Pko ile mücadele

Kızlar merhaba 15 aylık evliyim 1,65 boyunda 85 kiloyum 7. Ayda adet gecikmesi ile öğrendim pkolu olduğumu klomen kullandım yumurtam büyümedi doktor ya kilo vereceksin yada iğneye başlayacağız dedi psikolojik olarak çok kafaya taktığım için kilo vermedim iğneye başladık gonal iğne tedavisi gördüm 10. Gün 3 yumurtam oluştu 18,19,20 mm çapında 1 Ocak’ta ovitrelle çatlatma iğnesi oldum doktorum dediği gümlerde ilişki oldu hatta dediği günlerden sonra gün aşırı devam ettik bugün 11. Günüm felaket şekilde kasık ve karın ağrım var hafif akıntım var 2 haftadan sonra testte çıkar diyorlar ama test yapmayacağım pko olduğum için adet günümde belli değil genel de gecikmeli oluyor sizlere sorum şu benim durumumda olup hamile kalan var mı Allah rızası için konu hakkında bilgisi olanlar cevap versin
Ben varım canım pko var ve üç kez hamile kaldım maalesef ikisi sağlıksız oldu çok şükür bu bebeğim sağlıklı :) tedavisiz hamile kaldım :)

Ben varım canım pko var ve üç kez hamile kaldım maalesef ikisi sağlıksız oldu çok şükür bu bebeğim sağlıklı :) tedavisiz hamile kaldım :)
Ne güzel Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin beni de en çok üzen o biz düşünmediğimiz için korunuyorduk ben direk apar topar tedaviye başladım içimde kaldı keşke deneseydik belki okurdu diye

Ne güzel Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin beni de en çok üzen o biz düşünmediğimiz için korunuyorduk ben direk apar topar tedaviye başladım içimde kaldı keşke deneseydik belki okurdu diye
Tedaviye şans çok yüksek korkma üzülme inşallah en kısa zamanda güzel haberi alırsın :)

Bir tanidigim var pkolu yilda 3 4 kez regl oluyor asilama tup bebek denemeleri basarisiz oldugu icin kabullenip birakmisti artik.. Yine 4 ay regl olamayinca dr.a gidiyor ve hamile oldugunu ustelik erkek bebek bekledigini soyluyor:) umudumuzu kaybetmeyelim Allah hayirlisiyla isteyen herkese nasip etsin insallah:KK200:
Amin canım olmayan bayanlara göre şansımız çok daha az ama illaki hamilelik olacak sadece süreç yıpratıcı ama inancımızı kaybetmeyelim elbet birgün bizimde bebişimiz olacak

Bende pkoluyum ve benimkide duzenli o zaman hamile kalmaya engel degildir diye dusunmustum engel olan ne acaba:KK64:
Canım benimki de düzenliydi ama adet düzensizliği dışında bütün belirtiler var bende kilo, cilt yağlanması, çenede tüylenme, ağrılı ve ateşli başı olmayan sivilceler bunlar pkonun diğer belirtileri

Canım benimki de düzenliydi ama adet düzensizliği dışında bütün belirtiler var bende kilo, cilt yağlanması, çenede tüylenme, ağrılı ve ateşli başı olmayan sivilceler bunlar pkonun diğer belirtileri

Yok canim zaten biliyorum bende de oldugunu ama adet duzensizligim yok diye bebek icin problem olmaz sanmistim ama yumurtlamadan da adet olunabiliyormus gunlerdir buna uzuluyorum:( yumurtlama testinde pozitifi gordum ama yine de aklimdan cikmiyor olumsuz seyler. Bir yandan vajinismusla ugrasiyorum ona ragmen deniyoruz bebek icin. O kadar biktim ki:cry:

Kızlar merhaba 15 aylık evliyim 1,65 boyunda 85 kiloyum 7. Ayda adet gecikmesi ile öğrendim pkolu olduğumu klomen kullandım yumurtam büyümedi doktor ya kilo vereceksin yada iğneye başlayacağız dedi psikolojik olarak çok kafaya taktığım için kilo vermedim iğneye başladık gonal iğne tedavisi gördüm 10. Gün 3 yumurtam oluştu 18,19,20 mm çapında 1 Ocak’ta ovitrelle çatlatma iğnesi oldum doktorum dediği gümlerde ilişki oldu hatta dediği günlerden sonra gün aşırı devam ettik bugün 11. Günüm felaket şekilde kasık ve karın ağrım var hafif akıntım var 2 haftadan sonra testte çıkar diyorlar ama test yapmayacağım pko olduğum için adet günümde belli değil genel de gecikmeli oluyor sizlere sorum şu benim durumumda olup hamile kalan var mı Allah rızası için konu hakkında bilgisi olanlar cevap versin
Bende 9 aydır evliyim kendimi bildim bileli adetim düzensiz ilk 4 ay korunmadık ve hamile kalmadım doktora gittim ve 6 ay dogum kontrol hapı kullanmamı söyledi. Hapı bıraktığım zaman hormonlarımın normal olucağını ve hamile kalma şansımın yüksek olduğunu söyledi 1 ay sonra bırakıcam inşallah. Eğer normal yolla kalamassam iğneyle tedavi görücem. İnşallah tedavie gerek kalmadan hamile kalırüm, sizde öyle. Doğum kontrol hapından sonra hamile kalma şansı gerçekten yükseliyo bizim için. Havuç ve incir kürünüde uygula canım haptan sonra. Klomen ve çatlatma iğnesinin görevini görüyo oda.

Ben sogan kurunu uyguladim o iyi gelir mi acaba? Bu pko hic geçmeyen bir sey mi ya? Insallah hepimiz en kisa zamanda meleklerimizin haberini aliriz

Ben sogan kurunu uyguladim o iyi gelir mi acaba? Bu pko hic geçmeyen bir sey mi ya? Insallah hepimiz en kisa zamanda meleklerimizin haberini aliriz
Sogan kürüde çok iyi geliyor. Pko bizim yapımızla alakalı ve geçmiyo canım. Haplarla bitkisel kürlerle geçse bile sonradan tekrarlıyo ne yazıkki.

Sogan kürüde çok iyi geliyor. Pko bizim yapımızla alakalı ve geçmiyo canım. Haplarla bitkisel kürlerle geçse bile sonradan tekrarlıyo ne yazıkki.
Evet bende kabullendim artik canim ne yapalim buna sukur Allah baska dert vermesin bebek icinde engel olmasin insallah. Su an evliligime 1.5 sene olacak 7. Ayinda kontrole gitmistim pko yok demisti 1 ay onceki dr var dedi sanirim dedigin gibi gecse bile yeniden tekrarliyor

Evet bende kabullendim artik canim ne yapalim buna sukur Allah baska dert vermesin bebek icinde engel olmasin insallah. Su an evliligime 1.5 sene olacak 7. Ayinda kontrole gitmistim pko yok demisti 1 ay onceki dr var dedi sanirim dedigin gibi gecse bile yeniden tekrarliyor
Aynen öyle bak benim lh degerim hep yüksektir haptan önce tahlil yaptırdım 12 çıktı dogum kontrol hapına başladım 15 gün sonra test yaptım bu sefer 3 çıktı düşünsene 15 günde normale döndü hap düzene sokuyor ama bırakınca gene aynı, inşallah bıraktığımız zaman hamiş kalabiliriz :dua:

Aynen öyle bak benim lh degerim hep yüksektir haptan önce tahlil yaptırdım 12 çıktı dogum kontrol hapına başladım 15 gün sonra test yaptım bu sefer 3 çıktı düşünsene 15 günde normale döndü hap düzene sokuyor ama bırakınca gene aynı, inşallah bıraktığımız zaman hamiş kalabiliriz :dua:
Ya ben anlamadim 17 yasimdan beri pko var dr.lar hep gerek yok zarari da yok deyip gönderdi bana neden vermediler anlamadim. Bebek istiyoruz dedim son gittigimde herhangi bir tedavi yada ilac da onermedi engel degil hamilelige deyip gonderdi ve o kadar onemsizmis gibi davraniyorlar ki sasiriyorum ben mi cok buyutuyorum acaba diyorum

Ya ben anlamadim 17 yasimdan beri pko var dr.lar hep gerek yok zarari da yok deyip gönderdi bana neden vermediler anlamadim. Bebek istiyoruz dedim son gittigimde herhangi bir tedavi yada ilac da onermedi engel degil hamilelige deyip gonderdi ve o kadar onemsizmis gibi davraniyorlar ki sasiriyorum ben mi cok buyutuyorum acaba diyorum
Canım hamile kalmaya engel değil ama pkolularda yumurtlama zamanı belli olmuyor veya hiç yumurta üretilmiyor o yüzden dışarıdan hap veya iğne ile yumurtlama sağlanıyor dediğim gibi engel değil ama süreç biraz zor sabırlı ol ve moralini yüksek tut

Özele gitmişmiydin canım normalde devlet hastaneleri pek ilgilenmiyolar bu konuyla. Her 10 kadından 1i pkoymus ve çok sık hasta geldiği için uğraşamıyolardır. İmkansız değil tabi hamilelik ama zorlaştırıyo sadece. Özellikle kiloda varsa pkonun en sevdiği sey :(

Özele gitmişmiydin canım normalde devlet hastaneleri pek ilgilenmiyolar bu konuyla. Her 10 kadından 1i pkoymus ve çok sık hasta geldiği için uğraşamıyolardır. İmkansız değil tabi hamilelik ama zorlaştırıyo sadece. Özellikle kiloda varsa pkonun en sevdiği sey :KK43:
Ozelde ayni seyi soyledi bende onemsememistim simdi burada yazilanlari okudukca korkuyorum sanki hic hamile kalamayacakmisim gibi gelmeye basladi psikolojik olarak. Kilomda cok olmasa da var hem pko hem hipotiroidi sebebiyle:(

Ozelde ayni seyi soyledi bende onemsememistim simdi burada yazilanlari okudukca korkuyorum sanki hic hamile kalamayacakmisim gibi gelmeye basladi psikolojik olarak. Kilomda cok olmasa da var hem pko hem hipotiroidi sebebiyle:KK43:
Ne kadarlık evlisin canım bide boy kilon kac? Bana doktor matofin vermişti seker hapı hem pkoya iyi geliyomuş hemde beni zayıflatmıştı canım. Doktora gidip kullanabilirmiyim diye sorabilirsin belki sanada faydası olur.

Back