• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko'lu arkadaşlar bunu okuyun

patpat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
PKO'su olan hanımlara şiddetle böğürtlen yaprağını kaynatıp içmelerini öneriyorum. Ben nerdeyse bir senedir kullanıyorum, adetlerim artık eskisi kadar geç olmuyor. Ve hormon tahlilim süper çıktı. Her şey normale döndü. Yapmanız gereken bir bardak kaynamış suya böğürtlen yaprağını atmak, demlendikten sonra içmek. Başka bir şey yok. Her gün bir bardak içiyorum ve inanın faydasını gördüm.Umarım siz de görürsünüz.
Herkese selamlar:dance:

Arkadaşlar pko nedir tam olarak anlatırmısınız forumlarda pko çok okuyorum ama tam anlamıyla ne olduğunu anlamadım

Arkadaşlar pko nedir tam olarak anlatırmısınız forumlarda pko çok okuyorum ama tam anlamıyla ne olduğunu anlamadım

PKO yani polistik over sendromu olarak bilimde adlandırılan kadınlarda belalı bir hormonel rahatsızlık denebilir. Kadınlarda ilk adet dönemlerinden itibaren adet düzensizlikleri,Fazla kilolu olma,Zayıf olma,tüylenme vs.bunlar PKO hastalığının başlıca belirtilerindendir. PKO kısaca kadınlarda yumurtalıkların tam olarak gelişmeden ufak kistlere dönüşmesi ve adet yoluyla bu ufak kistleri atmalarıdır.
Yumurtalıklar tam olarak gelişemediği için hamile kalabilme şansı yoktur.Dahası, PKO kadında androjen ("erkeklik") hormonlarının aşırı salgılandığı bir hastalıktır. Bu nedenle uzun vadede, kadında artmış androjen hormonlar kan lipid (yağ) metabolizmasını olumsuz etkilemekte, kalp-damar sistemi hastalıklarının ortaya çıkma riskini artırmaktdır.

Tedavi, çocuk arzusu olup olmamasına göre değişir.

Umarım seni bilgilendirebilmişimdir canım
:1hug:

pko yani polistik over sendromu olarak bilimde adlandırılan kadınlarda belalı bir hormonel rahatsızlık denebilir. Kadınlarda ilk adet dönemlerinden itibaren adet düzensizlikleri,fazla kilolu olma,zayıf olma,tüylenme vs.bunlar pko hastalığının başlıca belirtilerindendir. Pko kısaca kadınlarda yumurtalıkların tam olarak gelişmeden ufak kistlere dönüşmesi ve adet yoluyla bu ufak kistleri atmalarıdır.
Yumurtalıklar tam olarak gelişemediği için hamile kalabilme şansı yoktur.dahası, pko kadında androjen ("erkeklik") hormonlarının aşırı salgılandığı bir hastalıktır. Bu nedenle uzun vadede, kadında artmış androjen hormonlar kan lipid (yağ) metabolizmasını olumsuz etkilemekte, kalp-damar sistemi hastalıklarının ortaya çıkma riskini artırmaktdır.

Tedavi, çocuk arzusu olup olmamasına göre değişir.

Umarım seni bilgilendirebilmişimdir canım
:1hug:

teşekkür ederim allah pkoluların yardımcısı olsun

Merhaba arkadaşlar,
PKO'su olan hanımlara şiddetle böğürtlen yaprağını kaynatıp içmelerini öneriyorum. Ben nerdeyse bir senedir kullanıyorum, adetlerim artık eskisi kadar geç olmuyor. Ve hormon tahlilim süper çıktı. Her şey normale döndü. Yapmanız gereken bir bardak kaynamış suya böğürtlen yaprağını atmak, demlendikten sonra içmek. Başka bir şey yok. Her gün bir bardak içiyorum ve inanın faydasını gördüm.Umarım siz de görürsünüz.
Herkese selamlar:dance:

canım bu böğürtlen yaprağını nereden almak daha sağlılı...sen nerden alıyorsun ya da...

evet ya nerden temin ederiz
ben normal böğürtlen poşet çayı çok severim haftda 1 falan içerim ama hiç faydasını anlamadım

ve sen nerden öğrendin bu bilgiyi canım anlatırmısın

Back
X