Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Lina'nın gözkapağı kası yok ama sizin oğlunuzda bu kas var bu bakımdan şanslısınız. ıleride oğlunuz büyüdükçe kaybolacak takmayın kafanıza. Fakat benim kızımda bu hep belli olacak. Birtek bu olsaydı keşke dedikçe bişey çıktı kızımda bu yüzden Allaha şükür ediyorum, daha büyük dertler vermesin diye. Boşverin takmayın kafanıza, ben yaşadıklarımı anlatsam size gerçekten takmazsınız bunu ama yinede benden de sizdende kötü olanlar var. Keşke hiçbir sorunları olmasaydı tabi ama bunada şükür.
Kontrolünüz varmı bir daha? Yoksa bu şekilde kendinizmi takip ediyorsunuz?
aslında ben bu durumu çok büyütüp üzüldüğüm için eşimle aramızda sorunlar oldu.Ben ilk günden beri pitoz olduğu gibi yanlış bir düşünceye kapılıp internetten sürekli fotolara baktıkça psikolojim bozuldu. Tabiii bunda ilk bebeğim olması ve hamilelik sonrası bazı bayanlar da görünen depresyonun da etkisi var. Eşim de bir doktor olarak her zaman daha iyiye gideceği yönünde ve pitoz olmadığı konusunda bana telkinlerde bulundu. Ama yine de rahatlamam için bir kaç doktora gittik. Sonuçta gittiğimiz tüm doktorlar önemli bir şey olmadığını kafama takmamam gerektiğini söylediler. Hatta kontrole gel dahi bile demediler.Tabi bunun üzerine eşimle birdaha bu konu hakkında konuşmama kararı aldık. Birlikte takip ediyoruz. Kötüye gittiğini düşğndüğümüz anda tekrar bir göz doktoruna gideceğiz.Şimdilik kötüye gidiş yok gibi. ınşallah da gitmez.
Buarada kota adlı kullanıcıyla yazışıyoruz. Sanırım oğullarımızın durumu aynı. Ondan aldığım bilgiler çok işime yarıyor ve beni rahatlatıyor.
ınşallah kötüye gitmeyecek zaten. Pitoz olmadığı sürece korkmanı gerektirecek hiçbirşey yok. Büyüdükçe düzelecek bak göreceksin. Ben bile ameliyat olmasına rağmen ve tekrar ameliyat ihtimali olmasına rağmen o kadar takmıyorum beni üzecek olan tek şey kızımın bunu ileride kafasına takması olur. Okulda veya dışarıda arkadaşlarının dalga geçmesi ve kızımın üzülmesi beni fazlasıyla üzer. Birde arada dışarıya çıktığımızda herkesin kızımın uykusunun geldiğini sanması beni biraz buruyor o kadar. ınşallah düzelir, çok fazla belli olmaz da bütün bu ihtimalleri yaşamam...
arkadaslar meraba uzun zamandır girmiyodum nete tatldeydim.gamze arkadasıma gecmiş olsun uzuldum gercekten ama allah baska dertler vermesin yapcak bişey yok.benim oglumun durumu da aynı takipteyiz.uzun zamandır gormeyenler gozunn baya gelişmiş olduunu soyluyorlar.biz 7. ayın yani bu ayın 28inde tekrar gidicez doktora.birde 1 yasında gitmemiz gerekiyormus.biraz daha gelişme var gibi ama aynaya karsı tuttugumda durumda hiç gelişme yok gibi.güzel evladıma aynada bakmaktan nefret ettim..o zamn moralim bozuluyor.ama umitliyim daha da iylesecek.daha olmadı onun kendisine bunu problem etmesine izin vermem gerektiginde 5 yasını gecmiş olsun bir
estetik ameliyat yaptırırım..sizde uzulmeyin yine paylaşımlarımızı burdan surdurelim.size evlatlarınızla bol sıhhatli günler diliyorum.
bu arada gamze arkadasım gecirdiginiz ameliyat zormuydu ne kadar surmustu ve dikişlimiydi bakımı zormuydu o gunler geride kalmıs ama yinede cok merak ediyorum belki bizimde basımızdan gecmesi gerekebilir.o yuzden..cevap verirsen sevinirim..iyi gunler
slm kota. Seni tekrar forumda görmek güzel.Uzun bir tatilden sonra oğlunla nasılsınız bakalım.Oğlunun durumunun aynı olduğunu yazmışsın. Benim oğlumun da aynı. bazen daha iyi oluyor gibi ama sonuçta değişen bir şey yok. Zaten ben artık kabullendim.Allah başka dertler vermesin diyorum ve bol bol dua ediyorum. Çünkü oğlum büyüdükçe ve aramızdaki bağ güçlendikçe o muhteşem varlığı bana verdiği için Allah'a sonsuz kere şükrediyorum. Eminim sen de aynı şeyleri hissediyorsundur.O yüzden ufak detayların bizleri ve çocuklarımızı üzmesine izin vermeyelim diyorum.Bu arada yeni gelişmeler oldukça birbirimizi bilgilendirelim.Sağlıklı günler diliyorum sana ve oğluna....
mrh kota. Nasılsın? Sanırım artık foruma girmiyorsun. Küçük oğlun nasıl oldu?Seninki de bizim ufaklık gibi yaramaz sanırım:) Ben artık hiç birşey yapamaz oldum. Varsa yoksa o. Bakalım nasıl bırakıp işe başlayacağım. Görüşmek üzere...
forumla ilgilenen var mı hala???
merhaba ne kadar uzun zaman olmuş girmeyeli buraya:) lina nın ameliyatı 45 dk. kadar sürdü, genel anestezi yapıldı ve 1 gün hastanede kaldık. ameliyattan 5-6 gün sonra dikişleri alındı.. neredeyse 6 ay kadar yapay gözyaşı kullandık çünkü uyurken gözü aralık kalıyordu. zor değildi linanın ağrısı olmadı ama benim için zordu tabiki bir anne olarak...
bu arada linayı 15 gün önce dünya göz hastanesine götürüp kontrol ettirdim, düşüklüğü hala belli ama görmesini engellemiyor dedi doktor. biz 6 yaşına geldiğinde okula başlamadan estetik yaptırmak istiyoruz dedik, olabilir dedi ama öncesi olmaz çünkü göz kapağı gelişim yaklaşık 5 yaşına kadar sürermiş..
arkadaşlar ege artık 1,5 yaşında yarın dünya göz hastanesine gidiyoruz mehmet ünal hocaya işinin ehli oymuş bu geçen zamanda farklı doktorlara gittik herkes aynı ismi söyledi ama 4 yaştan önce yaılacak bişi olmayacağı kanısındayım.temennim oğlum biraz daha büyüyüp bilinçlendiğinde aaaa gözune noldu senin sorulurından ötürü psikolojik olarak etkilenmeden estetik ameliyatımızı hocamızın uygun gördüğü en erken yaşta yaptırabilmek...hepinize iyi günler
kızlar ya benim kızımda da doğuştan bir göz kapağında düşüklük var. ve bu beni çok üzüyor. bu sene okula da başlıycak ameliyat olmasını çok istiyorum. bugün Avrupa Göz Hastanesine gittik ama kızımı muayene eden iki doktorda göz tembelliği olmadığı için ameliyat etmeyeceklerini buna gerek olmadığını söylediler. ama estetik açıdan ne olacak bunu hiç düşünmüyorlar. Okula başladığında her çocuk önüne geçip soracak Gözüne ne oldu diye. Kızım üzülecek kafasına takacak ve belkide hiç sosyalleşemeyecek. geçenlerde sağlık ocağında çocuğun biri kızımın yüzüne bakıp annesine döndü ve " anne bu kızın gözü niye böyle " diye yüksek sesle söylemez mi!!!! kızımın duymaması için hemen kulaklarını kapattım ama duymuştur belkide sesini çıkarmadı hiç. karşımdaki de çocuk, nasıl kızabilirimki ona. tek yapabildiğim kızımı her türlü kötü şeyden korumaya çalışmak. bir kez de Dünya Göze götürmek istiyorum. Bu hastaneye gidenler bana, SSKlıya ameliyat fiyatları ile ilgili bilgi verirlerse çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
Rabbim Sana Emanetiz...
Kayıtlı Üye
kota özel mesajın kapalı. msj atmak istiyorum sana. benim kuzumunda göz kapağında düşüklük var. senden gelişmeleri öğrenmek istiyorum.
Meehabalar yıllar sonra oğlum 4 yasinda ve 3 gun önce ameliyatını izmirde ayse yagci ya yaptırdık artık karşıya bakışlarda eşitlik sozkonusu yalnız hale biraz ödem var kontrole gitmedik henuz 1 hafta sonra gidicez ama doktor başarılı geçtiğini söyledi genel anesteziye 1 saat sürdü simdi ise damlaları ve pomatlarini sürüyoruz gece uyurken de biraz acik kalıyor ama 15 günden önce zaten tamamen kapanması pek mümkün değilmiş ödemden dolayı.biz askilama ameliyati olduk altında küçük 3 dikiş var onunda izi pek kalmıcak gibi.buraya yazdım çünkü 4 yıldır mailime hep soranlar oluyordu bende bu süreçte bilgi almak icin hep aradım ama bu konuda paylaşım cok az istedimki aynı durumda olan anneler icin bir bilgi olsun yine sorular olursa cevap verebilirim. Allah kimseye dermansiz dert vermesin en kısa zamanda herkesin çaresini versin
canım meraba oğlumda sağ gözde düşüklük var.2buçuk aylık.bursada prof gördü(bülentyazıcı) bir yaşında tekrar bakarız dedi.şimdiden herkes ne oldu diye soruyor.beni sadece sen anlayabilirsin .ameliyatı hemen bile düşündüğümüz oldu.ama yapmıyorlar.benim merak ettiğim sonuç nasıl ?lütfen yazar mısın?ya da numaranı ver sakıncası yoksa, konuşalım.