Örgü pirinç örneği tarifii lütfennnnn

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

yixgxitimmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2007
467
0
merhabalar bayanlar .Pirinç modeli yapmak istiyorum ama emin olamadım .Şöyleki
1.sırayı bir ters bir düz ördüm..arkaya döndüğümde tersleri düz düzleri tersmi örüyorum yoksa tekrar öbür yüze döndüğümdemi tersleri düz düzleri ters örüyorum..yani 1.sıradan sonraki arka yüzü nasıl örmem gerektiğini bulamadım bir türlü.Yardım istiyorum :çok üzgünüm:

Canım Pirinç örneği: Bir ilmek düz bir ilmek ters örülür ve devam edilir. İkinci sırada düz görünen ilmeğin üzerine ters, ters görünen üzerine düz örgü örülür

canım kolay gelsin . İkinci sırada düz görünen ilmeğin üzerine ters, ters görünen üzerine düz örgü örüyosun

çok teşekkür ederim bayanlar .benim ilk örgü deneyimim de o yüzden biraz anlamakta zorluk çekebiliyorm.2 sıradan kastınız arka yüz mü ?/ ipim çok ince şişimde kalın olunca olduğu için modeli tam göstermiyor anlayamıyorum doğru yapıp yapmadğımı ??

çok teşekkür ederim bayanlar .benim ilk örgü deneyimim de o yüzden biraz anlamakta zorluk çekebiliyorm.2 sıradan kastınız arka yüz mü ?/ ipim çok ince şişimde kalın olunca olduğu için modeli tam göstermiyor anlayamıyorum doğru yapıp yapmadğımı ??

canım şöyle söyliyeyim bir ters bir yüz ördün sıra bitti döndün bu kez düz görünen ilmeğin üzerine ters, ters görünen üzerine düz öreceksin.görünmüyorsa en son ilmek düz ördün misal hemen dönüşte o ilk olacak ters ör öyle devam et birde ipin çok inceyse çift pirinç yap o daha gösterir
çift pirinç
Normal pirinçteki birinci sıra gibi bir ters bir düz örülür. İkinci sıra ilmekler görüldüğü gibi (ilmek kendini belli eder düz se düz tersse ters)örülür. 3 sırada yani örgünün ön yüzü tersin üzerine düz, düzün üzerine ters örülür. Yine 4.sıra arkadan görüldüğü gibi örülür ve 1.nci sıradan tekrar başlanır

eveeetttt...yaptımmmm sositososito.yaşasın...hihoyyyt.videodaki kadar güzel olmasada ipim ince olduğndan..yinede güzel oldu .teşekkürler herkeeseee.a.s.

X