Hirsutizm varmış bende de .. Bugün doktorum Aldactone 100 mg verdi. Aynen senin dediklerini dedi. 6 ay kullanıp kontrole gideceğim. Epilasyon yap dedi ama lazer epilasyona maddi gücüm yetmiyor ki .. İlacı bıraktıktan sonra nolacak diye düşünmek çok erken ama bu ilaç tedavisi %100 yok etmiyor sanırım,o yüzden lazer epilasyon şart mı kızlar?
dreams aklında olsun benim doktorum ilaçları kullan 9 ay bekle ondan sonra lazere başla demişti. tamamen tedavi aşamasında olmadan lazerin hiçbir anlamı yokmuş bizim gibi hastalıklar için. mesela 6 ay kullan iyileşmeyi görmeye başlarsın muhtemelen, işte o zaman lazer işini düşünmeye başla derim ben.
Uzun zamandır tüylenme problemim vardı. 17 yaşındayken hashimoto tiroidim olduğunu öğrendim ve bikaç sene sonrasında da pko , insulin direnci ve hirsutizm.. Buna bağlı olarak gayet normalken 2 senede 32 kg alınca artık önemsemediğim tüylenme sorunu daha da artışa geçti. Dkh daha da kg aldırıyor diye kullanmaktan kaçıyordum tüy sorunu için ama bikaç ay önce aynaya baktığımda artık bundan kaçamayacağımı öğrendim. Bembeyaz yüz, sarı saçlar ve neredeyse siyaha dönmuş yüzümü kaplamış tüyler! sarartmak malesef ki çare olmuyordu çunku 2 gun sonra hemen uzuyordu. tras makinesiyle kesmekten ve sarartmaktan eminim ki yuzu tahriş olan çoğu kadın vardır benim gibi. Neyse,en sonunda "kg verceksin hepsi bunun yuzunden, yiyosunuz yiyosunuz bahaneyi hastalıklara atıyorsunuz!" diyen doktorumun yanına gittim zorunlu kalınca tekrarErkeklik hormonum çok yukselmişti artık. Birçok hastalıgım oldugundan hangisinin tuylenmede en çok etkisi oldugunu da bilemiyordum ama kg da çok buyuk etkendi tabi. Daha da kg alcak da olsam kullanıcam bu ilacı dedim. (Adet olamama da cabası tabi) Diane-35 3 ay kullandım ama hala aynıydı. Kontrole gittiğimde hala fark olmadıgı artışa geçtiğini görunce Aldactone 100 mg ve sabah akşam Glucophage 1000 mg yazdı bir de ustune. Doktorlarınızdan mutlaka benim gibi yıllardır " bu ilaçlar asla sarıdan siyaha dönen tüyleri eski haline getirmez sadece yenilerinin oluşmasını engeller" cumlesini duymuşsunuzdur. Yüzüm , kollarım , gögüs aram bile tuy olmuştu dusunun. Neyse, aradan 4 ay geçti ve keşke eski halinin resmi olsaydı da kıyaslasaydım. Yüzümün neredeyse tamamı tekrar sarı renge döndü! Tek farkı biraz uzun olmaları. Sertliği gitti , önceki gibi dokununca hissetmeyeceğiniz bi tüye dönüştü. Diğer bölgeler de dahil buna. Tamamen bitti diyemem ama tek tük hala siyahlar kaldı -ki ona bile razıyım şu an- onlar da yavaş uzuyolar zaten. Ben asla ve asla eski renklerine döneceğini düşünmemiş ve duymamışken bu duruma geldim ve henuz sadece bikaç kg vermişken. Bu yüzden doktorunuz size bu ilaçları yazdıysa ama kullanmaya çekiniyorsanız ya da işe yaramayacağını dusunuyorsanız alın size benim hikayem.. Ben bile eski halime döndüysem eminim ki bu hastalık(lara) sahip bir çoğunuz dönecektir. Yeter ki sabırsız olmadan disiplinli şekilde kullanın..
üçünü de beraber kullanıyorum. Hepsi ayrı rahatsızlıklara gerekiyor çunku. Glucophage aynı zamanda hormonları duzenlediğinden tüylenmeye karşı da bir artı sağlıyor. Doktorumun sözu bu.canım diane35 le aldoctonu glukophage i beraber mi kullandın?
sadece glukophage la aldocton mu??
aldoctone tek verilmiyo diye biliyorum çünkü
benim kilo problemim yok bi de glukophage gerekmez diye düşünüyorum
canım kc enzimlerine bakıyolar mı 3 ilaç çünkü karaciğere toksik olabilir bu konuda bişey söyledi mi?
bu arad ne kadar süre kullanman gerekecekmiş
bariz faydasını gördün mü?
üçünü de beraber kullanıyorum. Hepsi ayrı rahatsızlıklara gerekiyor çunku. Glucophage aynı zamanda hormonları duzenlediğinden tüylenmeye karşı da bir artı sağlıyor. Doktorumun sözu bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?