Pko kabusu :((

elfklyc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2013
281
65
73
Merhaba kızlar bende pko olduğumu yaklaşık iki yıl önce öğrendim bi süre kalsik herkes gibi doğum kontrol hapı kullandım (gynelle) ama çok sıkıldım artık 6 aydır falan bıraktım açıkcası hemde evlenicem diye ama adetlerim yine düzensiz yine düzensiz olsamda 3-4 günü gibi geliyo çok kısa hayıt tohumunu duydum açıkcası son zamanlarda adet düzensizliğe vss.. Bununla ilgili biçok şeye iyi geldiğinii bilgisi olan varmıı

canım dr bende diaformın hapına basladı 3 ayda 5 kilo verdım adetımde her ay olmaya basladı.evliyim ve cocuk istıorum onun için ugrasıyorum.evlenmeden once diaformmıne baslamadıma cok pişmanım.onceden 3 aya bir adet oluyordum

Canım doğum kontrol hapı aylık çözüm.
Asla bıraktıktan sonrası için işe yaramıyor.
Ben 6 7 sene kullandım bıraktığım an yine düzensizleşti.
Hayıt tohumunu kullandım bir dönem ama o dönem doğum kontrol hapına da devam ediyordum.
Çok etkisini görmedim.
Şuan hayıt hapı (Agnucaston) kullanıyorum. Bu hap da hayıt ekstresi içeriyor ve her gün demleme ve o kötü tada mahsur kalma sorunu olmuyor.
3 ay düzenli kullanılırsa adeti düzene soktuğu söyleniyor. Ben şuan ikinci kutumun ortasındayım.
Dr'una danışıp sen de onu kullanabilirsin.

merhaba kızlar bende de polikistik over var.ben de geçen ay adetim bitince soğan kürüne başladım.15 gün içtim bu ay adetim yine 10 gün gecikti..soğan kürü de işe yaramıyor galiba

canım soğan kürünü de daha sağlam bir çözüm için 6 ay devam ettirmek gerekiyor. 15 gün içip 15 gün bırakarak

Selam Kizlar. Bende de pco 3 ay önce oluştu. Bebek için ugrasirken PCO cikti. Bende iki aydir klomen+catlatma iğnesi tedavisi görüyorum. Bu ay ayrıca hayit cayii iciyorum. İnşaallah en kisa surede bebislerimize kavusuruz

canım soğan kürünü de daha sağlam bir çözüm için 6 ay devam ettirmek gerekiyor. 15 gün içip 15 gün bırakarak

canım bana da 15 gün iç sonra adetinden 10 gün önce 5 gün iç her adetten sonra 15 gün iç dediler ama işte daha olmadım ki
senin söylediğine göre de adet olsam da olmasam da 15 gün içip 15 gün bırakıp böyle 6 ay mı devam edeceğim:44:

bildiğim kadarıyla öyle canım, ben çok sıkıntısını yaşadığım için bu gecikmelerin iki ay içtim ama ilki çok düzensiz kullandım sonra araya sınavlar falan girdi salladım maalesef. bu ay ne olurum bilmiyorum ama üç aydır gecikerek de olsa ilaçsız adet oluyorum, bu son adetim gecikme bile sayılmaz yedi sekiz ay olmadığım zamanların yanında, beş gün gecikti en sonuncu. tabi belki etkisi kişiden kişiye değişir ama ben faydasını gördüğümü düşünüyorum Allah'ın izniyle. zamanı geçtiyse başlıyordum ben de önceden, sıkışmayınca düşmüyordum üstüne, şimdi daha çok önemsiyorum

saraçoğlunun sitesinden baktım dün.orada da adetten 3-7 gün sonra başla ilk ay 15 gün iç diğer aylarda da adetten sonra 10 gün iç yazıyor.yani ilk ay 15 sonra 3 ay 10 gün iç.toplamda 4 ay sürüyor yazıyor.kısmet bakalım :)

Merhaba hanımlarr..bende de PKO var.adet döngülerim hep 36 37 38 39 günde bir.Daha hiç şaşmadı.yeni evliyim ve bir kaç aya bebek düşünüyoruz sizce bu bir problem yaratırmı?doktora göründüm hormon testi yaptı hormonlarım muazzam güzel çıktı.fakat kistlerin var o kadar önemli değil ben ilaç tavseyi etmiyorum dedi ve ilaç vermedi.Ne yapmalıyım?böyle bir problemi olup sorunsuz hamile kalan varmı ??cevaplarınızı bekliyorum

Pko tam bir baş belası.. O kistler hiç gitmiyor.. Ameliyat olsan bile belli bi zaman gene oluşuyor.. Tek kurtuluş Zayıflama olabildiğince spor.. Düzenli beslenme spor.. Kilo verdiğin zaman düzenli âdet oluyorsun... Tabi ben ne kilo verebiliorum nede spor yapabiliyorum ilaçlarla sökülüyorum.. Kurtulmak mümkün değil!

benim boyum 1.68 kilom da 58 aslında boyuma göre normal.ama spor ve düzenli beslenme şart.ben biraz araştırma yaptım.tedavisiz hamile kalan da varmış yıllarca kalamayanda şans heralde birazda kafaya takmamak gerekiyor.bekarken takmıyordum ama şimdilerde iyice takmış durumdayım.İlaçı hiç kimse tavsiye etmiyor hem geçmiyor kistler hemde çocuk için daha çok sıkıntı yapıyor :/

Merhaba arkadaşlar bende 2-3 gün önce pko'lu olduğumu öğrendim benim salak kadın doğumcu bana pko var ama istersen git kısırlık tedavisiyle tüp bebek tedavisi gör dedi doğum kontrol hapı yazıcam dedi ve yazmadı da beni direk kısırlık bölümüne yönlendirdi bende gitmedim benim sağlık ocağı doktorundan allah bin kere razı olsun adam hemen sorunumu anladı ve bana yardımcı oldu bana pkonun ne demek olduğunu uzun uzun anlattı ve bana Diane 35 draje hapını yazdı. Bunu 3 ay kullanmamı istedi tabii korunmak şartıyla... 3 ay sonra tekrar gel inşallah allahın izniyle 2 ay içinde hamile kalıcaksın dedi.

yaa işte bide okumuş doktor olmuş bu kişi.size nasıl böyle bir şey söyler.direk moral bozukluğu stres yapmış ki böyle bir dönemde uzak durulması gereken tek şey stres ve moral bozukluğu kısacası bu hastalığın tek tedavisi bu.yani şöyle diyeyim pko su olup çocuk düşünmeyip hamile kalanlar var.işin akışına bırakınn

Evet gerçekten de baya moral bozukluğu yaşattı eşime yansıttım bende sinirlerim baya gerildi. Üstelik şimdi soğan kürünü öğrendim pko'ya çok iyi geliyormuş adetimin başlamasını ve bitmesini bekliyorum. Adet bitimnden 2 sonra kullanmaya başlıyosun. İnşallah bende de etkisini gösterir. Artık mini minnacık bir ses istiyorum evimde... :)

Sonuç başarılı mı acaba ben de sizin yolunuzdan geliyorum da merak ettim
Doktorunuz demiş ya 2 aya hamile kalacaksın ilacı kullan diye kullandınız mı?

Sonuç başarılı mı acaba ben de sizin yolunuzdan geliyorum da merak ettim
Doktorunuz demiş ya 2 aya hamile kalacaksın ilacı kullan diye kullandınız mı?
evet ilacı kullandım canım ama hamile filan kalamadım bi ara tam kaldım diye sevindim adetim baya gecikti ama tam test yapacağım günden önceki gece hastalandım dha sonra adet sancılarım tekrarlamaya başladı ve bende ilaca tekrardan başladım ama bu kez doktora haber vermeden başladım ve bu 2. ayım aslında doktora gitsem iyi olacak ama fırsatım yok çok yoğunum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…