Merhaba arkadaşlar buraya daha önce defalarca kez yumurtlama ile ilgili sorularımı yazmıştım. Malesef pkos var. Uzun yıllar doğum kontrol hapı kullandım. 2021 ocakta hapı bıraktım ancak hapa başlamadan önce ayda 1 mutlaka adet olurken, hapı bıraktıktan sonra kendi kendime adet olamaz oldum. Ovulasyon testi kullandım ama hiç yumurtlama göremedim. Mart ayında tedaviye başlamaya karar verdim. Klomen 2 doza vücudum hiç tepki vermedi, bir sonraki ay klomeni günde 4 kez yuttum bu sefer de yumurtalar çok ama küçük küçük boyutlarda kaldı ve kiste dönüştüler bunun üzerine 2 aylık bir ara verdik. Niyetim iğnelere devam etmekti cunku doktorum Femara vermiyordu nedense. O sırada öğretmen olduğum için yaz tatiline girdim ve şehir dışında başka bir doktorla devam ettim. Femara kullandım ve 5 yumurtam oluştu, progesteron testi 33 çıkmasına rağmen adet oldum. Yani o ay da olmadı. Hepsi catlamadigi için de kist oluştu. Yine 2 aylık bir ara. Sonra tekrar çalıştığım yerdeki doktorla devam etmek zorunda kaldım.11 ekimde son kez adet oldum. doktor iğnelerden önce rahim filmi cekelim sonraki ay igne dedi. ben bos geçmek istemedigim için habersiz Femara kullandım (doğru olduğu için söylemiyorum ama sürekli takip altında olduğum için ve tecrübem olduğu için göze aldim), rahim filmi de temiz çıktı, 2 yumurtam oluştu (20mm) ve 25 ekimde(adetin 14.gunu) catlatma ignesi oldum. 21. Gun progesteron değerim 60 cıktı. Ve bugün catlatma iğnesinin tam 14. Gunu kan testi verdim sonucum 356. Çok şükür pozitif. Aslinda bunca caba ve zaman içinde sadece 2 ay yumurta gelişti ve 2. Sinde hamile kaldım çok şükür. Yine de her ay psikolojik olarak gebelik belirtisi arıyordum. Bu sayfada saatler geciriyordum. O yüzden bu konuda da bilgi vermek istiyorum.
Belirtiler yumurtlamadan 1 hafta kadar sonra başladı.
-Göğüs ağrısı (adet dönemi hiç yasamazdim)
-Karın ve kasik ağrısı(bu çok ilginç bazen adet ağrısı gibi, bazen gaz sancısı gibi, bazen batma, bazen aci gibi)
-sivilce
- Gaz
- Merdiven çıkınca vs nefes darlığı, nefes nefese kalma (bende yaşayınca şaşırdım hiç duymadigim da bir şeydi ancak erken dönemde de yaşanabiliyormuş)
- Hic su içen biri olmamama rağmen susama
- Uyku ve yorgunluk hali
-sırt ağrısı
-mide yanması
Ve ben bunu çok merak etmiştim. O yüzden söylemek istiyorum belirtiler her saniye olmuyor bi oluyor aa hamile miyim diyorsunuz sonra geçiyor yok hiç bi belirtim yok kesin değilim diyorsunuz. Ya da bazı günler saydığım belirtilerden sadece biri oluyor gibi gibi. Allah inşallah herkesi tez zamanda muradına kavustursun. Benim de gebeliğim sağlıkla ilerlesin inşallah dualarınızı esirgemeyin