• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkos, Hipotiroidi ve Insulin direnci

caroline84

...
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2016
4.652
13.808
208
40
Bugün sabah kanima baktirdim doktorum 1000 mg glifor duzenli dogum kontrol hapı kullanmami ve tabiki en önemlisi kilo vermemi istedi.112.5 kulladigim levotran (troid ilacimida)
150 mg çıkardı.
Önceden rejimle kilo verebiliyordum şimdi kilo vermem nerdeyse durdu.
Insulin direncim çok yüksek degil ama düzenli spor yapmami önerdi.
Bi yerden tutup baslamam gerek kilo veremiyorum herkes gibi diyince kendini baskalariyla kiyaslama dedi herkeste senin gibi hastalik yok dedi.Ilaclarini düzgün kullanmami istedi.
Öncesinde 1.takima yaziyordum cokta faydasini gördüm ama kilo veremedigim için grubumun ortalamasıni düşürüyorum.
Burda kendime göre hergün yedigimi ictigimi paylasirim benim durumunda olan arkadaslarida beklerim.
Kilom:87.7
Hedef:Sağlıklı yaşam

Bugünkü menüm
Sabah doktora gidince kahvaltı gec kaldi
11.30 :1 haşlanmış yumurta, peynir, zeytin,
Biraz yufka

Aksam:3 kasik eriste,3 yesil dolma biber, salata,1 kayisi

Su 2 litre olmustur

Slm günlüğüm

Dünkü menüm:
Sabah:2 haşlanmış yumurta,1 c.b ceviz,3 zeytin, peynir, domates, salatalik

Ara:2 tane kayisi

Aksam:1 kase mercimek çorbası, 1 tane y.biber dolması, 2 kasik makarna, yogurt

2 litre su

Spor yapamadim.

Merhaba kolay gelsin İnşaALLAH canim Allah şifa versin sağlıklı ve güzel gunlerin olur yalnız naçızane bi öneri lütfen yediklerinede dikkat et mesale bi öğününde hem dolma hem makarna vardı yani aynı anda değilde farklı öğünlerde ye en azından canım ALLAH yardımcın olsun İnşaALLAH

Pkos, insülin direnci bende de var. Aynı zamanda hipotiroidi de sınırda. Doktor ilaç verdi ama kullanamadım ishal yaptı bıraktım. Tiroid için ilaç başlamadı kontrole gel dedi.
Nisanda rejime başladım, başladığımda 90.9 kiloydum. Hayattan bezmiş ve her şeyden nefret ediyordum. Bundan evvel sigarayı bıraktım, hamile kaldım, doğum yaptım vs. Senelerce doğum kontrol hapı kullandım.
Şimdi kilom iyi, daha da vermeyi istiyorum. 70 li kilolara kadar sadece yürüyüş yaptım. Artık evde kendi kendime spor yapıyorum. 16 aylık çocuğum var, onunla zor oluyor ama deniyorum en azından. Sizlerle aynı durumdayım, birbirimize destek olalım.

Merhaba kolay gelsin İnşaALLAH canim Allah şifa versin sağlıklı ve güzel gunlerin olur yalnız naçızane bi öneri lütfen yediklerinede dikkat et mesale bi öğününde hem dolma hem makarna vardı yani aynı anda değilde farklı öğünlerde ye en azından canım ALLAH yardımcın olsun İnşaALLAH
Öncelikle teşekkür ederim.
Bi güzel devam ediyorum tamam basarca diyorum bi bakmisim yine en bastayim.
60 aylik bi kizim bide 18 aylik ikizlerim var evde bakmıyorum annemdeyim ne varsa az yemege gayret ediyorum.

Pkos, insülin direnci bende de var. Aynı zamanda hipotiroidi de sınırda. Doktor ilaç verdi ama kullanamadım ishal yaptı bıraktım. Tiroid için ilaç başlamadı kontrole gel dedi.
Nisanda rejime başladım, başladığımda 90.9 kiloydum. Hayattan bezmiş ve her şeyden nefret ediyordum. Bundan evvel sigarayı bıraktım, hamile kaldım, doğum yaptım vs. Senelerce doğum kontrol hapı kullandım.
Şimdi kilom iyi, daha da vermeyi istiyorum. 70 li kilolara kadar sadece yürüyüş yaptım. Artık evde kendi kendime spor yapıyorum. 16 aylık çocuğum var, onunla zor oluyor ama deniyorum en azından. Sizlerle aynı durumdayım, birbirimize destek olalım.
Bendede insulin direnci biraz sinarda.
Troid ilaci 150 mg kullanıyorum afedersiniz hep kabizlik sorunum var.
Inan artik cok bunaldim kilo isinden
9.sinif gibi 96 kiloydum reglim olmuyordu babam sağolasın kac doktora götürdü.
Pkosda Hipotiroidi hayat boyu devam eden hastaliklar bunlarla savasmayim.
Üniversite bi gittim ingilizce ogretmeligi okudum kızlar zayıf bakimli ben ayni anne gibiyim kafama dank etti.
Düştüm 65 kiloya boyum 1.70 mis.gibi oldum.
Evlendim atamaydi cocuk tüp bebek tedaviydi hamile kaldim 71 ile 90 ile doguma girdim. Dogurdum 84 kiloyum emziremedim stressle geri oldum 94
Ikiz hamile kaldum 3 aylik karnimda öldüler onlarida dogurdum.
Doktorum vucudun dinlensin bide tedaviye zayiflayip gelin dedi oldum ben 69.
Igneydi ilaclardi 2 haftada 8 kilo aldim doktorumda sasirdi.
Kanamali hamilelik gecirdim hiç kalkmadim yaklaşık 8 ay yattim.
Yaklaşık 40 kilo aldım. 110 kiloydum.
Yaklasik 3 ay sonra 96 kiloydum.
Evime gittim yürüyüş bandim var 1.takima yaziyodum disipline olmustum.
83 kilo düştüm.
Ikizlerimin bakimi ve kışın bitmeyen hastaligi ve cok az kilo vermekten utanip ciktim oldum yine 87.
Iradesiz biri degilim ama 3 çocuk beni cok zorladı.Sukursuzluk degil elhamdulillah ama böyle nereye kadar biyerden baslamam lazım kiyaferlerime bakıyorum hiç olmuyolar.
Diyetisyene cok gittim ama pek işe yaramadi.
Karatay bi nebze olsun.
Inanmak lazim , irade lazim , iyi bi spor lazım
Tabikide desteklerinizi bekliyorum.
Hepimize kolay gelsin

Üniversite bi gittim ingilizce ogretmeligi okudum kızlar zayıf bakimli ben ayni anne gibiyim kafama dank etti.
Evlendim atamaydi cocuk tüp bebek tedaviydi hamile kaldim 71 ile 90 ile doguma girdim. Dogurdum 84 kiloyum emziremedim stressle geri oldum 94
83 kilo düştüm.
Ikizlerimin bakimi ve kışın bitmeyen hastaligi ve cok az kilo vermekten utanip ciktim oldum yine 87.
Iradesiz biri degilim ama 3 çocuk beni cok zorladı.Sukursuzluk degil elhamdulillah ama böyle nereye kadar biyerden baslamam lazım kiyaferlerime bakıyorum hiç olmuyolar.
Karatay bi nebze olsun.
Hepimize kolay gelsin
Canım benim zor şeyler atlatmışsın. Allah kolaylık versin.
Ben de pkoslu ve insülin dirençliyim.nisan ortalarında 89 ile diyete başladım ve şu an 75 kiloyum.17-20 yaş arası hariç evlenene kadar hep zayıftım. Hatta üniversitede 55 kiloya kadar düşmüştüm. Ömrüm hep dikkat ederek geçti. (1,72 boyundayım.)
Evlendim 65 kiloydum yavaş yavaş kilo aldım. Tüp bebek ,iğne ilaç derken kilo aldım. Hamilelikte çok kilo almadım aslında 9 kilo aldım ama 86 ile doğuma girdim.doğumdan hemen sonra 78'e düştüm.süt problem olunca malt içecekleri dahil bir sürü bol kalorili şeyler yiyince ve üstüne lohusa depresyonunu dibine kadar yaşayınca 89'a kadar çıktım.oğlum 2,5 yaşında şimdi.
Bir yerden başlamak ve inanmak lazım. İnanırsan olur .

83 kilo düştüm.
Karatay bi nebze olsun.
Hepimize kolay gelsin

Epey inişli çıkışlı olmuş. Sıkıntılar da çokmus gerçekten. Artık kuzular büyüyor biraz daha rahat olursun inşallah hep birlikte de basaririz

Karatay diyeti dene derim eriste yufka ne kadar ev yapimi olsa da seker boyle kilo versen bile geri alirsin.Bu diyetle troidindende kurtulursun

caroline84 caroline84 canım üç aşağı beş yukarı hep kilolu insanlar olarak bizler aynı sıkıntıları yaşıyoruz çocukluktan beri. Bu da bir genetik işte. Bizim ailede hep şeker hastalığı var, tansiyon var, kilo problemi var herkeste. Çünkü spor yok. Sporu alışkanlık haline de getiren olmamış hiç. Ben evde yapmaya çalışıyorum ama yapabildiğim kadar çocukla. Sporsuz diyet yapmak daha zor oluyor çünkü kilo vermek daha uzun sürüyor ve spor yapınca mutlu oluyor insan. Bu süreç uzun ve zor.
Menü paylaşımı spor paylaşımı yapalım haftada 2 tartılalım isterseniz ne dersiniz

Karatay diyetiyle ne kadar kilo veriliyor yaklasik
Yani oyle bir sayisi yok devam ettiginiz surece vucudunuzdaki yag orani azaliyor ve vucudunuza uygun saglikli bir kiloya ulasiyorsunuz.En guzel yani doyana kadar yemek glisemik indeksi dusuk her seyi yiyebilirsiniz ilk gunler ekmeksiz zor oluyor ama alisiyorsunuz

Canım benim zor şeyler atlatmışsın. Allah kolaylık versin.
Ben de pkoslu ve insülin dirençliyim.nisan ortalarında 89 ile diyete başladım ve şu an 75 kiloyum.17-20 yaş arası hariç evlenene kadar hep zayıftım. Hatta üniversitede 55 kiloya kadar düşmüştüm. Ömrüm hep dikkat ederek geçti. (1,72 boyundayım.)
Evlendim 65 kiloydum yavaş yavaş kilo aldım. Tüp bebek ,iğne ilaç derken kilo aldım. Hamilelikte çok kilo almadım aslında 9 kilo aldım ama 86 ile doğuma girdim.doğumdan hemen sonra 78'e düştüm.süt problem olunca malt içecekleri dahil bir sürü bol kalorili şeyler yiyince ve üstüne lohusa depresyonunu dibine kadar yaşayınca 89'a kadar çıktım.oğlum 2,5 yaşında şimdi.
Bir yerden başlamak ve inanmak lazım. İnanırsan olur .
Ya başlıyorum ama inan devami gelmiyor dahasi evde cocuklar ve hastalik is temizlik asilari
Eve gelip giden yemek derken ipin ucu kacmis gitmiş.
Bundan önce zayiflarken zumbaya gidiyordum bi yolunu bulup yine yazilsam diye düşünüyorum.
Sanada geçmiş olsun ben emziremedim ilk bebegimi göğsumun ucu yoktu makineyle sagip verdim süt olsyn diye bir ayda 10 kili aldim.

caroline84 caroline84 canım üç aşağı beş yukarı hep kilolu insanlar olarak bizler aynı sıkıntıları yaşıyoruz çocukluktan beri. Bu da bir genetik işte. Bizim ailede hep şeker hastalığı var, tansiyon var, kilo problemi var herkeste. Çünkü spor yok. Sporu alışkanlık haline de getiren olmamış hiç. Ben evde yapmaya çalışıyorum ama yapabildiğim kadar çocukla. Sporsuz diyet yapmak daha zor oluyor çünkü kilo vermek daha uzun sürüyor ve spor yapınca mutlu oluyor insan. Bu süreç uzun ve zor.
Menü paylaşımı spor paylaşımı yapalım haftada 2 tartılalım isterseniz ne dersiniz
Canim ne demk hemde nasil ihtiyacim var sorma ama (bahane üretmek degil niyetim elimden geleni yapmak istiyorum hic bisey yapamazsam bile kilo almak istemiyorum buda çok onemli)
Spor ara ara yürüyüş yapabilirim.
Bide 3 çocuk var inanin hiç oturmuyorum.
Yediklerime dikkat etsemde cok fazla kili veremiyorum.
Bunlarin disinda bide neredeyse 3 aydır regl olamadim söktürücü ve dogum kontrol hapi kullaniyorum.
Doğum kontrol hapı kilo aldirmasin diye yasmin yazdi doktor.
Bugün baslayalim kili bildirimi annemlerde kantar yok dahasi bozuk gibi evimde pilli var tartilip yazarim en son 87.7 gelmistim.
Sen ne tarz bi diyet uyguluyosun?

Canim ne demk hemde nasil ihtiyacim var sorma ama (bahane üretmek degil niyetim elimden geleni yapmak istiyorum hic bisey yapamazsam bile kilo almak istemiyorum buda çok onemli)
Spor ara ara yürüyüş yapabilirim.
Bide 3 çocuk var inanin hiç oturmuyorum.
Yediklerime dikkat etsemde cok fazla kili veremiyorum.
Bunlarin disinda bide neredeyse 3 aydır regl olamadim söktürücü ve dogum kontrol hapi kullaniyorum.
Doğum kontrol hapı kilo aldirmasin diye yasmin yazdi doktor.
Bugün baslayalim kili bildirimi annemlerde kantar yok dahasi bozuk gibi evimde pilli var tartilip yazarim en son 87.7 gelmistim.
Sen ne tarz bi diyet uyguluyosun?
Ben klasik bir diyet yapıyorum. Karbonhidratı azalttım bayağa çünkü normalde tatlıyı çok severdim hamurişini patatesi filan çok severdim. Oturup 1 kilo dondurmayı tek başıma yerdim. Bir yaz 10 kilo almıştım sırf dondurmayı çok yemekten. İştahım çok sürekli dizginlemeye çalışıyorum. Kahvaltıda ekmek yiyorum diğer öğünlerde yemiyorum. Pilav makarna yersem 2 kaşık yiyorum. Kızartma cips tatlı yemiyorum bir de fastfood beslenmem yok zaten de sevmezdim hamburger filan. Dışarda yersek kuzu şiş gibi şeyler yiyorum soslu yemekler krbaplar yemiyorum. Suyu artırdım hiç doğru düzgün su içmezdim eskiden. 2 litre içiyorum en az. Salata yiyorum aöa yağ koymuyorum genelde. Meyveyi de çok severim ama ölçülü yemeye başladım.
Spor yapıyorum evde. Leslie 3 mil var ya ondan yapmaya başladım. İlk diyete başladığım zamanlar sadece yürüyüş yapıyordum o da bebek arabasıyla tabi. Spor yapınca kilo veriş hızlanıyor.
Ama arada kaçamaklar yaptığım oluyor. Sonra birkaç güne toplamaya çalışıyorum işte onları. Yoksa hemen kilo alıyorum yaa :(

Karatay diyeti dene derim eriste yufka ne kadar ev yapimi olsa da seker boyle kilo versen bile geri alirsin.Bu diyetle troidindende kurtulursun
Canım zaten ben bi tek Karatay yapabildim digerlerini uyguluyamadim bi türlü ama 2 öğün yapamiyorum onuda 2.5 öğün olarak elimden geldigince uyguluyorum.
Zaten ilkbasta saglikli yasamak istiyorum hadi verdim bidaha almak istemiyorum bu SON olsun.
Benim şişman bolgem karnim ve bu çok tehlikeli bi kilo kalp, seker , karaciger yaglanmasi, pkos (var zaten) göbek bolgemi eritmek istiyorum.

Ben klasik bir diyet yapıyorum. Karbonhidratı azalttım bayağa çünkü normalde tatlıyı çok severdim hamurişini patatesi filan çok severdim. Oturup 1 kilo dondurmayı tek başıma yerdim. Bir yaz 10 kilo almıştım sırf dondurmayı çok yemekten. İştahım çok sürekli dizginlemeye çalışıyorum. Kahvaltıda ekmek yiyorum diğer öğünlerde yemiyorum. Pilav makarna yersem 2 kaşık yiyorum. Kızartma cips tatlı yemiyorum bir de fastfood beslenmem yok zaten de sevmezdim hamburger filan. Dışarda yersek kuzu şiş gibi şeyler yiyorum soslu yemekler krbaplar yemiyorum. Suyu artırdım hiç doğru düzgün su içmezdim eskiden. 2 litre içiyorum en az. Salata yiyorum aöa yağ koymuyorum genelde. Meyveyi de çok severim ama ölçülü yemeye başladım.
Spor yapıyorum evde. Leslie 3 mil var ya ondan yapmaya başladım. İlk diyete başladığım zamanlar sadece yürüyüş yapıyordum o da bebek arabasıyla tabi. Spor yapınca kilo veriş hızlanıyor.
Ama arada kaçamaklar yaptığım oluyor. Sonra birkaç güne toplamaya çalışıyorum işte onları. Yoksa hemen kilo alıyorum yaa :KK43:
Canım nazar değmesin çok güzel vermissin inşallah bende veririm.

Ya başlıyorum ama inan devami gelmiyor dahasi evde cocuklar ve hastalik is temizlik asilari
Eve gelip giden yemek derken ipin ucu kacmis gitmiş.
Bundan önce zayiflarken zumbaya gidiyordum bi yolunu bulup yine yazilsam diye düşünüyorum.
Sanada geçmiş olsun ben emziremedim ilk bebegimi göğsumun ucu yoktu makineyle sagip verdim süt olsyn diye bir ayda 10 kili aldim.
Benim de göğüs ucu problemim oldu ve emziremedim doğru düzgün.sıkıntı,stres üzüntü ve emzirememenin verdiği üzüntü ile girdiğim depresyondan zor çıktım ve sütüm kesildi.içimde hatta ukde kaldı emzirememek.
Spor için dışarı çıkamıyorsan evde leslie yapmayı dene hiç olmadı adımsayar indir telefonuna evin içinde tempolu yürü.
Ben de oğlumdan dolayı spora gidemiyorum ama evde leslie ya da evin içinde yürüyerek spor yapmaya çalışıyorum.
Spora alıştım iyice ve çok iyi sıkılaşma var.

Back