Gebeliğe Hazırlık pkos var prolaktin yüksek adet düzenli

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

smasher06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2018
242
59
Merhaba arkadaşlar :) bende aranıza yeni katıldım. Geçen gün ara kanama şikayetiyle kadın doğum doktoruna gittim. Ve doktorum rahim ağzında yara olmadığını ama pkos olduğunu bebek olması için tedavi gerekebileceğini söyledi . O an dondum kaldım. Çok şaşırdım çünkü adetlerim düzenliydi ve daha önceki doktorlarım hiç bahsetmemişti. kan tahlili istedi prolaktinim 51 çıktı bir daha test yapıldı 40 larda çıktı . endokrine yönlendirdi. Endokrinde ise ilaç yazmayı gerek görmedi. normalde henüz bebek düşünmüyorduk ama hemen olmaz korkusu ben düşündürdü. benim gibi olup hamile kalan arkadaşlarım var mı ?

Merhaba arkadaşlar :) bende aranıza yeni katıldım. Geçen gün ara kanama şikayetiyle kadın doğum doktoruna gittim. Ve doktorum rahim ağzında yara olmadığını ama pkos olduğunu bebek olması için tedavi gerekebileceğini söyledi . O an dondum kaldım. Çok şaşırdım çünkü adetlerim düzenliydi ve daha önceki doktorlarım hiç bahsetmemişti. kan tahlili istedi prolaktinim 51 çıktı bir daha test yapıldı 40 larda çıktı . endokrine yönlendirdi. Endokrinde ise ilaç yazmayı gerek görmedi. normalde henüz bebek düşünmüyorduk ama hemen olmaz korkusu ben düşündürdü. benim gibi olup hamile kalan arkadaşlarım var mı ?

Canım bana hiçbir doktor pko var dememişti 1 yıldır cocugum olmuyor en son gittğim doktor pko var dedi klomen ve çatlatma iğnesi oldum ama yine olmadı başka bi doktora daha gittm pko yok dedi şaştım kaldım. Ama hiç takma kafana benim arkadaşlarım var pko olupta hemen hamile kalan sadece içini ferah tut.

herkeste aynı belirtiler olmayabiliyor sizde belki farklı bir şekilde sinyal vermiştir ama dikkat etmemiş olabilirsiniz kadın doğum doktoru neden endokrine yönlendirdi orayı anlayamadım ilacı kendide yazabilirdi bence 50 yükseğe yakın bir değer sayılır bence ilaç kullanmalıydınız. Endokrin bu hormonlar ile ilgileniyor evet ama kadın doğum doktoru uğraştırmadan verebilirdi ilacınızı.

Kadın Doğum doktoru buna biz değil endokrin bakıyor dedi. Özel hastane birde. Evet banada yüksek geldi.

Sanırım kendi alanı olmadığı için ilaçta yazmadı.

bende ilk 39 çıkmıştı hemen ilacı verdiler ama ilacı kullanmama rağmen ısrarla düşmeyince yükselince beyin emarı istedi emarda iyi huylu timör çıktı bunların hepsini kendi yorumladı tümörü gördükten sonra endokrine yönlendirdi o yüzden şaşırdım yani genellikle çok aşırı yükselmediği sürece kadın doğum doktoru takip altında tutuyor

bende ilk 39 çıkmıştı hemen ilacı verdiler ama ilacı kullanmama rağmen ısrarla düşmeyince yükselince beyin emarı istedi emarda iyi huylu timör çıktı bunların hepsini kendi yorumladı tümörü gördükten sonra endokrine yönlendirdi o yüzden şaşırdım yani genellikle çok aşırı yükselmediği sürece kadın doğum doktoru takip altında tutuyor
ekdokrin benden direk mr estedi her ihtimale karşı yine birşey çıkmadı çok şükür. Bu değere ilaç yazmaya gerek yok dedi. Sonuçta bir kadın doğum doktoruda yorumlayanilirdi. Bazıları sınırdan 1 fazla bile olsa çocuk olması için ilaç yazıyor.
Adette olmadım henüz. Gebelik testi yaptım negatif çıktı. Erken mi yaptım bilmiyorum strestendir diye düşünüyorum.

Benim en büyük şikayetim baş ağrısı. prolaktinin baş ağrısı yapabileceği internetten öğrendim . doktorlar birşey demedi ondan veya değil diye

Arkadaşlar adetlerim çok fazla gecikmezdi. Bu ay akıntıya birlikte lekelenmeler fark ettim. Doktora gittiğimde öğrenmiştim prolaktinim in yükseldiği ve pkos olduğunu, öğrendiğim günden beri korunmuyoruz. Ve ben ilk defa bu kadar geciktim. Bir gün önce idrar testi yaptım negatif. Ne yapsam lazım. Doktora hemen gitmelimiyim? Gebelik varsa 15 gün içerisinde çıkarmış. Benim korunmasız ilişkimi üzerinden henüz o kadar zaman geçmedi. Bu nedenle çıkmamış olabilir mi ?? Prolaktin yüksekliği için doktorun ilaç yazmadı doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum .

X