• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pko + mikroadenom hastasıyım. Rahim filmi hakkında

km0734

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
522
1
0
Antalya
merhaba dr bey;
Benim bi sorum olcaktı. Benim sorunum hamile kalamama. Pko + mikroadenom hastasıyım. 5 aydır korunmuyorum hamile kalamadım ama dr lar bana hamile kalma şansımın düşük olduğunu söylediler. Bir dr benden rahim filmi istedi. Dr rahim filmi çektirirsem iyi olcağını söyledi. Ben rahim filmini sormak için bugün bi özel hastaneye gittim. Bana rahim filmini direkt çekmiyoruz. Önce muayene olman lazım. Muayene sırasında biz ultrasonla ilaçlı su veriyoruz. İlacın dağılım şekline göre HSG ye gerek olup olmadığına karar veririz dediler.. Ben bunu ilk defa duydum da böyle bi yöntem karar vermek için sağlıklı mı acaba? Yani tutarlığı nedir? Bir de böyle bi işlem HSG ile aynı yöntemle mi yapılıyor? Yani acı ve ağrı hissediliyor mu? Çünkü aynı işlemle yapılcaksa ilaçlı ultrasonu değil direkt rahim filmini tercih ederim ben.
tşk ederim..

Rahim filmi hastanelern radyoloji bölümlernde veya görüntüleme merkezlerinde çekilir. Gittiğiniz yerin böyle bir öneri de bulunması etik açıdan doğru değil

benim gittiğim yerde 2 tane yan yana hastane vardı.biri kadın doğum merkezi,diğeri tüp bebek merkezi.tüp bebek merkezi dr una gittim o radyolojiye gitmememi önce onlara muayene olmamı,gerekli görürlerse HSG istiyceklerini ama muayene sırasında ilaçlı su vererek analiz yapabildiklerini söylediler.yandaki radyoloji binasına gittim.onlar da direkt çekemediklerini (bunun pek doğru olmadığını) söylediler..ben HSG çekicek yer araştırayım o zaman..
cvb ınız için tşk ler dr bey..

Back