Çocuk Hastalıkları pitozis mi yoksa göz kası yavas mı acılıyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kota

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2008
39
0
96
İzmir
oglum neredeyse 2 ayylık hala sag gosunu tam acamıyor doktora goturduk ama takip edicez gerekirse ameliyat edilebiliyormuz fakat iyiye gidiyor gibi gözbebegi tam gorunuyor ama merak ediyorum bebeginde boyle bi durumla karsılan oldumu tecrubelerinizden faydalanmak istedim yavas yavas iki goz de esitlenir diyor bi arkadasımın bebegi de oyeymis ama sonradan esitlenmiş sizce de oyle mi olur?

sanırım brnim oğlumda da aynı sorun var. Sol göz kapağı az açılıyor. Doğduğunda da sol gözünü az açıyordu.Sol gözünde 40 gün kadar enfeksiyon oluştu.Sonradan enfeksiyon geçti ama 2 aylık olmasına rağmen gözünü tam olarak açamıyor.Doktor enfeksiyona bağlı kapak kalınlaşması olmuş olabilir dedi. takip ediceğiz dedi.başka bir doktora götürmeyi düşünüyorum.
Sizinle bilgilerimizi paylaşmayı isterim.

tabiki memnuniyetle paylasırım..biri profesor biri docent cocuk göz hususunda basarılı 3 ayrı doktora goturdum.4.ayda 7.ayda ve 1 yasında tekrar kontrol edilecekmiş.ama gözbebegini kapatmadıı için görmede bi problem olusturmıcak dediermuhtemelen 1 yasa kadar dahada iyi olcakmıs.ilerde belki biraz estetik problemli olabiilr dedi doktor pnuda kafaya takmayın her insanın yuzunun bir yarısı digerinden faklı olur ama bu sizi rahatsız ederse 9 yasında ufak bir operasyonla duzeltılebilirmiş.şimdilik bu.ama bizde enfeksiyon hiç olmadı goz kapagı kasının tembelliğinden ileri geliomus jimnastğe de gerek duymadı...daha iyiye gider daha kotuye gitmes dedi artıkumitliyim daha cok.işallah doktorn ded,iği olur

Benim oğlumunda gözü iyiye gidiyor çok şükür. gözbebeği tam olarak görünüyor. Hatta 2 gözü arasındaki farkı şuana kadar farkedip soran olmadı da diyebilirim.Ancak yine e çok endişeliyim. Bu hafta başka bir doktora gideceğiz. Bakalım o ne diyecek? Bilmiyorum merak edermisiniz ama size doktordan sonra tekrar mesaj yazarım.
Bu arada mesajınızı okuyunca yüreğime su serpildi diyebilirim. Demekki zamanla düzelen bir durum. İnşallah bizimle aynı sorunu yaşayan tüm bebişler iyi olur. Çünkü ben bu durumu paranoya haline getirdim diyebilirim

bendeendişeliyim ama doktorlar içimi rahatlatıyor tabiki habr verirseniz sevinirim ben pek giremiyorum nete oglumun sayesinde ama er gec cevabınızı okurum.iyi olcaklar işallah...

oğluşumu doktora götürdük. Doktor bayan kesinlikle pitoz olmadığını tamamen 2 gözü arasındaki farktan kaynaklanan bir durum olduğunu söyledi. Yani endişelenecek bir durum yok dedi. Ama nedense pek tatmin olmadım. Zaten doktorunda sol göz kapağı biraz düşüktü. Yani o bu durumu çok basit bir şeymiş gibi algıladı .
Bu arada sizden birşey öğrenmek istiyorum. Sizin oğlunuzunda 2 göz kapağı çizgisi birbirinden farklı mı?

evet arkadasım normal olan gozundeki cizgi digerinden daha belirgin ama eger pitoz olsaydı dedi doktor,az acılan gozunde goz kapaı cizgisi hiç olmazdı dedi bu cizginin olması iyi birsey dedi.sonuc olarak az acılan gozuyle arasında fark var ama hiç yok degil.sizinki de oyledir işallah daha iyiye gidecektir isallah bi tanıdıgımızın torunun fotograflarını gordum onların 3 ay hiç acamamıs yazık bebekleri ama 6 aylık fotografını gordum hiç fark yok denecek kadar azalmıstı.6 aydan sonra azalacak işallah.doktor 4. 7. ve 1 yasına girmeden önce doktora muayene ettrimemi soyledi ben pek bilemeyebilirim ama gönerebilirsen özelden bana oglunun fotografını gönder bi bakayım karsılastırayım.

özelden nasıl msj yazılıyor bilmiyorum. Ama foto göndermeyi isterdim. Hatta sizin oğlunuzun fotosunu da görmek isterim.
Sizin yazdıklarınızı okuyunca biraz rahatlıyorum ama yine de çok endişeleniyorum. Her an aklıma ya düzelmezse ne yapabilirim gibi şeyler geliyor. Sanırım bu durumu fazla büyütüyorum.Ama kendime engel olamıyorum. Ne de olsa hayatta bir tek oğlum var. Onun ilerde üzülmesini istemiyorum.
Bu arada benim oğlumun az açılan gözünde 2 tane gözkapağı çizgisi var. Geçen haftaya kadar altta yeralan gözkapağı çizgisi ile gözünü açıyordu. Biraz japon bebkleri andırıyordu. Bu hafta üst gözkapağı çizgisiyle açmaya başladı. Aslında bu iki çizginin tam ortasından açabilse sorun kalmayacak.Çünkü normal olana gözündeki gözkapağı çizgisi tam ikisinin ortasından geçiyor.

evet arkadasım iki tane gibi sanki çizgisi.benimki de simdilerde dha yukardaki cizgisi cukur olusturuyor.gercekten de digerinin cigisi bu ikisinin arasında kalıyor gibi bende hep bunlara dikkat ettim.sanki bugun altta olusan cizgi digeriyle aynı hızada gibi ama tam olarak o cizgide cukur olusmuyor henuz.işallah ilerde daha iyi olucak.foto gondermeyi bilmiyorum ama denerim musait olabildigim birgun.sizin oglan hac aylıktı?benimki artık 3.5 aylık diyebiliriz gelişmeler sevindirici ben hergun yanında oldugum için farkı cok anlayamıyorum ama daha az gorenler daha iyi bulduklarını soyluyolar.iyi gunler dilerim sevtun arkadasım gelişmeleri takip edelim beraber.

sanırım ikimizin oğlunun da durumu ve gelişmeleri benzer özellikler gösteriyor.Oğluşunun durumunun iyiye gitmesine çok sevindim. ınşallah en yakın zamanda ikisi de çok iyi olacaklar.oğlum 20 Nisan doğumlu.Bir de şunu sormak istiyorum. Göz kasları gelişsin diye bir şey yapıyor musun?Doktor bir şey önerdi mi? Benim gittiğim doktorlar hiç bir şey önermedi ama ben oyuncakları göz hisasında tutup aşağı yukarı sürekli hareket ettiriyorum. belki faydası olur diye.

banada ısrarla herhangi bir egzersize gerek olmadıgını fakat ustune basa basa 4.,7. aylarda ve 12.ayda kontrol yaptırın dedi ve gittiginiz doktor muhakkak bir universşte hastanesinin doktoru olsun cunku onlar cok cesitli vakalarla karsılasıyolar dedi benim doktorum ege universitesinin profuydu...işallah iyi olucak..bebeginle iyi gunler dilerim

arkadaşım sana özelden mesaj yazmak istiyorum ama özelin kapalı. Mesaj kabul etmiyorsun.
bebeğin nasıl oldu? var mı güzel gelişmeler?Benim oğluşum aynı. Sanki hiç bir düzelme yok gibi. Ya da ben çok aceleciyim hemen düzelsin istiyorum.ıyiye gidiyorsa da anlamıyorum.Benim oğlumun gözü uykudan uyandıktan sonra çok açılıyor. Hatta iki gözü de eşit oluyor. Ancak bir süre sonra özellikle de yorgun olduğunda gözkapağı daha bir düşüyor gibi.Sizde de durum aynı mı? Sana da bebeğinle iyi günler dilerim:)

slm kota.Uzun zamandır foruma takılmıyorsun.Sanırım müsait değilsin. Bebeğin nasıl oldu?4. ayın sonunda doktora götürecektin. Doktor ne dedi?ınşallah olumlu birşeyler söylemiştir.
Benim bebişim de daha iyi gibi sanki. Uzun zamandır görmeyenler çok daha iyi olduğunu söylediler. Çok mutlu oldum.Müsait olduğunda cevap yazarsan memnun olurum.

evet arkadasım giremedim cunku tatildeydim..burda pek internet cekmiyorda.ama benimde oglanı uzun zamandır gormeyenler daha iyi oldugunu soyluyor 4.ayda goturdum doktora oda bunun sadece estetik bir problem oldudgunu gormesinde bi problem olmadıını soyledi estetik problemleri önemsemiyoruz dedi sen cok kafaya takıyorsun önemli olan ikisiyle de iyi goruyor olması dedi daha iyye gidecegini soyledi boyle kalırda da en erken 5 yasında ameliyat ettirebileceimizi basit bir ameliyat oldugunu soylediçve dediki sadece anne sutumu alıyor?bende evet dedim ek gıdalara gecince dedi buyuk lokmalar yutmaya bbaslayınca agzını daha kocaman actıgı vakit refleksleri daha gelişecek sinirlere emir gidecek ve daha cok calısacak kasları dedi.emzirirken dikkat et sutun fazla geldigi o emzirmenin ilk anlarında yutkunurken gozlerini daha fazla acmaya gayret ediyormu reflks olarak dedi hemen icerde emzirdim ve farkettimki yutkunurken kaşalrını gozlerini daha fazla kaldırıyor süt cok gelirken.doktorda iyye işaret oldugunu dahada iyi olacagını 7.ayda tekrar gelmemi soyledi...işte boyle arkadasım.bende sevindim ama yinede bir gozu daha az acılıyor uykusumu var diyenler oluyor içime oturuyor dogrusu bir de aynaya karsı tuttugumda iki goz arasındaki fark cok daha belirgin oluyor bende buna uzuluyorum..ama normalde pek belli deigl sanki cok rahatsız edici degil yani ama ayna karsında farklı yaa..işallah iyi olucak size iyi gunler saglıklı gunler...

slm.seni tekrar forumda görmek güzel.Tatilde olabileceğini tahmin ettim ancak yine de artık foruma takılmayacaksın diye endişe ettim doğrusu.Çünkü seninle yazışmak beni rahatlatıyor.yazdıkların hislerime tercüman olmuş doğrusu. Özellikle uykusumu var diyenler ve de ayna olayı.Sırf moralim bozuluyor diye aynaya pek bakmıyorum ben.Doktorların ise bu basit bir oly demelerine ise çok sinir oluyo rum doğrusu. bizim her ay gittiğimiz çocuk doktoru da bunu takmayın kafanıza okula gitmeden önce çok basit bir operasyonla düzeliyor dedi.Eşim de bir doktor olarak büyüdükçe daha iyiye gider diyor ben ona inanmak istiyorum. Gelişmeler oldukça yazışalım. Size de sağlıklı günler........

Merhaba arkadaşlar. Tesadüf internette araştırma yaparken sizi buldum. Benim kızım 1 yaşında. Doğuştan gözkapağı düşüklüğü var. Sağ gözkapağından 4 aylıkken pitozis ameliyatı oldu. Kızımın gözbebeğini kapatıyordu gözkapağı bu yüzden acil ameliyat oldu malesef. Hala çok belli düşük olduğu. Dışarıda uykusumu geldi diyenler, aaa gözünü bişeymi ısırdı diyenler çok sinir oluyorum bazen. Babası çok korkuyor ileride dalga geçerler diye. Sevtun siz hangi doktora gittiniz ankarada? Bende ankaradayım o yüzden sordum. Kızım Gazi hastanesinde ameliyat oldu.

Kızlar sizin düzelme ihtimali var üzülmeyin. Ben ne yapayım? Ameliyat oldu hala çok düzelmedi, belki tekrar ameliyat olacak. O kadar zor günler geçirdimki bir ben bilirim.

Gamze_lina kızının durumuna çok üzüldüm inan.Neler yaşadığını tahmin edebiliyorum. Ben de benzer şeyler yaşıyorum.En çok da ileride oğlumun psikolojisi bozulur diye endişeleniyorum. O büyüyüp aynaya bakıp benim gözüm niye böyle anne diye sorduğunda ne cevap vereceğim diye düşünüyorum. Büyüdükçe düzelir umudu taşıyorum.Ben oğlumu Dünya Göz hastanesine götürdüm. Dr bayan önemli bir şey yok deyip geçiştirdi. Hatta kontrole dahi gel demedi. Düzenli olarak gittiğimiz çocuk doktorumuz var o da sorun etmeyin çok hafif var dedi.Yani şuan beklemekten başka yapacak bir şey yok gibi duruyor. İlerde kötüye giderse de basit bir operasyonla düzelir diye biliyoruz o kadar.
Birşey sormak istiyorum. Kızınız ameliyat olmadan önce doktor ikinci bir ameliyata gerek olabilir diye bir şey söyle dimi. Yani tam olarak düzelmemesi ameliyatın başarısız olması anlamına mı geliyor. Yoksa zaten ikinci bir operasyona mı gerek var? Doktorlar ne diyor bu konuda.

Benim kızımda aynı zamanda pulmoner darlık var, 2 aylıkken anjiyo oldu. Ufuk üniversitesi hastanesinde oldu anjiyosunu. O zaman o hastaneye gidip gelirken oradaki göz doktoruna gösterelim dedik. Doktor hemen ameliyat olması gerek dedi ve Gazi hastanesi Doç.Dr. Onur Konuk' a yönlendirdi. Hemen randevu alıp gittik. Doktor 4 aya kadar beklemek istedi çok küçük dedi. 4 aylık olunca gözkapağı çok kapatıyor görmesini engelliyor hemen ameliyat dedi. Fakat bebeğim çok küçük olduğundan ayıkken gözünü aşağı indir yukarı kaldır gibi şeyleri anlayamayacağından ayarlama yapamadı ve kendi tecrübeleriyle kaldırdı gözkapağını. Tutturamayabilirim, çok kaldırabilirim veya biraz aşağıda kalabilir bu durumda 2. ameliyatı olması gerekebilir dedi ama tecrübeli bir doktormuş tam ayarladı ve görmesini kurtardı kızımın. Bu gözkapağını askılama ameliyatı olduğu için içinde özel bir silikonla askılandı ve ileride bu askının gevşeme gibi bir ihtimali var 1 sene sonra tekrar göreyim eğer kapak düştüyse tekrar ameliyatla kaldırırız ama eğer görmesini engellemiyorsa ameliyata gerek yok siz ileride eğer kızınız isterse estetik yaptırabilirsiniz dedi. Nisanda kızımın kontrolü var. Bana göre kapak yine düştü çok bariz belli. Çok yorgun olduğunda göz bebeğinide kapatıyor ama diğer zamanlar sadece düşük görmesini engellemiyor.

Sizin bebeğinizin görmesini engellemiyorsa düşüklük problem yok demektir ama engelliyorsa mutlaka doktora götürün. Ben hergün gözlerinin fotolarını çekiyordum doktora o resimleri götürüyordum karşılaştırsın diye. Bu resimler çok yardımcı olmuştu doktorumuza.

çok geçmiş olsun. Ben ufak bir sorunu o kadar büyütüp üzülürken sizin bir de başka sıkıntılarınız olmuş.Neler yaşadığınızı tahmin edebiliyorum.inşallah başka hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.
Benim Oğlumda ise göörmesine engel bir durum yok. Her geçen gün sanki daha iyi oluyor gibi.Yani bizim sıkıntımız estetik açıdan. Zaten gittiğimiz göz doktoru pitoz olmadığını söyledi. Pitoz olsaymış göz kapağı çizgisi olmazmış. Biz de göz kapağı çizgisi var. Hatta büyüdükçe göz kapağı çizgisi de daha yukarıdan açılıyor. Ama yine de dikkatle bakıldığında iki göz arasında belirgin bir fark var. Hatta yorgun ve uykusuz olduğunda fark daha da belirginleşiyor. Ben de bunu takıyorum. ılerde düzelmez daha kötüye gider diye korkuyorum.Ama daha önce belirttiğim gibi şuan beklemek ve takip etmekten başka bir şey yapamıyoruz. Sadece bol bol dua ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…