Planlara uymak

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.817
3.145
133
Arkadaşlar selam, siz motive olmayı ve bir plana uymayı nasıl başarıyorsunuz?
Plana uymaktan kastım bir yere geç kalmamak değil. Günlük program hazırlayıp sonra da buna uyabilmekten bahsediyorum.
Ekim ayında dil sınavına gireceğim fakat o dili neredeyse unutmuş durumdayım, her gün düzenli çalışmam lazım. Ayrıca evden çalışıyorum iki iş şeklinde ve doldurmam gereken belli bir kota var (altyazı hazırlıyorum ve kitap çevirisi yapıyorum, kota dolduğu sürece saat kaçta yaptığım önemli değil). Bir de enstrüman çalıyorum.
Günlük program yazıyorum kendime, renkli renkli planlayıcı aldım bir de yapılacaklar listesi hazırladım ama asla uyamıyorum. Geçen gün tik atmalı (nasıl bir tabir oldu bu ) yapılacaklar listesi yazmıştım, sekiz maddeden sadece üçünü yapabilmişim. Benim için kayıp.
Bunu da geçtim resmen gece yaşıyorum gibi bir şey. Gün içinde çalışamıyorum ama uyumuyorum da gündüz, gece çalışmaya çalışıyorum, sonra da "Uykusuzum yeeeaa" diye dolaşıyorum ortalıkta.
Psikolojik destek alıyorum, psikoloğumla da bu konuyu konuşacağım ama ondan önce belki burada aynı şeyi yaşayanlar olabilir bana bir yol gösterebilirler diye düşündüm.
Aramızda var mı bu sorunu yaşayan?

Ben içimden 5'ten geriye sayıp öyle kalkıyorum. İşe başlamak sorun çünkü. Başladığın anda bitiriliyor o iş zaten

Bir hafta önceden bellidir ne zaman ne yapacağım. Planımı yaparım not alırım ve asla şaşmam. Ani gelişen olaylara da hazırlıklıyımdır. Ama ben böyle yaşamayı seviyorum,o yüzden.

Sabah erkenden gülümseyerek uyanmak,mutlu uyanmak çok önemli bence.

Ben planı yapabiliyorum, not da alıyorum, gelgelelim uygulama kısmında sorun oluyor. Mesela yabancı dil için internetten plan satın almıştım kaç ay önce, hiç çalışamadım iptal ettirdim sınava da kaldı dört ay, zor bir dil değil ama başlamam gerek.
En kötüsü de şey, potansiyelimi biliyorum yapabileceğimi de biliyorum ama yapamıyorum

Spor konusunda ben titiz davranıyordum kendime takvim çizdim ayrıca planlayıcı aldım ama kendi çizdiğim takvim çok işe yaradı kendime de hedef koydum haftanın en az 3 günü spor yapmış olacağım diye takvimle rutine oturttum kardeşime de yaptım takvim o da baya düzene oturttu tavsiye ederim

Hiçbir zaman plan yapmam çünkü ne zaman aklımın ucundan bişey geçse kesinlikle olmaz.
Bir de hemen taviz verebilen biriyim. Mesela akşam ev temizlicem diye plan yapsam ve o gün arkadaşım bana gel dese temizliğin varlığını bile unuturum

Hah bende de o var ama Ekim ayındaki o sınavı geçmek ZORUNDAYIM. Bir türlü başlayamıyorum çalışmaya, plan alınca da çalışamıyorum (ki planlar TL üzerinden değil).

Nasıl başarıyorsunuz ben kendimi bildim bileli hiç plan yapamadım .yaptığım zamanlar da sürekli aksilik çıkıyordu ondan sanırım hevesim kırıldı

Ben buluşmalarda dakik biriyimdir şimdi bu yönümü överek planımdan bahsediyorum Bi o kadar unutkan ve dikkatsizlik problemin olduğu için sınav tarihlerini bir odama birde banyoda notlarımı yapıştırırdım. İkinci olarak en basit planı bile alarm kurar yapacağım işi yazarım böylece işlerim hiç aksamıyor. Ama ders çalışma konusunda bende sadece geceleri çalışabiliyorum gündüz nedense içimden gelmiyor :) Sabah kendi isteğimle dahi erken kalksam da sevmiyorum ya bu yüzden üniversiteyi de ikinci öğretim seçmiştim :)

Hah bende de o var ama Ekim ayındaki o sınavı geçmek ZORUNDAYIM. Bir türlü başlayamıyorum çalışmaya, plan alınca da çalışamıyorum (ki planlar TL üzerinden değil).
Kendini şartlarsan zaten istesende yapamazsın.
O yüzden biraz rahat ol. Zorundalık kafasından çık sanki o sınava keyfii girecekmişsin gibi düşün ve minik planlarla başla
Yani günde kesinlikle 2 saat ders çalışıcam deme de çok sevdiğinden çalışıyormuş gibi şartla.
Ben en son kpss ye hazırlanırken tarih dersine sınav kafasıyla değil de sanki o anı yaşıyormuşum gibi hayal ederek çalıştım.
Böyle böyle keyif alıyordum ders videosu izlerken

Ben de sizin gibiyim malesef. Dikkat eksikliğiniz de var mı acaba?

Ben çok iş ertelerim, her şeyi son dakikaya sığdırırım, dikkatim çok dağınıktır. Bunu aşmanın tek yolunu telefondan uzak durmakta buldum. Yani sosyal medya kullanmayınca diğer işlerimi daha iyi hal ediyorum sosyal medya iyice kafamı dikkatimi çalıyor gibi geliyor bana.

pazar gününden kendimi organıze ederim yatağından ne tarafından kalkacağım o gün içinde ne kaçta yiyeceğim bile bellidir disiplinliyim fazlasıyla üdzaenim bozulunca bende sinirlenirim 21 gün içinde alışıyorsun duruma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…