• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık PKO ve Gebelik Süreci

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım yanlış anlaşılma oldu sanırım bebeğim gayet sağlıklı :) kilo sorunu çözün, stres yapmayın. Stres sebepsiz kısırlıkta pko dan daha büyük etken. Eğer pko ile birlikte insülin direnci falan varsa ilaçlarınızı kullanın. Hamile kalmaya pko tek başına engel olmaz üzülmeyin.
Ayy evet hatlar karışmış kusura bakmayın 🤦🏼‍♀️ 2 ay önce kan değerlerimde troid fazla çıktı 4.44 çıkmıştı onunda tesadüfen öğrendim zaten

Evet canım kilo problemim yok adeti bekliyorum zaten doktorumda adetin 2. Veya 3.günü gel demişti ilaç yazacak galiba
Hayr adetin ikinci üçüncü gününde hormon testi yapılıyor en doğru sonuç Ozaman gösteriyor ondan gel demiştir

Çok teşekkür ederim 🙏🏼 soğan kürünü ben 2 aydır yapıyorum ama hiç faydası olmadı bana. Bu ay adetten bir gün önce pembe leke geldi bende ümitlenip kan testi yaptırdım negatif çıktı gerçi hala olmasın gecikmenin 15.günü
Bende soğan kürü uyguluyorum. İlk ay adet 3 gün önceden geldi. Bu ay belirtileri var ama bir türlü adet olmadım.2 gün gecikti

Çok sevindim senin adına Allah evlatlarını sana bağışlasın inşallah 🙏🏼 benimde adet döngüm senin ile hemen hemen aynı 35-43 arası çoğunlukla arada bi 56'ya çıktığı da oluyor. Geçen ay doktorum bana sen doğal yolla gebe kalabilirsin kistlerin çok ufak dedi. Bu ay da beklenen adet gününden 1 gün önce pembe leke geldi gecikmenin 3.günü kan testi yaptırdım negatif çıktı hala adet olmadım gecikmenin 15.günü bugün
Amin amin sağol. Darısı başına inşallah. Çok stres yaptığın zamanda baya gecikme oluyor pkoda. İnşallah herşey gönlünce olur🤲

Merhaba. Ben 13 yaşımdan beri pcoluyum. Hep geç adet olurdum. Yılda bir veya iki defa zamanında olurdum. Evlendim ilk çocuk istemedik. Bazı nedenlerden. Evliliğimizin 3. Yılında 1 ay tek korunmayı bırakmıştık. 45 ile 2 ay arasında adet gördüğüm için hiç aklımda hamilelik yoktu. Yine adet günüm geçmişti yani 2 ayı geçmişti. Dedim hava değişikliğinden falan diye. Baktım 3. Aya girdi hiç birşey yok. Belirtilerimde ağız tadım yoktu. Başım ağrıyordu. Sanki grip olmuşum gibi hep yorgundum. Yataktan kalkınca bile yorgun kalkıyordum. Sonra aklıma geldi bir test aldım yaptım çift çizgi koyu çıktı. Ertesi gün doktora gittiğimde 10 haftalık hamileymişim. Aradan 5 yıl geçti kardeş istedik 9 ay denedik olmadı doktora gittim hormon tahlili, rahim filmi, eşime tahlil yaptılar. Hepsi iyi çıktı. Doktor bana dedi kilo verirsen tedavisiz hamile kalabilirsin diye. Bende şeker ekmek tatlıyı kesip. Bol yürüyüş meyve sebze çok tükettim. 3 ay içinde 12 kilo verdim. Doktor çok iyi dedi bana git 3 ay dene olmazsa gel artık tedaviye geçecez diye. Aşılama falan diye anlattı. Ben dedim inşallah olacak öyle hissediyorum. O ay yumurtlama günümü yakaladım. 3 gün denedik. Sonra hesapladım yumurtlamadan sonra 16. Gün olmuş adet olmamıştım. Evde testlerim vardı. Akşam saat 10 gibi test yaptım çok silik çıkmıştı. Hatta buraya atmıştım. Arkadaşlar hamilesiniz demişlerdi. Şimdi çok şükür doğdu 3 aylık oldu. Darısı başına🥰🤲 inşallah
Sağlıkla gelsin inşallah abla soğan kuruylede oluyo diyorlar doğrumu bende pkoluyumdda bide abla 3 gün önce midem asiri bulandi bulandıracak biseyyde yenememiştim bugun de yani sekilde bide bulasik yoka4ken falana belim çok ağrıyor ne dersin bir test yapiyimmi

Sağlıkla gelsin inşallah abla soğan kuruylede oluyo diyorlar doğrumu bende pkoluyumdda bide abla 3 gün önce midem asiri bulandi bulandıracak biseyyde yenememiştim bugun de yani sekilde bide bulasik yoka4ken falana belim çok ağrıyor ne dersin bir test yapiyimmi
Amin canım sağol. Valla ben de soğan kürü 1 ay yaptım, bana pek bir faydası olmadı. İstersen sen dene çünkü her bünye farklı tepki veriyor. Pko da adet ağrısı gibi ağrılar ara ara hep oluyor. Sen yinede yap için rahat olsun. İnşallah vardır bebiş 🤲yoksada sıkma canını sen elinden geleni yap. Gerisini Allah'a bırak. O vakti ve zamanını biliyor.

Merhaba. Ben 13 yaşımdan beri pcoluyum. Hep geç adet olurdum. Yılda bir veya iki defa zamanında olurdum. Evlendim ilk çocuk istemedik. Bazı nedenlerden. Evliliğimizin 3. Yılında 1 ay tek korunmayı bırakmıştık. 45 ile 2 ay arasında adet gördüğüm için hiç aklımda hamilelik yoktu. Yine adet günüm geçmişti yani 2 ayı geçmişti. Dedim hava değişikliğinden falan diye. Baktım 3. Aya girdi hiç birşey yok. Belirtilerimde ağız tadım yoktu. Başım ağrıyordu. Sanki grip olmuşum gibi hep yorgundum. Yataktan kalkınca bile yorgun kalkıyordum. Sonra aklıma geldi bir test aldım yaptım çift çizgi koyu çıktı. Ertesi gün doktora gittiğimde 10 haftalık hamileymişim. Aradan 5 yıl geçti kardeş istedik 9 ay denedik olmadı doktora gittim hormon tahlili, rahim filmi, eşime tahlil yaptılar. Hepsi iyi çıktı. Doktor bana dedi kilo verirsen tedavisiz hamile kalabilirsin diye. Bende şeker ekmek tatlıyı kesip. Bol yürüyüş meyve sebze çok tükettim. 3 ay içinde 12 kilo verdim. Doktor çok iyi dedi bana git 3 ay dene olmazsa gel artık tedaviye geçecez diye. Aşılama falan diye anlattı. Ben dedim inşallah olacak öyle hissediyorum. O ay yumurtlama günümü yakaladım. 3 gün denedik. Sonra hesapladım yumurtlamadan sonra 16. Gün olmuş adet olmamıştım. Evde testlerim vardı. Akşam saat 10 gibi test yaptım çok silik çıkmıştı. Hatta buraya atmıştım. Arkadaşlar hamilesiniz demişlerdi. Şimdi çok şükür doğdu 3 aylık oldu. Darısı başına🥰🤲 inşallah
Kaç kiloydunuz üç ayda 12 kilo verdiniz

Pko'lu olup doğal yollarla kalan kişiler o süreci anlatabilir mi? Belirtileri vs .. :)
Ben tek ilişki ile hamile kaldım. Hatta doktor hamile kalmada problem olabilir demişti ama çok şükür olmadi. Âdetlerim çok düzensiz değildi en fazla 3 4 gün oynama olurdu. Pko ile ilgili mıdır bilmem ama benim ilişkiden 4 gün sonra göğüs hassasiyeti başladı. Onun dışında hiç belirti olmadi. Ta ki 6. haftaya kadar.😄

Ben tek ilişki ile hamile kaldım. Hatta doktor hamile kalmada problem olabilir demişti ama çok şükür olmadi. Âdetlerim çok düzensiz değildi en fazla 3 4 gün oynama olurdu. Pko ile ilgili mıdır bilmem ama benim ilişkiden 4 gün sonra göğüs hassasiyeti başladı. Onun dışında hiç belirti olmadi. Ta ki 6. haftaya kadar.😄
Ayyy ne kadar şanslısın :) Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin 🤲🏼

Merhabalar bende pcosum, 6 aydır gebelik istiyorum. Adetlerim asiri duzensiz 45 50 günü buluyor, ovulasyon ile takip ediyorum ve suan inofolic başladım doktor tavsiyesi ile. Önümüzdeki ay tekrardan gideceğim doktora bakalim ne dicek, pcos ta adet duzensiz oldugu icin yumurtlama takibi cook cok onemli bence, mutlaka guvenilir testlerden takip edilmeli. Sogan suyunu bende yaptim hiçbir ise yaramadi bende de. Bunyeden bunyeye değişiyordur illa ki. İnsallah güzel haberleri veririm🙏

Ayy evet hatlar karışmış kusura bakmayın 🤦🏼‍♀️ 2 ay önce kan değerlerimde troid fazla çıktı 4.44 çıkmıştı onunda tesadüfen öğrendim zaten
şimdi durumlar nasıl canım inşallah iyi haberler vardır bende de PKOS var ama adetim düzenli kilom 53. bende de troid de sıkıntı vardı ilâçlar kullandım inşallah düzelmiştir tahliller yapılıyor aşılama düşünüyorum sen naptın

şimdi durumlar nasıl canım inşallah iyi haberler vardır bende de PKOS var ama adetim düzenli kilom 53. bende de troid de sıkıntı vardı ilâçlar kullandım inşallah düzelmiştir tahliller yapılıyor aşılama düşünüyorum sen naptın
Canım ben çatlatma iğnesi yaptım 22 ağustos şuan 5 haftalık hamileyim darısı sana 🤲🏼

Back