• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi pirinç unu mu? kaşık maması mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zeytin gxoxzlxux

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2007
4.084
4
0
35
İstanbul
merhaba arkadaşlar ...5.5 aylık kızım var.sadece anne sütü alıyor.20 gündür falanda ufak ufak denemelere başladık ama geceleri baya ağlamaya başladı zaten gece uykusu yok şimdi hepten bitti.sanırım geceleri acıkıyor sürekli emmek istiyor zaten..benim sorum şu akşam pirinç unu mu vermeliyim kaşık maması mı?bu 2. çocuğum oğlumda hep kaşık maması kullanmıştım şimdi baya zararlarını duyuyorum kimi pirinç unu hiç faydalı değil kaşık maması daha faydalı diyor kimi kaşık mamasında ne var belli değil pirinç unu ver diyor kafam karıştı iyice sizce ne yapmalıyımm?:56:

valla benim bebek 9 aylık ikisini de kullanıyorum ben ama ilk kaşık mamasıyla başladım içeriği daha zengin pirinç unu kof şişirmesin diye

Canim ben her hafta duzenli BEBEK BESLENME VE GELISIM UZMANINA götürüyorum bebegimi....malum bu benim 3 guzum diyerlerinde haliyle hatalar yapdim...ilk bebisimi 19 yasimda aldim kucagima simdi 17 yasinda olucak...diyeri 12 yasinda ...tekne kazintisida 7 aylik...gelelim soruna benim uzman bana toz kasik mamalarini öneriyor kullanmam gerekdigini soyluyor hatta icindeki vitaminler ve ozel bebekler icin uretildigi icin pirinc unundan daha faydali oldugunu soyluyor illaki pirinc unu vereceksende hazir kutularda sicak suyu icine katipta yapilan pirinc ununu tavsiye ediyor haa yok kullanmiycam diyorsan dedi bugday nisastasini tavsiye ediyor ki kk danda ögrendigim kadariyala bugday nisastasi daha saglikli kemik gelisimi icin...nisasta ile yapicakcam sade su ile yapiyoru sonra icine aptamil ekliyorum koff koff bebisim olmasin diye

valla benim bebek 9 aylık ikisini de kullanıyorum ben ama ilk kaşık mamasıyla başladım içeriği daha zengin pirinç unu kof şişirmesin diye
Canim ben her hafta duzenli BEBEK BESLENME VE GELISIM UZMANINA götürüyorum bebegimi....malum bu benim 3 guzum diyerlerinde haliyle hatalar yapdim...ilk bebisimi 19 yasimda aldim kucagima simdi 17 yasinda olucak...diyeri 12 yasinda ...tekne kazintisida 7 aylik...gelelim soruna benim uzman bana toz kasik mamalarini öneriyor kullanmam gerekdigini soyluyor hatta icindeki vitaminler ve ozel bebekler icin uretildigi icin pirinc unundan daha faydali oldugunu soyluyor illaki pirinc unu vereceksende hazir kutularda sicak suyu icine katipta yapilan pirinc ununu tavsiye ediyor haa yok kullanmiycam diyorsan dedi bugday nisastasini tavsiye ediyor ki kk danda ögrendigim kadariyala bugday nisastasi daha saglikli kemik gelisimi icin...nisasta ile yapicakcam sade su ile yapiyoru sonra icine aptamil ekliyorum koff koff bebisim olmasin diye

bende dün gogle pirinç unu aldım 12 vitaminliymiş sadece su eklenerek pişiriliyor

o zaman dönüşümlü kullanmak daha mantıklı çok saol cnm

sende benim gibi erken anne olmuşsun bende 17 yaşında anne oldum şuan 23 yaşındayım 5 yaşında oğlum 5.5 aylıkda kzıım var:nazar: bende oğlumda çok daha cahildim şimdi o hataları yapmak istemiyorum

Bizim de dün doktor kontrolümüz vardı, aynı soruyu sordum. Şöyle dedi: "Pirinç unu ile yapabilirsin; ancak imkanın varsa kaşık mamalarını daha çok öneririm. İçinde pirinç ununa göre daha fazla vitamin, mineral, ek katkılar var. Ama diğeri de olmaz diye birşey yok, rahat ol " dedi.

Bende 3 haftadir milupanin kasik mamasini kullaniyorum doktorum onu tavsiye etti diger turlu muhallebiyi su ile yaptigimiz icin yarari yok sadece kof sismanlik yapar dedi kasik mamalarinda daha cok vitamin varmis

saolun kızlar :48:

bende ilk goglenin pirinç ununu aldım sevmedi kızım şimdi hera babynin irmikli ballı kaşık mamasını aldım onu sevdi değişik değişik denemeyi düşünüyorumm:56:

bebelac pişirilen lezzetler harika.özellikle ballı pirinçli olanı çok güzel.sadece 4-5 kaşığa 130 ml diyor ben 3 kaşığa 150 civarı koyuyorum daha sıvı ve güzel oluyor.çok sıvı olunca bebelac pirinçli var pişirilmeyen ondan katıyorum azıcık.
günde 2 kez verdiğim zamanda anne sütü yada mamaya aptamil 7 tahıllı karıştırıyorum.

Back