• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Pişiğimize bir çare bulamadım.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

erkflz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
883
0
96
Diğer
Kızlar ne yaptıysam pişiğe çare bulamadım. Aklıma gelen tüm yöntemleri denedim.
1. İlk günden beri su ve pamuk kullandım.
2. Sonrasında kurulama havlularıyla kuruladım. Ortam sıcaksa kapatmadan bir iki dakika bekledim.
3. Sebamedin pişik önşeyici kremini aldım. Ama oğluma hiç iyi gelmedi. Halbuki çok öneriliyordu. Demekki bünye farkı. Sonra hematan ve bebanten kullandım.
4. Zeytinyağı sürdüm.
5. Bal sürdüm. İlk zamanlar çok işe yaradım. Bolca bal sürdüm. Hemde sandığım gibi altını temizlediğimde yapış yapış olmadı. İdrar ve kakanın etkisiyle tamamen beze geçiyordu. Hatta oğlumun poposu açınca pamuk gibi yumaşak ve temizlemeden bile temiz oluyordu.
6. Teravacort krem kullandım. Dahada kötü yaptı sanki.
7. Silmek tahriş eder bazen dediler. Silmedim günde iki kezde poposunu su ile yıkadım.
8. Zaman zaman hava alsın diye altı açık serbest bıraktım.
9. Sık sık altını açıyorum. Yapmamış olsa bile değiştiriyorum bezini.

Tüm bunları yapmama rağmen yok geçmiyor bu pişik. Sizler başka neler yaptınız?

Alternatifleri yazayım dedim ama sen bir sürü şey denemişsin zaten. Ben de aşağıdaki yazıyı buldum , belki sende bir fikir oluşturur. Bez markasını değiştirmişsindir mutlaka değil mi ? ben oğluma hemen tüm markaları denemiştim ama her seferinde pampers a geri dönmüştük pahalı olmasına rağmen. Bir de bezin boyutunu çek et küçük olabilir mi? Bephantene yazmışsın ya merhem kullandın değil mi?

Bir haftadan fazla süre uyguladığınız bu yöntemlerle pişikte iyileşme olmuyorsa dr. a gösterin bence infekte olmuş olabilir.

Bir de şimdi gördüm, bebeğiniz 6 haftalık daha Allah bağışlasın çok küçükmüş daha , bu durumda dr. a göstermek en doğrusu. Geçmiş olsun kıyamam acıyordur canı :(

NEDEN OLUR ?
Pişik sorunu bebeklerin çoğunda karşılaşılan sorunların başında gelir. Pişik her üç bebekten birinde karşımıza çıkar. Annelerin çok özen göstermelerine rağmen ilk üç aylık dönemde en fazla karşılaştıkları sorun pişiktir. Pişiğin oluşmasındaki temel etken cildin tahriş olmasıdır. Bebeğin zaten hassas olan cildine temas eden bebek bezi, uzun süre bezinin değiştirilmemesi ve ıslaklık, bebeğin beslenmesindeki değişiklikler, ilaç kullanımı, yetersiz temizlik, kullanılan bezin kalitesiz oluşu, bebeğin alt temizliğinde kullanılan kokulu sabun vb. gibi temizleyici maddelerin etkisi ile pişik oluşumu tetiklenir.

PıŞıKTEN KORUNMA NASIL OLUR?
1. Uygun boy ve kiloda bez kullanılmalı.
2. Bebeğin cilt temizliği su ile yapılmalı.
3. Bebeğin cildi iyi kurulanmalı.
4. Pişik önleyici kremler kullanılmalı. Kremler ince bir tabaka halinde sürülmeli.
5. Bebeğin altının sıkça değiştirilmeli.
6. Bebeğin dışkı yaptığında bezi hemen değiştirilmeli.
7. Pudra çok fazla kullanılmamalıdır. Çünkü pudra bir süre sonra ciltteki nemi alır.

Bebeğin cildinde pişik görüldüğünde sabunlu su ile temizliğe dönülmelidir. Su ile temizlik yapıldıktan sonra temiz, yumuşak, emici bir bezle bebeğin altı kurulanmalıdır. Bebeğin altının bir süre açık bırakılarak hava ile temasının sağlanması da pişiğin geçmesinde etkili olur. Kullanılan bebek bezi kuru, temiz ve bebeğin kilosuna ve boyuna uygun olmalıdır. Bebeğin vücuduna uygun olmayan bezler bebeği sıkacak, altının daha fazla havasız kalmasına sebep olarak pişik oluşumuna sebep olacaktır. Bebeklerin alt temizliğinde pudralı ürünler ve pudra kullanılmamalıdır.

Bu ürünler bebeklerde pişiği önlemediği gibi pişiği tetikleyebilir. Pişik durumlarında bebeğin bezi biraz gevşek bağlanabilir. Hava girişini engelleyen ürünlerin kullanılması sakıncalıdır. Pişik kremleri bebeğin her alt temizliğinde ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır. Kremin bebeğin cilt kıvrımları arasına nüfuz etmesine dikkat edilmelidir. Pişik bunlara rağmen geçmiyorsa ve cilt dokusunda sivilceye benzer oluşumlar görülüyorsa doktora gidilmelidir.

Eger hala oluyorsa sebebi kullandigin bez bence!!!!
Kullandigin bez hangi markaysa degistir derim cunku kullandigin butun kremler kaliteli!

oncelikle geçmiş olsun,benim bebişte 3 haftalıkken pişik olmuştu ne yaptımsa geçmedi hatta mantarlar oluştu o derce kotuydu yani ,troysd kullandım iki gunde geçti.şimdi boğum yerlerinde falan kızarıklık olduğunda suruyorum bir dahakı alt açmada hiç birsey kalmamış oluyor. boynunun altına bile suruyorum... çok etkili bir deri kremi,tavsiye ederim

bize de mustela iyi geldi, cok fenaydi pisigimiz, cok sukur 1 hafta kullandiktan sonra gecti. bepanten, sudacream, vazalin, zeytinyagi fayda etmemisti. ama simdi gidiginda var ve mustela orda ise yaramadi.

demek ki pisikten pisige fark var ve ayni bebekte de olsa bir krem her cesit pisikte ise yaramayabiliyor. o yuzden denemekten baska yapacak bir sey yok sanirim...

niveanın pişik onarıcı kremi var.

tavsiye ederim.çok çabuk etkisini gösteriyor.

ayrıca öyle çok alternatif denemeni önermem.ne kadar çok şey yaparsan o kadar tahriş edersin.öyle sabuna falanda gerek yok.hiç kullanmadım ama kurutur diye biliyorum.

oğlum bi kaç kere pişik oldu(ek gıdaya geçişte ve özellikle yeni bir ilaç kullandığımızda).
pişik olunca hemen bu onarıcı kremi sürüyorum iki üç alt değiştirmede etkisini gösteriyor.ama bu durumda ıslak mendil yerine ılık su ve pamukla silip kağıt havluyla kurulayıp öyle sürüyordum.

pişiği geçince de bu onarıcı kremi dolaba koyup eski tas eski hamam devam ediyoruz.

Kızlar, önce prima kullanıyordum ondan dolayı olabilir mi diye huggies geçtik.
Mustela ve troysd deneyeceğim. Sürekli doktora gidiyoruz ama verdiği kremlerde işe yaramadı. Sanırım cildi benim gibi çok hassas.
Anne sütüyle besleniyoruz sadece, aslında pişiğimiz bu kadar çok olmamalı ama. Mamada kullanmıyoruz.
Belkide oğlum çok gazlı bir bebek. Her gazlada biraz kaka geliyor. Her saat başı açsam bile altı hep ıslak ve hep kaka var.

Merhaba.pişikten aylarca çekmiş biri olarak, kullanmadığımız ithal, yerli ilaç,pomat kalmadı.aklınıza ne geliyorsa hiç biri fayda etmedi. yalnızca hakiki sızma zeytinyağı cezvede yada tavada dumanı çıkana kadar kızdırılacak vede soğuyunca pişik olan bölgeye her alt değişmede sürülecek. tek çare bu. yalnız altını temizlerken asla ıslak mendil değil. su ve pamukla temizlik vede kuruladıktan sonra yağ sürülecek. dene arkadaşım, göreceksin 1 gün sonra nekadar hızla düzeliyor.

bizde buna benzer bir sürü şey denedik geçmemeişti.sonradan öğrendikki pişiğin nedeni kızımın kum dökmesiymiş.henüz 1 aylıktı.mecburen antibiyotik kullandık.ondan sonra diğer bildiğimiz pişik kermleriyle geçti.

Geçmiş olsun canım.
Ben su ve pamuğu bile sadece dışarıda kullanıyorum. Bebişleri mümkün olduğunca silerek değil yıkayarak temizleyelim bence..
Ben her açtığımda altını yıkadım, yıkadıktan sonra da sudocrem, bepanten ve sebamed kullanıyorum..Dönüşümlü sürüyorum..Bugüne dek pişik olmadı ama bunu kremlerden çok altını sürekli yıkıyor olmama bağlıyorum.
Sen de bir müddet çiş ya da kaka fark etmez her defasında yıkamayı ve iyice kurulamayı dene, inşallah çabucak geçer ve de tekrar etmez pişiğiniz.

Bepanten merhem kesin çözüm.hiç düşünme kaç arkadaşımı kurtardım ben her alt değiştirmede sür 1 gün bile sürmez iyileşir popiş.ama merhem krem değil

mutlaka poposunu yıkamalısın her bezinden sonra (sadece konuya bakarak yazıyorum üstteki msjları okumadım)

canım benımde bebeğim ılk aylarında bu sorunu yaşadı dr umuz hametan dıye bır krem yazdı çok memnun kaldım hemen etkı edıyo

canım ben arko krem tüpü öneririm klasik yeşil kutu birde nivaenın pişik kremi gerçi ben arkoyu poposuna niveanınkinide boynundaki kızarıklıklara sürüyorum

Sonunda pişiğimiz geçti. Özellikle yıkamak ve hametan krem çok iyi geldi. Herkese teşekkürler kızlar, tavsiyeleriniz için. Aman bebişlerimiz inşallah bir daha pişik olmazlar. :Saruboceq:

badem yağınında pişiğe iyi geldiğini duymuştum ama en önemlisi ıslak mendil asla kullanmamak

badem yağınında pişiğe iyi geldiğini duymuştum ama en önemlisi ıslak mendil asla kullanmamak

bende öyle diyordum ama ıslak mendili asla kullanmamak gibi birşey olamıyor malesef. ilk doğduğu zamanlar mendil kullanılmayabilinir ama sonra illaki alınıyor vede kullanılıyor. gerçi ben ilk zamanlarda mendil kullandım yeni doğanlar için mendiller var UNİ BABY ISLAK PAMUK MENDİL. gerçekten süperdi hiç pişiğimizde olmadı bizim. bezide çok uzun tutmamak gerek altında. hafif kızarıklıklar oluyordu o zamanda saf zeytinyağı sürüyordum hep çok iyi geliyordu.

Erkek bebeklerde biraz büyük bez kullanmak iyi oluyor.
Sık altını açmak.
Bebeğe bol su içirmek iyi marka bez kullanmak ta önerilerim arasında
ben pampers kullanıyorum ve aynı marka ıslak mendil .
Sadece kremli çünkü.nivea soft ta iyi..
Pişik kremi de sebamedin pişik onarıcı olanı var onu kullan .
Sebamed 2 çeşit :
Biri günlük kullanım için pişik önleyici.
Diğer oluşmuş pişiği tedavi için olan . Pişik onarıcı.
Bence bunları dene canım.

Back