pko muyum değil miyim ?

Ruida

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2019
119
51
48
33
Öncelikle herkese merhaba,
Her şey geçen sene basit bir kist için doktora gitmemle başladı ve sonrasındaKi süreçte doktor bana pko tanısı koydu boyun 1.75 o zaman 77 kilo civarıydım adetlerim hep çok düzenliydi adet olmadığım bir ay bile olmamıştı bazı testler istedi ve fsh değerim normalin biraz üzerinde çıktı amhımda bir tık yüksek çıktı gittiğim doktor pko olduğumu o yüzden bu yükseklik olduğunu söyledi şok oldum.jinekolojik muayeneden uzak bir insan hiç olmadım genç kızkende sürekli muayene oldum ve o doktordan önce birinin bunu farketmemesi bana imkansız geliyor hala neyse ertesi ay hamile olduğumu öğrendim ama gebeliğim boş çıktı kürtaj oldum ve doktor değiştirdim bu arada biraz kilo verdim ve 72 kiloya indim bu gittiğim doktorda sende pko filan yok öyle bir görünümde değil yumurtalıkların dedi yine şok oldum tabi biraz daha kilo vermemi söyledi bu gazla tüm hayatımı ve beslenme düzenimi değiştirdim ve şu an 60 kiloyum tekrar bebek denemek istiyorum ama pko konusu hala kafamı kurcalıyor bir boş gebelik daha yaşamak istemiyorum bu yüzden böyle olan birileri var mı ? Ya da benim gibi düzenli adet olduğu halde pko olan ya da Bu konuda bilgili bir doktor önerisi olan varsa yardım ederseniz çok sevinirim.

Merhaba, eğer lh hormonu fsh’dan yüksekse ve ultrasonda pko görünümü varsa pko teşhisi konuluyor. Fsh yüksekliği yumurta rezervleriyle ilgili.

Çok çok az bir oranda yüksekti yani bir buçuk kat fark olmadı gerekiyor ama sanırım bende öyle değildi yani ultırasonda öyle bir görüntü vardı sadece

Banada pko olduğu söylendi.Kilom normal,tüylenmem yok ve adetlerim düzenli.Her doktor farklı yorumluyor.Bende ultrasondaki görüntü pko şeklindeymiş ama diğer belirtiler olmadığı için pko var fakat bu sendrom seklinde değil dendi en son.
En mantıklısı takılmamak.Zaten doğal yolla gebe kalabilmişsiniz yine olur.Sadece yumurtlama gününden emin olmak için yumurta takibi yaptırabilirsiniz yada ovulasyon testi.

Evet galiba haklısınız takılmamak konusunda bu gün gidip bir sürü tahlil yaptırdım sonuçlarına göre yolumu çizicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…