- 8 Şubat 2020
- 1.127
- 536
- 73
- 28
- Konu Sahibi meryemhilall
Pko'lu olup doğal yollarla kalan kişiler o süreci anlatabilir mi? Belirtileri vs .. :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yaaaa çok sevindim senin adına tebrik ederim adetlerin düzenli miydi peki döngülerin nasıldı?16 yaşından beri Pkoluyum Şuan 28 yaşındayım. Doktorum her zaman tedaviyle ve kilo vererek hamile kalabileceğimi söylüyordu. Evlendim 4 ayda 80 kiloya çıktım zaten hiç zayıf olmamıştım. 4 ayda 7 kilo aldım. Umudum yoktu hamile kalmak için uğraşmadım bile kilo engel olacağı için. Yumurtlama gününden sonra kuyruk sokumu, bel, kasık ağrıları hayatımı etkileyecek kadar oldu. Adetime bir gün kala test yaptım ve şükürler olsun en beklemediğim ay hamile kalmışım.
Sağlıkla alın kucağınıza siz nasıl öğrendiniz hamile olduğunuzu o süreçten bahseder misiniz?Bende pkoluyum bende ilk geceden kaldım belirtiler ayni hamilelik belirtileri herhangi bir farklı belirti olmuyor sanki adet olacakmış gibi belirtilerim var miğde bulantısı bas donmesi vs yok birde koku hassasiyeti başladı dünden bukadar
Ben evlendiğim hafta adet olmam gerekiyordu olmadım tabi ilaçsız gelmiyorya ya hayıt busefer işe yaramadı dedim heralde ilaç içtim Tarlusal bi kutu bitti gelen giden yok bidaki adet geldi hayla olmadım Ozaman anladım bi test yaptım silik bir çizgi gördüm hastaneye gittim aynı ögün hamile olduğumu öğrendim bu şekilde olduSağlıkla alın kucağınıza siz nasıl öğrendiniz hamile olduğunuzu o süreçten bahseder misiniz?
Adet döngünüz düzenli miydi peki?Ben evlendiğim hafta adet olmam gerekiyordu olmadım tabi ilaçsız gelmiyorya ya hayıt busefer işe yaramadı dedim heralde ilaç içtim Tarlusal bi kutu bitti gelen giden yok bidaki adet geldi hayla olmadım Ozaman anladım bi test yaptım silik bir çizgi gördüm hastaneye gittim aynı ögün hamile olduğumu öğrendim bu şekilde oldu
yok ilaçla oluyordum son iki ay hayıt tohumu demledim içtimAdet döngünüz düzenli miydi peki?
Teşekkür ederim darısı sana diyelim adetlerim düzensizdi 6 ay adet olmadığımı bilirim doğum kontrol haplarıyla olmasını sağlıyordu doktorum. Bundan 4 yıl önce soğan suyu içtim baya bi sonrasında her ay düzenli oldum. Bana çok faydası olduYaaaa çok sevindim senin adına tebrik ederim adetlerin düzenli miydi peki döngülerin nasıldı?
Anladım canım teşekkür ederim sorularımı cevaplandırdığın için ben her ay adet oluyorum ama döngü günlerim 35-43 arası bazen de 56 oluyor. Bu ay gecikti adetim umarım bende senin gibi müjdeli haberi alırım :)
Adet olmam gereken zaman kalmışım meğer herkes şokta
yok ilaçla oluyordum son iki ay hayıt tohumu demledim içtim
Çok teşekkür ederim soğan kürünü ben 2 aydır yapıyorum ama hiç faydası olmadı bana. Bu ay adetten bir gün önce pembe leke geldi bende ümitlenip kan testi yaptırdım negatif çıktı gerçi hala olmasın gecikmenin 15.günüTeşekkür ederim darısı sana diyelim adetlerim düzensizdi 6 ay adet olmadığımı bilirim doğum kontrol haplarıyla olmasını sağlıyordu doktorum. Bundan 4 yıl önce soğan suyu içtim baya bi sonrasında her ay düzenli oldum. Bana çok faydası oldu
Çok sevindim senin adına Allah evlatlarını sana bağışlasın inşallah benimde adet döngüm senin ile hemen hemen aynı 35-43 arası çoğunlukla arada bi 56'ya çıktığı da oluyor. Geçen ay doktorum bana sen doğal yolla gebe kalabilirsin kistlerin çok ufak dedi. Bu ay da beklenen adet gününden 1 gün önce pembe leke geldi gecikmenin 3.günü kan testi yaptırdım negatif çıktı hala adet olmadım gecikmenin 15.günü bugünMerhaba. Ben 13 yaşımdan beri pcoluyum. Hep geç adet olurdum. Yılda bir veya iki defa zamanında olurdum. Evlendim ilk çocuk istemedik. Bazı nedenlerden. Evliliğimizin 3. Yılında 1 ay tek korunmayı bırakmıştık. 45 ile 2 ay arasında adet gördüğüm için hiç aklımda hamilelik yoktu. Yine adet günüm geçmişti yani 2 ayı geçmişti. Dedim hava değişikliğinden falan diye. Baktım 3. Aya girdi hiç birşey yok. Belirtilerimde ağız tadım yoktu. Başım ağrıyordu. Sanki grip olmuşum gibi hep yorgundum. Yataktan kalkınca bile yorgun kalkıyordum. Sonra aklıma geldi bir test aldım yaptım çift çizgi koyu çıktı. Ertesi gün doktora gittiğimde 10 haftalık hamileymişim. Aradan 5 yıl geçti kardeş istedik 9 ay denedik olmadı doktora gittim hormon tahlili, rahim filmi, eşime tahlil yaptılar. Hepsi iyi çıktı. Doktor bana dedi kilo verirsen tedavisiz hamile kalabilirsin diye. Bende şeker ekmek tatlıyı kesip. Bol yürüyüş meyve sebze çok tükettim. 3 ay içinde 12 kilo verdim. Doktor çok iyi dedi bana git 3 ay dene olmazsa gel artık tedaviye geçecez diye. Aşılama falan diye anlattı. Ben dedim inşallah olacak öyle hissediyorum. O ay yumurtlama günümü yakaladım. 3 gün denedik. Sonra hesapladım yumurtlamadan sonra 16. Gün olmuş adet olmamıştım. Evde testlerim vardı. Akşam saat 10 gibi test yaptım çok silik çıkmıştı. Hatta buraya atmıştım. Arkadaşlar hamilesiniz demişlerdi. Şimdi çok şükür doğdu 3 aylık oldu. Darısı başına inşallah
Hayıt otunuda kullanıyorlar ben hiç denemedim bide onu deneyin isterseniz. Baya da gecikmiş aslındaÇok teşekkür ederim soğan kürünü ben 2 aydır yapıyorum ama hiç faydası olmadı bana. Bu ay adetten bir gün önce pembe leke geldi bende ümitlenip kan testi yaptırdım negatif çıktı gerçi hala olmasın gecikmenin 15.günü
Pembe leke çok kafama takıldı hiç olmazdı bende adet gecikmesine zaten alışkınım. Pembe leke gelmesiydi yine adetim geçiliyor der geçerdim
Hayıt otunuda kullanıyorlar ben hiç denemedim bide onu deneyin isterseniz. Baya da gecikmiş aslında
Merhaba, ben de pko hastasıyım ve pko tek başına hiçbir şekilde hamileliğe engel değil. Doğal yollarla rahatça hamile kalabilirsiniz. Bebek düşündüğümün 2. ayı tedavisiz, kürsüz hamile kaldım. Polikistik overde en büyük problemlerden biri kilodur. Fazla kilonuz varsa kilo verin, anında farkedecektir. Kendi tecrübelerimden bahsedicek olursam ; adetlerim 32-35 gün arasında oluyordu ama düzensizlikler olurdu. kimi zaman 40 güne çıkardı, kimi zaman 30 güne inerdi. Kilo sorunum yok. Sadece üniversitede 6 ayda8 kilo birden alınca ve ağrılı, düzensiz adet olunca polikistik over tanısı konmuştu, sonrasında hızlıca verdim kilolarımı.Pko'lu olup doğal yollarla kalan kişiler o süreci anlatabilir mi? Belirtileri vs .. :)
Evet canım kilo problemim yok adeti bekliyorum zaten doktorumda adetin 2. Veya 3.günü gel demişti ilaç yazacak galibaBaşkalarının alıntılarına baktımda kistler ufaksa kalırsınız bencede bide zayıf gözüküyorsunuz oda cok önemli hayıt otunu arastırın isterseniz bu sitede cok konu var burdan bakabilirsiniz
Çok üzüldüm bebeğin için canım biz 8 aydır deniyoruz kilo problemim de yok kilom olmamasına rağmen diyetisyene gidiyorum kilomu korumak için bilmiyorum stres yapıyorum galiba kendimi çok dinliyorumMerhaba, ben de pko hastasıyım ve pko tek başına hiçbir şekilde hamileliğe engel değil. Doğal yollarla rahatça hamile kalabilirsiniz. Bebek düşündüğümün 2. ayı tedavisiz, kürsüz hamile kaldım. Polikistik overde en büyük problemlerden biri kilodur. Fazla kilonuz varsa kilo verin, anında farkedecektir. Kendi tecrübelerimden bahsedicek olursam ; adetlerim 32-35 gün arasında oluyordu ama düzensizlikler olurdu. kimi zaman 40 güne çıkardı, kimi zaman 30 güne inerdi. Kilo sorunum yok. Sadece üniversitede 6 ayda8 kilo birden alınca ve ağrılı, düzensiz adet olunca polikistik over tanısı konmuştu, sonrasında hızlıca verdim kilolarımı.
Canım yanlış anlaşılma oldu sanırım bebeğim gayet sağlıklı :) kilo sorunu çözün, stres yapmayın. Stres sebepsiz kısırlıkta pko dan daha büyük etken. Eğer pko ile birlikte insülin direnci falan varsa ilaçlarınızı kullanın. Hamile kalmaya pko tek başına engel olmaz üzülmeyin.Çok üzüldüm bebeğin için canım biz 8 aydır deniyoruz kilo problemim de yok kilom olmamasına rağmen diyetisyene gidiyorum kilomu korumak için bilmiyorum stres yapıyorum galiba kendimi çok dinliyorum