Geçmiş olsun canım.
Pcolu bi hasta olarak sana biraz pCO yu anlatmak istiyorum. Umarım yanlış bilgi vermem.
Pco(s)
Polikistik Over Sendromu.
Polikistik çoklu kist demek, over ise yumurtalık..
Pco da Yumurtalıkların çevresiküçük küçük kistlerle kaplı oluyor. Bunun sebebini bana doktorum şu şekilde açıklamıştı:
Yumurtalıkta küçük yumurtlamalar olur. Bunlar byü mercimek kadar olur, büyür nohut kadar olur. Belli bir büyüklüğe geldiğinde eğer döllenme olmazsa kırılırve regli yaşanır.
Pcos hastalarında ise bu büyüme gerçekleşmiyor. Yumurtlama olyor biraz büyüyor mercimek kadar kalıyor. Bu sürekli olduğu için h,iç biri gelişip kırılmadığı için deyumurtalığın çevresibunlarla doluyor.bu duruma polikistik over sendromu deniyor. Bu hastaların yumurtalıkları ölçümlerde biraz daha büyük çıkabiliyor bu kistler nedeniyle.
Prolaktin hormonu beyindeki hipofiz bölümün salgıladığı bir hormon, süt hormonu olarak da biliniyor. Bunun yükselmesi regli olmayı engelliyor. Yani yumurtlamaların mercimek kadar kalıp büyüp gelişip kırılmamasını sağlayabilir.
Umarım açıklayıcı olmuştur..
Tekrar geçmiş olsun.[/QUOTE
Çok teşekkür ederim ilginiz için benim adet olmamda sorun yok yani 3-5 gün geçikmeli de olsa her ay oluyorum