Mutfak Püf Noktaları Pişirdiğim Öyle Kötü Kokuyor Ki,Yiyemiyoruz..

prometheus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2008
2.767
7.746
Arkadaşlar tavukları pişirmeden önce haşlıyorum,daha haşlarken çok kötü bir koku çıkıyor..
Daha sonra fırında veya tencerede pişirmek üzere ikinci işleme geçiyorum ama tavuklar hiç lezzetli olmuyor,çok kötü bir tadı ve kokusu oluyor..
Eskiden tavuklar hiç bu kadar kötü kokmazdı,ne oldu anlamıyorum..
Marketten tavuğu alıyoruz,pırıl pırıl ambalajlı..
Son kullanma tarihi geçmemiş..Tanınmış markalar..
Hele de tavuk deep freeze girince hepten beter birşey olup çıkıyor..
Tecrübeli arkadaşlar bildiklerini paylaşırlarsa sevinirim..
Diğer arkadaşlar için de faydalı olur bu..

Canım tavuğu haşlarken 1 kuru soğan,1 havuçazcık ta karabiber eklersen daha leziz olur.

ben tavuk yemeği yapacağım zaman ocağa koymadan bir kaç damla sirke ile karıştırıyorum hiiç o sası kokusu olmuyor ve sirke tadıda olmuyor

market tavuklarina o kadar da guvenmeyin derim..
defne yapragi katmak da bi cozum koku icin.. ama kotu koku bayat oldugnu ggosterir genelde tavugun.

Kesin ve en etkili çözümü açıklıyorumkaydirigubbakcemile3
Arkadaşlar aynı durumdan bizde muzdariptik.Tavuğunuzu limon suyu ile ovun ve şahane lezzeti ile tavuğunuzu pişirdikten sonra yiyebilirsiniz...

annem tavuk haşlarken 1 tane kuru soğan koyuyor hiç koku olmuyor

bunun nedeni tavuk çiftliklerinde balık kemiği hammaddeli yemler kullanılıyo. bu yüzden o kokuyu alıyoruz.
tavsiyem de haşlama suyuna yarım limonu sıkıp, kabuğunu da atmak olur. defne yaprağı ve seviyorsanız kereviz SaPları atarak haşlayın gidecektir.

Tavuğu niye haşlıyorsunuz kızlar hemen işleme koyun, haşlayıp ne yapıyorsunuz ki?

en azından kaynar su dökmek sağlıklı olacaktır. haşlamalı bir çok yemeğimiz var. fırın da ya da başka biçimde de pişirsek, yine de sıcak suyla temas çoğu mikroptan,hastalıktan korur. Şeniz

X