
X