• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PKO ile ilgili birkaç tane sorum var. Cevap arıyorum. Yardımcı olur musunuz?

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
0
Diğer
Herkese merhabalar.
İçinizde benim gibi PKO rahatsızlığı olanlar muhakkak vardır.
20 yaşındayım ve PKO'lu olduğumu 4 yıl önce öğrenmiştim.
Bu güne kadar adetlerim hep düzensiz oldu.
1 yıla yakın adet olmadığımı biliyorum.
Ama şimdi her şey çok çok daha iyi ALLAH'a şükürler osun ki.:nazar:
Annemin ve benim özel bir doktorumuz var. Annem beni götürmüştü.
Doktorum bana kilo fazlam olduğu için 'Kilo ver,çok yardımcı oluyor PKO'da adetlerin düzelmesine' dedi.
Ben de 17 kiloya yakın kilo verdim geçen kış.:nazar:
Şimdi 2 aya kalmadan artık adet olabiliyorum.
Kontrole gittiğimde en fazla 10 kilo daha ver,eğer geçmezse ilaç tedavisine başlayacağız dedi.(67 kiloyum,57 olmamı söyledi)
Ben de ilaç tedavisi istemediğimi,ileride bebeğimin olmasında ilaçtan dolayı problem olacağını duyduğumu söyledim.
Bana 'Asıl bu şekilde evlenirsen bebeğinin olmasında problem olur,tedavi olman gerekir,ilaç hiçbir şekilde zarar vermez. Sana vereceğim ilaç özel ve bitkisel bir ilaç. Tüylerini de azaltacak bir ilaç. Ama sana tedaviyi başlatmayacağım. 10 kilo ver öyle gel bana' dedi.
Ben de şimdi kilo vermek için uğraşıyorum. Nereden baksanız 3-4 ay sonra giderim doktora.
Soğan kürünü soracaktım unuttum ben de hastaneye gittiğimde oradaki bir jinekoloğa sordum ama bana 'Herkes bunu soruyor,inan ki hiçbir şey duymadım bununla ilgili,bize tıpta okurken böyle bir bilgi hiç verilmedi' dedi.

Size benim sorularım olacak birkaç tane.
1) Aranızda soğan kürünü uygulayıp,güzel sonuç alan var mı?
2) PKO'lu bayanların östrojen hormonu azalıp,testosteron hormonu mu artıyor?
3) Taze nanenin östrojen hormonunu artırıp testosteron hormonunu düşürdüğünü duydum. Ve PKO sonucu çıkan sert kılları inceltiyormuş. Sizden duyanlar var mı bunu?
4) Benim de taze nane yememde bir sakınca var mıdır?

Biraz uzun yazdım kusura bakmayın ama bunları çok merak ediyorum. Bilenleriniz varsa lütfen yardımcı olsun.
Hepinize çok teşekkür ederim şimdiden.

Herkese merhabalar.
İçinizde benim gibi PKO rahatsızlığı olanlar muhakkak vardır.
20 yaşındayım ve PKO'lu olduğumu 4 yıl önce öğrenmiştim.
Bu güne kadar adetlerim hep düzensiz oldu.
1 yıla yakın adet olmadığımı biliyorum.
Ama şimdi her şey çok çok daha iyi ALLAH'a şükürler osun ki.:nazar:
Annemin ve benim özel bir doktorumuz var. Annem beni götürmüştü.
Doktorum bana kilo fazlam olduğu için 'Kilo ver,çok yardımcı oluyor PKO'da adetlerin düzelmesine' dedi.
Ben de 17 kiloya yakın kilo verdim geçen kış.:nazar:
Şimdi 2 aya kalmadan artık adet olabiliyorum.
Kontrole gittiğimde en fazla 10 kilo daha ver,eğer geçmezse ilaç tedavisine başlayacağız dedi.(67 kiloyum,57 olmamı söyledi)
Ben de ilaç tedavisi istemediğimi,ileride bebeğimin olmasında ilaçtan dolayı problem olacağını duyduğumu söyledim.
Bana 'Asıl bu şekilde evlenirsen bebeğinin olmasında problem olur,tedavi olman gerekir,ilaç hiçbir şekilde zarar vermez. Sana vereceğim ilaç özel ve bitkisel bir ilaç. Tüylerini de azaltacak bir ilaç. Ama sana tedaviyi başlatmayacağım. 10 kilo ver öyle gel bana' dedi.
Ben de şimdi kilo vermek için uğraşıyorum. Nereden baksanız 3-4 ay sonra giderim doktora.
Soğan kürünü soracaktım unuttum ben de hastaneye gittiğimde oradaki bir jinekoloğa sordum ama bana 'Herkes bunu soruyor,inan ki hiçbir şey duymadım bununla ilgili,bize tıpta okurken böyle bir bilgi hiç verilmedi' dedi.

Size benim sorularım olacak birkaç tane.
1) Aranızda soğan kürünü uygulayıp,güzel sonuç alan var mı?
2) PKO'lu bayanların östrojen hormonu azalıp,testosteron hormonu mu artıyor?
3) Taze nanenin östrojen hormonunu artırıp testosteron hormonunu düşürdüğünü duydum. Ve PKO sonucu çıkan sert kılları inceltiyormuş. Sizden duyanlar var mı bunu?
4) Benim de taze nane yememde bir sakınca var mıdır?

Biraz uzun yazdım kusura bakmayın ama bunları çok merak ediyorum. Bilenleriniz varsa lütfen yardımcı olsun.
Hepinize çok teşekkür ederim şimdiden.

merhaba,canım.öncelikle geçmiş olsun.soğan kürü pko zamanı kullanılıyor ve çok güzel sonuç veriyor.adet görmeyenler adet görmeye başlıyor,erken menopoza girenler yeniden düzenli adet görüyorlar.ama bunu 15 günden fazla kullanmamalısın ve adetliyken de kullanmaman gerekir.
pko kronik bir yumurtlama bozukluğudur.yumurtalıklarda androjen hormonu var,eger yumurtlama normalse,androjen östrojene dönüşüyor,bu olay bozulduğu zaman yumurtalıklarda androjen hakimiyeti başlıyor.yani erkeklik hormonu testesteron artıyor,östrojen azalıyor.
taze nane tüylenmede etkili,1 ay boyunca öylen ve akşam yemeyinden 10 dakika önce 4-5 gr.tüketiliyor ve dönem-dönem duruma göre tekrarlanıyor.
eger karaciyer enzimlerinde,karaciyerinde bir problem yoksa,rahatlıkla kullanabilirsin,sonuçta tabiatdan gelen doğal bir bitki.

merhaba,canım.öncelikle geçmiş olsun.soğan kürü pko zamanı kullanılıyor ve çok güzel sonuç veriyor.adet görmeyenler adet görmeye başlıyor,erken menopoza girenler yeniden düzenli adet görüyorlar.ama bunu 15 günden fazla kullanmamalısın ve adetliyken de kullanmaman gerekir.
pko kronik bir yumurtlama bozukluğudur.yumurtalıklarda androjen hormonu var,eger yumurtlama normalse,androjen östrojene dönüşüyor,bu olay bozulduğu zaman yumurtalıklarda androjen hakimiyeti başlıyor.yani erkeklik hormonu testesteron artıyor,östrojen azalıyor.
taze nane tüylenmede etkili,1 ay boyunca öylen ve akşam yemeyinden 10 dakika önce 4-5 gr.tüketiliyor ve dönem-dönem duruma göre tekrarlanıyor.
eger karaciyer enzimlerinde,karaciyerinde bir problem yoksa,rahatlıkla kullanabilirsin,sonuçta tabiatdan gelen doğal bir bitki.

Merhaba,çok teşekkür ederim :):16:
Soğan kürünü uygulamaya çalışmıştım bir defa ama içememiştim.
Tekrar başlamayı düşünüyorum,ölüm yok ya ucunda.
Herkes içiyor. Ben neden içemeyeyim?
Şu kistlerim yok olsun yeter ki.
Annem 42 yaşında ve menopoza girdi. O da içse sizce işe yarar mı?
Benim göğüs aramda,göğsümün üstünde sert sert kıllar çıkmaya başladı.
Korkuyorum erkek göğsü gibi olacak diye.:14:
Kollarım,göbek bağım,üst bacak içlerimde de sert kıllar var.
Göbeğim çok fena.:14:
Sanırım testosteron tavan yapmış durumda bende.:31:
Taze naneyi bana forumda bir arkadaşımız önerdi.
Östrojeni artırıyor,testosteronu düşürüyor ve tüyleri inceltiyor dedi.
Onu da uygulamaya başlayacağım.
Çok şükür tahlillerimi yeni yaptırdım,karaciğer değerlerim normal.
Yani sıkıntı olmaz herhalde.
Peki nane dönem dönem ve duruma göre tüketiliyor derken nasıl olacak?

Merhaba,çok teşekkür ederim :):16:
Soğan kürünü uygulamaya çalışmıştım bir defa ama içememiştim.
Tekrar başlamayı düşünüyorum,ölüm yok ya ucunda.
Herkes içiyor. Ben neden içemeyeyim?
Şu kistlerim yok olsun yeter ki.
Annem 42 yaşında ve menopoza girdi. O da içse sizce işe yarar mı?
Benim göğüs aramda,göğsümün üstünde sert sert kıllar çıkmaya başladı.
Korkuyorum erkek göğsü gibi olacak diye.:14:
Kollarım,göbek bağım,üst bacak içlerimde de sert kıllar var.
Göbeğim çok fena.:14:
Sanırım testosteron tavan yapmış durumda bende.:31:
Taze naneyi bana forumda bir arkadaşımız önerdi.
Östrojeni artırıyor,testosteronu düşürüyor ve tüyleri inceltiyor dedi.
Onu da uygulamaya başlayacağım.
Çok şükür tahlillerimi yeni yaptırdım,karaciğer değerlerim normal.
Yani sıkıntı olmaz herhalde.
Peki nane dönem dönem ve duruma göre tüketiliyor derken nasıl olacak?

hayır,sıkıntı olmaz,kullanabilirsin.1 ay kullanırsın,aldığın sonuca bakarsın,belki ilk denemeyle yarısı gidecek,belki 1/3i gidecek,yani ihtiyaca göre biraz ara verip yine kullanmaya başlarsın.annen kaç zamandır menopoza girdi?hormon tahlili yaptırdımı,ultrasondan geçtimi?

hayır,sıkıntı olmaz,kullanabilirsin.1 ay kullanırsın,aldığın sonuca bakarsın,belki ilk denemeyle yarısı gidecek,belki 1/3i gidecek,yani ihtiyaca göre biraz ara verip yine kullanmaya başlarsın.annen kaç zamandır menopoza girdi?hormon tahlili yaptırdımı,ultrasondan geçtimi?

O zaman 1 ay kullanıp 1 ay ara vereyim olur mu öyle?
Yoksa süreyi 2 ay gibi mi tutayım?
Sizce ara verilen sürenin uzunluğu ne kadar olmalı?
Zararının olacağını düşünmüyorum nanenin.
Annem yaklaşık 1 yıldır menopozda. Ultrasona girdi.
Doktoru menopoz dedi,tahlil istemişti ama annem yaptırmadı.

O zaman 1 ay kullanıp 1 ay ara vereyim olur mu öyle?
Yoksa süreyi 2 ay gibi mi tutayım?
Sizce ara verilen sürenin uzunluğu ne kadar olmalı?
Zararının olacağını düşünmüyorum nanenin.
Annem yaklaşık 1 yıldır menopozda. Ultrasona girdi.
Doktoru menopoz dedi,tahlil istemişti ama annem yaptırmadı.

nasıl istersen,canım,1 ay yeterli olur sanırım.hayır,bir zararı olmaz,ama yine de herşeyi dozunda kullanmak gerek.1 yıl uzun bir süre,doktoru yeniden adet olması gerektiyini düşünseydi,bir şeyler yapardı herhalde,ben birşey söyleyemem.hem 40 yaştan sonra pek uzatmaya da gerek görmüyorlar çoğu zaman.menopoza girdiyi için herhangi bir sorunumu var annenin?

nasıl istersen,canım,1 ay yeterli olur sanırım.hayır,bir zararı olmaz,ama yine de herşeyi dozunda kullanmak gerek.1 yıl uzun bir süre,doktoru yeniden adet olması gerektiyini düşünseydi,bir şeyler yapardı herhalde,ben birşey söyleyemem.hem 40 yaştan sonra pek uzatmaya da gerek görmüyorlar çoğu zaman.menopoza girdiyi için herhangi bir sorunumu var annenin?

Teşekkür ederim canım cevapladığın için.:16:
Ben 1 ay kullanır 1 ay ara veririm,İnşAllah işe yarar.:16:
Canım çok şükür bir sorunu yok annemin.
Genç kızlığından beri adet düzensizliği varmış hep.
Doğum kontrol hapı kullanıyordu.(Korunmak için)
Düzenli de adet oluyordu.
Ama son 3 yıldır falan adet miktarı az oluyormuş. Yani öyle diyordu.
Miktar derken anlamışsındır canım.
Doktora gitmişti kontrole,söylemişti. Doktor da miktarı önemli değil demiş.
Geçen yıl neredeyse hiç yok denecek kadar az olmaya başladı,sonra tamamen bitti.
Doktora gitti,doktor da menopoz demiş.

Geçen yıl neredeyse hiç yok denecek kadar az olmaya başladı,sonra tamamen bitti.

inşallah,tatlım!bir problem yoksa,menopoza dayalı bir sağlık sorunu yoksa,çok güzel.eger adet olması gerekseydi,doktoru söylerdi.ne güzel işte,rahat geçirmiş bu devri,bazı kadınlar aylarca kanama yaşıyor.

başka soruların olursa,seve-seve cevaplamaya hazırım.yardımcı olabiliyorsam,ne mutlu bana.sen de,hem kürü,hem naneyi kullandıktan sonra sonucu burdan bildirirsin.dualarım seninle!

başka soruların olursa,seve-seve cevaplamaya hazırım.yardımcı olabiliyorsam,ne mutlu bana.sen de,hem kürü,hem naneyi kullandıktan sonra sonucu burdan bildirirsin.dualarım seninle!

Çok çok teşekkür ederim.:54:
Eğer aklıma bir şeyler gelirse sorarım size.
Allah razı olsun.:71:
Ben soğan kürünü 3 gün arka arkaya uyguladım.
İlk denediğim zaman midem aşırı bulanmıştı ama ölüm yok ucunda ya içebilirim dedim ve içtim.
Burnumu tıkayıp içiyordum hiç durmadan,tabi sonra burnumu açınca o koku mide bulandırıyor ama.:1:
3 gün içtim. Sonra içmedim. Neden içmedim bilmiyorum ama içmedim.
4-5 güne kalmadı göğüslerim ağrımaya başladı. 15 gün kadar sonra da adet oldum.
Daha yeni bitti adetim.
Tekrardan başlayacağım çünkü gerçekten işe yarıyor.
Nane kürünü de yapacağım.
İnşAllah işe yarar.

Çok çok teşekkür ederim.:54:
Eğer aklıma bir şeyler gelirse sorarım size.
Allah razı olsun.:71:
Ben soğan kürünü 3 gün arka arkaya uyguladım.
İlk denediğim zaman midem aşırı bulanmıştı ama ölüm yok ucunda ya içebilirim dedim ve içtim.
Burnumu tıkayıp içiyordum hiç durmadan,tabi sonra burnumu açınca o koku mide bulandırıyor ama.:1:
3 gün içtim. Sonra içmedim. Neden içmedim bilmiyorum ama içmedim.
4-5 güne kalmadı göğüslerim ağrımaya başladı. 15 gün kadar sonra da adet oldum.
Daha yeni bitti adetim.
Tekrardan başlayacağım çünkü gerçekten işe yarıyor.
Nane kürünü de yapacağım.
İnşAllah işe yarar.

inşallah işe yarar,çok sevindim senin adına,Allah yardımcın olsun!

merhaba kızlar
bende polikistik olup ilaçasız regl olamayanlardanım farlutal,duphaston,progestan içmezsem 8 ay regl olmadığım oldu geçen ay soğan kürü iile internet paylaşımlarını okuduktan sonra karar verdim başladım 9 gün sabah akşam içtim ve 10.gün sabah regl oldum bu bi mucizeydi mutlaka deneyin derim ben 3 ay daha devam edicem

Herkese merhabalar.
Bana da 2 sene önce polikistik over teşhsi kondu.
Klomen ve göbekten yapılan belli dozlu hormon iğneleri ile, regli zamanlarımda da söktrücü haplar ile 2 sene boyunca vücudumu alt üst etti doktorlar. Arada yaptığım testler de cabası. 3 farklı doktora gittim hep aynı şeyler. Bid e Folik asit ve inozitol takviyesi verdiler.
Doktorların bu pcos ile ilgili yeterli bilgisi yok maalesef. Son durum ise ben pcos değilim. Benim rahmim kalp şeklinde ve rahmin iç kısmında et parçaları oluşmuş. Et parçalarının bu kullandığım iğne ve ilaçlar sonucu oluşması muhtemel imiş. İnternet araştırması tabii ki bunlar. Rahmimdeki şekil bozukluğunun hamile kalmamı zorlaştırdığını ve ilaçlardan dolayı aldığım 15 kg fazlamı da kesinlikle vermem gerektiğini söylüyorlar. Sonrasında rahmimin de düzeltilmesinin iyi olacağını fakat et parçalarnın alınması gerektiğini, aksi durumda %5 hamile kalma şansımın yaver gitmesi halinde %80 düşük riskim olduğunu da ben öğrendim.
Bu nedenle diyorum ki PCOS teşhisini hemen kabüllenmeyin, tıp artık ticaret olmuş. Ben 2 yıldır ne paralar harcadım, kredi kartlarımız dahi bizimle uçtu resmen. Sonuç ise; moral bozukluğu, borç vb oldu.
Özellikle kadınlara söylüyorum. PCOS teşhisini rahim filmi çektirmeden koyan doktora güvenmeyin. 100 tane hormon testini verip onca paramızı alıyorlar. Yok vitaminler yok iğneler bilmem ne.
Ayrıca bu rahim filiminin ağrısızı çıkmış. Süper bişey. Ben şişli echomar da çektirdim. Ağrı yok, anestezi yok, normal muayene gibi bir şey, sonra kalk gez dolaş diyorum yani.
Bu dijital filmi çeken başka yerler de vardır bence. Ama bu konuda pek bilgi bulamadım ben.
Özetle her polikistik over teşhisi konup morali bozulan kadına doğru teşhis konmuyor. Kadın doğumcular epeyce geriden takip ediyor teknoloji ve yenilikleri. Bazı doktorların söylediklerini diğer doktorlar yalanlayabiliyor.
Güven bence çok önemli bu konuda.
Bu arada İstanbul Avrupa yakasında adam gibi kadın doğum doktoru tavsiye edecek olan var mı? Beylikdüzü-Avcılar-Büyük Çekmece civarı özellikle..

Back