PKOS ve GEBELİK

aynen canm bende öyle yeterki olsn rabbm isteyen herkese versn çk zor byle
Evet bril, zorluğunu bildiğimiz için burada bizim gibi insanlarla birleşip, birbirimize destek verelim istiyoruz...

Evet bril, zorluğunu bildiğimiz için burada bizim gibi insanlarla birleşip, birbirimize destek verelim istiyoruz...
iyiki burası var dAHA önce bi topkte baya iyi arkadaşlklar edindin biriyle hala görüşüyoruz gerçi mesafemiz çk uzak ama telefonla görüşüyporuz o şmdi hamile doğm yapıcak ama benm gbi olduğu için derdimi bliyo bu işin zorluğunu bliyo sz ne kadar oldu bebek isteyeli

iyiki burası var dAHA önce bi topkte baya iyi arkadaşlklar edindin biriyle hala görüşüyoruz gerçi mesafemiz çk uzak ama telefonla görüşüyporuz o şmdi hamile doğm yapıcak ama benm gbi olduğu için derdimi bliyo bu işin zorluğunu bliyo sz ne kadar oldu bebek isteyeli

Ne güzel arkadaşlıklar edinebilmişsiniz, ben henüz yeni üye sayılırım..
3 sene oldu canım ama arada d.kontrol kullandım, doktor adeti düzenlesin diye verdi,
bir işe yaramadı tabi ki. Bıraktığım zaman yine aynısı oluyodu.. Senin ne kadar oldu?

Ne güzel arkadaşlıklar edinebilmişsiniz, ben henüz yeni üye sayılırım..
3 sene oldu canım ama arada d.kontrol kullandım, doktor adeti düzenlesin diye verdi,
bir işe yaramadı tabi ki. Bıraktığım zaman yine aynısı oluyodu.. Senin ne kadar oldu?
benm 18 ay oldu canm bende ilk gttiğimde maalesef dktoruna denk gelemedk boşu boşuna psikolojim bozuldu sonra doktorumu değiştrdm yne ilaç tedsavisi gördm ama maalkesef olmadı doktor tüp bebek önerdi ama kabullendm artk ramazandan sonra artk istanbula gidicez bakalm kısmet ne olr bu arada eşimdede bende sorun yk pko var sadece sebepsiz inferlte deniliyo izindemi aynı

benm 18 ay oldu canm bende ilk gttiğimde maalesef dktoruna denk gelemedk boşu boşuna psikolojim bozuldu sonra doktorumu değiştrdm yne ilaç tedsavisi gördm ama maalkesef olmadı doktor tüp bebek önerdi ama kabullendm artk ramazandan sonra artk istanbula gidicez bakalm kısmet ne olr bu arada eşimdede bende sorun yk pko var sadece sebepsiz inferlte deniliyo izindemi aynı

Evet bizde de durumlar aynı gibi, 6 ay klomen tedavisi sonuç sıfır. Ben de pko var eşim de bir problem bulamadılar, ben doktorlara mola verdim, en son iğne tedavisine geçicem sanırım bakalım ya nasip..

Evet bizde de durumlar aynı gibi, 6 ay klomen tedavisi sonuç sıfır. Ben de pko var eşim de bir problem bulamadılar, ben doktorlara mola verdim, en son iğne tedavisine geçicem sanırım bakalım ya nasip..
bende 5 ay gördm ilaç tedavisi bize önermedi doktor iğneyi ona o kadar vericeksiniz tutma ihtimali çk düşük onn yerine tp bebek yaptırın tutma ihtimali pkolularda ck yksek dedi bende bu ayda ilaç tedavisi görmek istiyorum tabi daha gtmedm doktora 6ya tamamlayalm istiyorum ilacı zaten daha snra olmuyomş sanırım öyle demşti doktor

bende 5 ay gördm ilaç tedavisi bize önermedi doktor iğneyi ona o kadar vericeksiniz tutma ihtimali çk düşük onn yerine tp bebek yaptırın tutma ihtimali pkolularda ck yksek dedi bende bu ayda ilaç tedavisi görmek istiyorum tabi daha gtmedm doktora 6ya tamamlayalm istiyorum ilacı zaten daha snra olmuyomş sanırım öyle demşti doktor

Evet bril 6 aydan sonra etki etmiyomuş. Ben klomeni günde 4 kez içtiğimi bilirim düşün.. Fayda sağladı mı? Sağlamadı.. Var demek ki bir zamanı..

Evet bril 6 aydan sonra etki etmiyomuş. Ben klomeni günde 4 kez içtiğimi bilirim düşün.. Fayda sağladı mı? Sağlamadı.. Var demek ki bir zamanı..
ben 3 içtim çk zor hergn hastaneye gtmek ewt yumurtan oluşuyo diyolr bidahaki gn uça uça gdiyosun buyumuşmu dye çatlıyo mutlu oluyosun sennle birlkte eşin annen ama o gn gelp çatınca yine yok sanki hiç olmıcak en son doktor tüp bebek deyince o 45 dk lık yol bana 45 saat gbi geldi iki gözümde iki yaş her gören beni izliyo şmdi diyorum ki kendi kendime ya tüp bebekte olmazsa kara kara onu düşünüyorum maddi anlamda çöksen bile asıl önemli manevi yönü varsın param pulum olmasan ama evladım olsn arkadaşlarımn çocklarını kucagma alınca ben byle kendi evladımı kucagma alablcekmym dyorum kısmet vardr bi zamanı ama ne zaman

kızlar merhaba, topiğimiz uzun süre boş kalmış, nasılsınız? umarım herşey yolundadır,

ben neden bilmiyorum ama bu ay çok ümit etmeye başladım ama korkuyorumda çünkü olmadgını bilyorum ona ragmen içimin bir yanı ya varsa dior :KK43:

düzenli ilişkiye girmedik bu ay ,
adetin 12.günü doktor baktgında da yumurtlama yoktu, adet 17. günü lekelenme yaşadım, lekelenme gördüğüm gün ilişki yaşadık,

sonra adet 18.gün doktora gittim lekelenmme oldugu için baktı yumurta yok olsa görürdük dedi,

ama ben kaç zamanlıyık pkos'luyum bugune kadar ara kanama yada adetimin erken gelmesi gibi bişi yaşamadım,

ayrıca o günlerde çok feci kasık ağrım olmuştu tek taraflı,

doktorum yurtdısındaydı
belki 12.günden 17.güne kadar gelişip çatlamıştır dedi,

o günden beri halsizlik, hep bir uyku hali,dağlar kadar işim varken hiçbişey yapmama istegi, ve son 2-3 gündür yeni başlayan su gibi kıvamsız bildiğiniz su gibi ayaga kalktıgımda afedersiniz idrar kacırırmıs gibi gelen bi aakıntım var kokusuz kıvamsız,

sizce olabilrmi ? yani hamilelik olabilirmi ? 1 gün önce yani adetin 23.günü dayanamayıp test yaptım clearblue digital olanla negatif cıktı ama ben testi eatly sanmıstım mger adetten 3* gün öncesinden belirtiomuş ancak,

bugunde adetimin 24.günü

sizce yarın kan testi versem varsa çıkarmı ?

kızlar nolur tecrubelerinizi paylaşın
çok teşekkür ederim şimdiden

bu topigi actigimda klomensiz kendiliginden hamile kan varmi diye sormusum,
bugun cevabimi aldım,
inositol ve cok kafaya takmama sayesinde bugun doktora gittigimde 20 mm bir yumurtam oldugunu ogrendim.
kismet bundan sonrasina allahim
isterse tutar.ama tutmasa bile yumurtami gordugum icin cok mutluyum

bugun cevabimi aldım,
inositol ve cok kafaya takmama sayesinde bugun doktora gittigimde 20 mm bir yumurtam oldugunu ogrendim.

:KK200:
Senin adına çok sevindim canım.
İnşallah olur bu ay.
Olmazsa bile bozma moralini.
Bu gelişme senin için iyi bir şey.
Kim bilir belki bir gün yine burada
"hamileyim" diye yazarsın..
Sevgimle. .

:KK200:
Senin adına çok sevindim canım.
İnşallah olur bu ay.
Olmazsa bile bozma moralini.
Bu gelişme senin için iyi bir şey.
Kim bilir belki bir gün yine burada
"hamileyim" diye yazarsın..
Sevgimle. .

canım benim cok tesekkur ederim her zamnki gibi guzel kalbinle yazmissin,

kk'da ilk konuma cevap yazanda sendin , yuzyuze tanismasakk bile yolumuz ayni kalplerimiz temiz, sende benim bir arkadasim yoldasin oldun,
kimseye soylemediklerimi senle konustum sirasi geldi cok saol canım,

insallah bir gun bu topikte ikimizinde hamilelik haberi yer alir canım

amin diyelim

canım benim cok tesekkur ederim her zamnki gibi guzel kalbinle yazmissin,

kk'da ilk konuma cevap yazanda sendin , yuzyuze tanismasakk bile yolumuz ayni kalplerimiz temiz, sende benim bir arkadasim yoldasin oldun,
kimseye soylemediklerimi senle konustum sirasi geldi cok saol canım,

insallah bir gun bu topikte ikimizinde hamilelik haberi yer alir canım

amin diyelim

Amin canım benim sağolasın.. Kalpler bir olsun gerisi mühim değil,
inan bana karşındaki kişiye kelimelere ulaşarak bile destek olmak ;
yanında yüzüne bakarak sana köstek olanlardan bin kat daha hayırlıdır.
İnşallah senin de dediğin gibi beraber müjdemizi veririz burada..
Allah sabredenlerle beraberdir canım unutma..

Kızlar merhaba,

Ben yeni üye oldum.ilk adetimi gördüğümden bu yana PKOS olduğumu biliyorum.zaten biliosunuz PKOS daha anne karnındayken olan bi hastalık.Adetlerim hep düzensizdi arada bir düzenli geliodu.belli bi yaşa gelince de doğum kontrol hapları kullandım adet görmek için.165 cm boyum ve 78 kiloyum. devamlı kilo alıp verdim PKOSdan dolayı, şimdi bu 5 kilo vermiş halim çocuk istediğim için insallah dahada vrebilirim.Tüylnemem de vardı lazerle kurtuldum çok şükür..2 yıllık evliyim.2 aydır korunmuyoruz.Ben size dr'umla takiplerimi anlatacağım.Aynı durumda olan arkadaslar varsa birlikte konusalım sohbet edelim istedim.

Korunmayı bırakmadan önce 3 ay jasmine isimli doğum kontrol hapı verdi dr'um durumu düzenlemek adına,bu arada 5 kilo verdim işte.3 ayın sonunda jasmin'i bıraktık ve korunmadığımız ilk aya girdik.adet başlangıc tarihim 12 nisan oldu.sonra adetin 11.gününde tekrar doktora gittim.alttan muayenede pkos'ta hep olan bir suru kistcik yani yumurta göründüğünü ama hiçbirinin atak yapıp büyümeye başlamadığnı söyledi.Daha sonra 16.gün de gittim halen büyüme ve atak yok dedi.artı adeti bekliycez dedi.gec döllenme oldumu bilmiyorum :KK43:
ve pazartesi günü tekrar gittim adetim 7 gün geciktiği için ( b hcg de yaptırmıştım adetin 34.günü negatif)

dra gittiğimde alttan muayenede bakınca dediki evet baya tembellik var dedi hiçbir hazırlık yapmamış dedi,galiba klomensiz olmuycak bu iş dedi :KK43: ,
rahim de ince şu an dedi,

ve tarlusal isimli bi hap verdi.bildiğim bi hap PKOS dan dolayı çok kullanıyorum.

dün başladım.4 gün günde 3 defa kullanacağım.

soğan kürünü deniyim dedi yumurta tembelliği için yaptım 2 yudum aldım içemedim :KK43:

YUMURTA TEMBELLİĞİ OLAN ARKADASLAR KENDİLİĞİNDEN YANİ KLOMENSİZ YUMURTA GELİŞTİREBİLENN VAR MI ?
VEYA BUNA İYİ GELEN BİŞEY VAR MI ?

izlediğim yol iyimi sizce, bide geç döllenme olmuşşsa hamile olabilirmiyim , evet dr alttan baktı hiçbişi görmedi insanız işte umut edioz

arkadaşlar nolur fikirlerinizi bekliorum
Merhaba ben 20 yaşında bir pcos hastasıyım. Yasmin doğum kontrol hapı kullanıyorum düzensizlik için doktorum verdi. Ara vererek kullan dedi örneğin 3 ay kullanıyorum bi süre düzenli devam ediyor adetim sonra bozuluyor. Bozulunca tekrar başlıyorum. Boyum 1 60 kilom 50. Yani fazla kilom yok tüylenmem de yok. Sadece hormon bozukluğu adet düzensizliği ve ultrasondaki polikistik görüntüden kondu teşhisim. Sorunum şu ki bekarım ama ilişki yaşadım. 18 nisanda son adetim başlamıştı ama yasmine ara verdim ve 18 mayısta olması gerekirken hala olmadı ben de doktora gittim 1 hafta önce. İçe kanamalı kist oluşmuş ama önemli bir şey değil kendisi geçer dedi. Tarlusal verdi sökülünce de yasmine başla dedi. Tarlusalı günde 2 tane olarak 6 günde yani dün bitirdim. Doktor bi kaç gün sonra olursun ama pcos olduğundan biraz daha gecikebilir demişti. Evli olmadığımdan hamilelik durumu beni çok rahatsız ediyor. Bu 6 haftalık gecikmede 4.haftaya kadar hep test yaptım her seferinde 2-3 tane alarak. Hepsi negatifti. Doktor da bir şey demedi. Hamile olsam ultrasonda mutlaka görünür değil mi? Ya da testte çıkardı? Tarlusal kaç gün sonra söktürür? Çok endişeliyim. Evet pcoslu olduğumdan hamilelik ihtimali normalde bile zor ki biz korunuyorduk ama yine de korkuyorum. Benzer durumdayız sanırım siz deneyimlisiniz yaşça benden büyüksünüz yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir de pcoslu olarak bu yaşlarda nelere dikkat etmeliyim ilerde çocuğumun olması için?

Merhaba ben 20 yaşında bir pcos hastasıyım. Yasmin doğum kontrol hapı kullanıyorum düzensizlik için doktorum verdi. Ara vererek kullan dedi örneğin 3 ay kullanıyorum bi süre düzenli devam ediyor adetim sonra bozuluyor. Bozulunca tekrar başlıyorum. Boyum 1 60 kilom 50. Yani fazla kilom yok tüylenmem de yok. Sadece hormon bozukluğu adet düzensizliği ve ultrasondaki polikistik görüntüden kondu teşhisim. Sorunum şu ki bekarım ama ilişki yaşadım. 18 nisanda son adetim başlamıştı ama yasmine ara verdim ve 18 mayısta olması gerekirken hala olmadı ben de doktora gittim 1 hafta önce. İçe kanamalı kist oluşmuş ama önemli bir şey değil kendisi geçer dedi. Tarlusal verdi sökülünce de yasmine başla dedi. Tarlusalı günde 2 tane olarak 6 günde yani dün bitirdim. Doktor bi kaç gün sonra olursun ama pcos olduğundan biraz daha gecikebilir demişti. Evli olmadığımdan hamilelik durumu beni çok rahatsız ediyor. Bu 6 haftalık gecikmede 4.haftaya kadar hep test yaptım her seferinde 2-3 tane alarak. Hepsi negatifti. Doktor da bir şey demedi. Hamile olsam ultrasonda mutlaka görünür değil mi? Ya da testte çıkardı? Tarlusal kaç gün sonra söktürür? Çok endişeliyim. Evet pcoslu olduğumdan hamilelik ihtimali normalde bile zor ki biz korunuyorduk ama yine de korkuyorum. Benzer durumdayız sanırım siz deneyimlisiniz yaşça benden büyüksünüz yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir de pcoslu olarak bu yaşlarda nelere dikkat etmeliyim ilerde çocuğumun olması için?

canım
oncelikle topigimize hosgeldin,
oncelikle alaninda iyi bir
doktordan daha gorus almani oneririm ben, bildigim kadariyla cogu doktor duzenli yasmin kullanimi oneriyor.
kilo problemim yok demissin ki bu cok
iyi.
hamilelik suphesine gelince, ultrasonda kese gozukmeyebilir en garanti yontem kanda hcg yani gebelik tahlili yaptirmak canım imkanin varsa yaptir istersen :KK66:

korkma canım tarlusal bittikten maximum 10 gun sonra gelior adet.....ama sen gebelik istmeioasan hemen
kanda baktir hcg nolur nolmaz emin ol :KK66:

şu an da bence yapman gereken bi doktordan daha gorus almak ve spor yapmak ve tabiki dengeli
iyi beslenme :KK66:

sevgiler

bugun cevabimi aldım,
Merhaba canım.. Evet sorunumuz hep kafaya takıp, düşünüp durmamız maalesef... :KK43:
en son mayıs 5 te regl oldum üstünden 56 gün geçti... geçen hafta tarlusal kullandım.. ( doktor vermedi kendim kullandım.. çünkü daha önceki gittiğimde geciktiyse kullanabilirsin demişti..) tabi kullanmadan önce idrar ile test yaptım ne olur ne olmaz die..
sonuç hepimizin bildiği gibi negatif :KK51: zaten negatif olduğunu, 30 haziranda gittiğm doktor kontrolünde öğrenmiştim.. (yumurtlama yok , hergangi bir yumurta büyümesi de yok demişti..)
Şimdi büyük bir sabırsızlıkla regl olmayı bekliyorum.. Gerçi ramazandayız, güzel de oluyor, borcum kalmayacak belki de ama regl olmak gerçekten büyük bir nimet.. Rabbim e şükür ediyorum her olduğumda..

Sizde durumlar nasıl? minnta minnta yumurtan inşaallah döllenir ve sana tutunur canım.. Rabbim bu duygudan mahrum bırakmasın kimseyi..

Merhaba canım.. Evet sorunumuz hep kafaya takıp, düşünüp durmamız maalesef... :KK43:
en son mayıs 5 te regl oldum üstünden 56 gün geçti... geçen hafta tarlusal kullandım.. ( doktor vermedi kendim kullandım.. çünkü daha önceki gittiğimde geciktiyse kullanabilirsin demişti..) tabi kullanmadan önce idrar ile test yaptım ne olur ne olmaz die..
sonuç hepimizin bildiği gibi negatif :KK51: zaten negatif olduğunu, 30 haziranda gittiğm doktor kontrolünde öğrenmiştim.. (yumurtlama yok , hergangi bir yumurta büyümesi de yok demişti..)
Şimdi büyük bir sabırsızlıkla regl olmayı bekliyorum.. Gerçi ramazandayız, güzel de oluyor, borcum kalmayacak belki de ama regl olmak gerçekten büyük bir nimet.. Rabbim e şükür ediyorum her olduğumda..

Sizde durumlar nasıl? minnta minnta yumurtan inşaallah döllenir ve sana tutunur canım.. Rabbim bu duygudan mahrum bırakmasın kimseyi..

Cnm güzel dileklerin için cok tesekkür ederim.
İnanki hiç aklımda olmayan zamanda oldu yumurtlamam. Dediğin gibi inşalah döllenir ve tutunur cnm. Rahim kalınlığıda cok iyi dedi dr'um. Kısmet artk , iğne vurulalı 3. Gunum bugun 10.saatte ve 35. Saatte ilişki oldu, cok fena göğüs uclarım sızlıo ve belim agrıyo bide yumurtamın oldugu sol tarafım kasıgı ağrıo ve bacagım uyusuyor bunlar sanırım iğneden dolayı

İnsallah seninde regl'in gününde gelirde bebişini :emir_bebek: Beklemeye devam edersin cnm benm

Cnm güzel dileklerin için cok tesekkür ederim.
İnanki hiç aklımda olmayan zamanda oldu yumurtlamam. Dediğin gibi inşalah döllenir ve tutunur cnm. Rahim kalınlığıda cok iyi dedi dr'um. Kısmet artk , iğne vurulalı 3. Gunum bugun 10.saatte ve 35. Saatte ilişki oldu, cok fena göğüs uclarım sızlıo ve belim agrıyo bide yumurtamın oldugu sol tarafım kasıgı ağrıo ve bacagım uyusuyor bunlar sanırım iğneden dolayı

İnsallah seninde regl'in gününde gelirde bebişini :emir_bebek: Beklemeye devam edersin cnm benm
İnşallah canım.. :)
Bende regl olursam klomen kullanıp, ardından çatlatma iğnesini deneyeceğiz inşallah..
Rabbim yüzünü güldürsün canım.. ayy inşallah tutar yaa.. :KK68::KK68:

Cnmm benm insallah ne guzel içten dedin oyle :) cok saol

Brnimde bu ay tutmassa klomen ve catlatma iğnesine gecicez

Allah hepimize nasip etsin cnm insallah burdan yazıcam gelişmeleri cnm

merhaba arkadaşlar.. aynı dert bende de mevcut.
bekarken her ay adet olurdum ve genellikle düzenliydi..
evlendim 1yıl yasmın kullandım bırakınca dengem bozuldu. Doktora gittim sadece ultrason ile bakıp pko görünümü endişe etme vs.. dupaston isimli ilacı verdi .. 2 ay kadar kulalndım fakat dupaston dengemi dahada bozdu kanamam 15 gün falan sürdü. Başka hekime gittim ultrosn görüntüsü sende PKO yok dedi. cycl-prog adet düzenleyici verdi aadetinin 3.günü rutin hormon istedi. neyse yaptırdım LH bır değer fazla çıktı diğerleri normal ..
İLACIN ETKİSİYLEMİ BÖULE OLDU DEĞERLER? SİZLER NASIL BAKTIRDINIZ?
doktor evet yumurtlamada problem varmış dedi ve ilaçsız doğal kendi haline bırakalım dedi . Sadece Infolıc kullanıyorum okadar :KK43: LÜTFEN CEVAPLARINIZA ÖNERİLERİNİZE İHTİYACIM VAR

X