• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PKK: Biz olmasak HDP yüzde 5 alamazdı!

themis1990

canım oğlum mertim
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
30.176
38.362
598
34
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bayık, HDP’yi kastederek “Kürt Özgürlük Hareketi'nin varlığı ve direnişi olmasaydı bu saldırılar ortamında yüzde 5 oranında bile oy alınamazdı.” dedi.
758138.jpg

PKK’nın çatı örgütü KCK’nın Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, HDP’yi kastederek “Kürt Özgürlük Hareketi'nin varlığı ve direnişi olmasaydı bu saldırılar ortamında yüzde 5 oranında bile oy alınamazdı.” dedi. Gerekçe olarak da etkili oldukları bölgelerde partinin %60 ve üzeri oy almasını gösterdi. Bayık ayrıca “Artık HDP Kürt Özgürlük Hareketi'ne şöyle tavır almalı, arasına şöyle mesafe koymalı safsataları bırakılmalıdır.” dedi.

“AKP savaş ortamı ve hile ile oy arttırdı”

Azadiya Welat ve Yeni Özgür Politika gazetesine makale yazan Bayık 1 Kasım seçim sonuçlarının tartışılmalı olduğunu iddia etti ve şunları söyledi;

“AKP hükümeti ve Saray Gladyosu 1 Kasım'da arttırdığı söylenen oyların yarısını savaş ortamının etkisiyle alırken, diğer yarısını da kesinlikle hile ve oyunla almıştır. HDP'nin oylarının düşürülmesi için de her türlü hile ve oyun yapılmıştır. Tüm saldırılara rağmen yüzde 10 barajı aşılmıştır. Bunu başarısı60 bini aşkın gönüllü ile seçim güvenliğini denetleyen Oy ve Ötesi isimli oluşum, 1 Kasım seçimlerinde sandık tutanaklarına göre oyların sadece %0,02’sinde uyuşmazlık olduğunu açıklamıştı. Oluşum, bu oranın 7 Haziran seçimlerinde olan uyuşmazlığın da altında olduğunu ve seçimi etkileyecek oranda olmadığını belirtmişti.

“HDP %5 alamazdı”

Bayık, HDP’nin oylarındaki düşüşün PKK’nın saldırılarından kaynaklandığı görüşünü reddetti ve mevcut oy oranının varlığını kendi oluşumlarına bağladı. Bayık şu ifadeleri kullandı;

“Kürt Özgürlük Hareketi'nin suçlanması ise bir özel savaş yönlendirmesidir. Kürt Özgürlük Hareketi'nin varlığı ve direnişi olmasaydı bu saldırılar ortamında yüzde 5 oranında bile oy alınamazdı. Kürt Özgürlük Hareketi'nin etkili olduğu her yerde en az yüzde 60 ve daha üzeri oranda oy alındığı görülürse gerçekliğin ne olduğu anlaşılır.”

“HDP tavır almalı safsataları…”

Cemil Bayık, HDP’nin PKK’ya şiddete eylemleri sebebiyle tavır alması gerektiği görüşüne de şu sözlerle karşı çıktı;

“Artık HDP Kürt Özgürlük Hareketi'ne şöyle tavır almalı, arasına şöyle mesafe koymalı safsataları bırakılmalıdır. Bunun yerine Türkiye siyaseti neden demokratikleşmiyor, neden antidemokratik siyasette ısrar ediliyor, neden başta Kürt sorunu olmak üzere Türkiye'nin sorunları çözülmüyor üzerinde yoğunlaşmak gerekir. Kültürel soykırım sistemi altında varlık mücadelesi veren Kürtlere vurun abalıya misali yüklenmek kolaydır. Bu tür yaklaşımlar bırakılmalı, Kürt halkının temel demokratik haklarını tanımayan, tanımamakta ısrar eden siyaset anlayışı politika ve uygulamalar üzerinde durulmalıdır.”

http://www.medyafaresi.com/haber/pkk-biz-olmasak-hdp-yuzde-5-alamazdi/758138

ben şahsen katılmıyorum. hatta hdp pkk ile irtibatını kesip kürt temelinde türkiye partisi olursa daha fazla oy alırdı..
pkk 30 senedir var neredeyse.. bundan önceki seçimlerde bağımsız olarak nereden girdiler? ozaman pkk yokmuydu?
pkk nın kendini ön plana çıkarmasından başka birşey değil bu haber..

Vatan hainleri ya. Ne.kurdu ermeni bunlar. Ne çok.kurt var hepimizin etrafında bunlarla ilişiği olmayan düzgün yasayan kürt.

Irkı kullanıyorlar ,önceden beri ..bir.çok.etnik var kim.bunlar gibi yediği kaba tüküren başka. Bir sürü göçmen laz var hepsi vatansever.

Birbirlerine düşüp yok olsunlar dilerim

Oluşuma kürt vataşımın adını ortaya atıp kürt adını kirletmesinler.Kendilerine asılsız bir sınır çizip burası bizim diyen oluşum bu topraklar bizim atamızın kanıyla yıkanmış ve inan değil bir parcası zerresini vermem senin zihniyetindeki değer her neyse benim toprağıma verdiğim değer kendi canımdan bile değerli bunu iyi bil !

Diyarbakır sokaklarına ermenice isim koymuşlar bile yani sen ermeni halkını mi kürt halkını mi temsil.ediyorsun derler.adama da..

Bazı kürtler bunu anlamıyor içlerinde anlayan çok ama maalesef onlara da cephe alıyorlar kürt ler içinde.de.onları hain ilan ediyorlar

Diyarbakır sokaklarına ermenice isim koymuşlar bile yani sen ermeni halkını mi kürt halkını mi temsil.ediyorsun derler.adama da..

Bazı kürtler bunu anlamıyor içlerinde anlayan çok ama maalesef onlara da cephe alıyorlar kürt ler içinde.de.onları hain ilan ediyorlar
Doguyu birak istanbul sokaklarinda bile tek tek ev dolasip oy tehtidi yapiyorlar

Doguyu birak istanbul sokaklarinda bile tek tek ev dolasip oy tehtidi yapiyorlar

Esenyurtta olmuş evet başka ilçelerde de olmuştur heryerde yapamasalarda çok yerde yaptılar

Ben beylikduzundeyim burda mümkün değil pek aktif değiller şükür

Valla arkadaşım.düşman bir.değil ki fetö PKK HDP isid ve bircok ulkeler

Şöyle bir.olabilsek derdimiz vatan olsa ..

Sadece kuru lakirti herkeste tayyip AKP CHP bahçeli o bu diye birbirimize düşerken adamlar meydanı bos buldu

Esenyurtta olmuş evet başka ilçelerde de olmuştur heryerde yapamasalarda çok yerde yaptılar

Ben beylikduzundeyim burda mümkün değil pek aktif değiller şükür

Valla arkadaşım.düşman bir.değil ki fetö PKK HDP isid ve bircok ulkeler

Şöyle bir.olabilsek derdimiz vatan olsa ..

Sadece kuru lakirti herkeste tayyip AKP CHP bahçeli o bu diye birbirimize düşerken adamlar meydanı bos buldu
Kürtlerin çoğunlukta olduğu mahallelerde yapıyorlar

Yalnız tek tek ev dolaşıp oy istemek tehdit olmuyor. Seçim çalışması oluyor. Bize de geldiler. Kağıt verdiler, gittiler.

Size ne dediler de tehdit edilmiş oldunuz? Oy vermezseniz evinizi tararız mı dediler? Nasıl tehdit edildiniz merak ettim.

Yalnız tek tek ev dolaşıp oy istemek tehdit olmuyor. Seçim çalışması oluyor. Bize de geldiler. Kağıt verdiler, gittiler.

Size ne dediler de tehdit edilmiş oldunuz? Oy vermezseniz evinizi tararız mı dediler? Nasıl tehdit edildiniz merak ettim.

Benim.evime.gelmediler bence gelmesinler De...

Ama.tarzları belli değil mi size gelenler.öyle.olabilir ama küçük ölçekli nüfusu çok belli yerlerde ornegin 15 kişilik koy hatta.mezraa orda çıkan oy belli sandıktan.takip edilebilir yani değil mi

Tabi sen İstanbul veya büyük şehir dersen mümkün değil ama fislediklerini kapılara işaret koyduklarını bilirsin ama.tutup senin yaşadığım mahalle semt kaç kişilik de seni ifşa edip ortaya döksün

Mantık illa ki mantik

YAlniz onun tehdit olup olmadigini biz de biliyoruz. Onu kastettigimizi nereden cikardin. Yapma bunu "savuncam diye"

Benim.evime.gelmediler bence gelmesinler De...

Ama.tarzları belli değil mi size gelenler.öyle.olabilir ama küçük ölçekli nüfusu çok belli yerlerde ornegin 15 kişilik koy hatta.mezraa orda çıkan oy belli sandıktan.takip edilebilir yani değil mi

Tabi sen İstanbul veya büyük şehir dersen mümkün değil ama fislediklerini kapılara işaret koyduklarını bilirsin ama.tutup senin yaşadığım mahalle semt kaç kişilik de seni ifşa edip ortaya döksün

Mantık illa ki mantik

Arkadaşın İstanbulda bile sokak sokak gezip tehdit ettiler demiş. Sende Esenyurtta olmuş demişsin. Esenyurt ne zamandan beri köy? Benim bildiğim Esenyurt İstanbulun bir ilçesi.

Bence de mantık.

Back