• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pireli kedi

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
248
arkadaşlar benim evde aşılı bir kedim var.
bugün sokakta annesiz bi kedi buldum
çamur ve pislik içinde ve çoook açtı
dayanamadım aldım eve getirdim bi odada ayrı tutuyorum
eşimi de ikna edecek gibiyim kalması konusunda

ama az önce tüylerine bakarken 1 tane pire gördüm

1- diğer kedime geçer mi? geçen hafta parazit aşıs oldu
2- bize geçer mi?
3- yavru kedi aşı başlaması için çok küçük, dış parazit yapmadan nasıl kurtuluruz?

kedinin çok kötü durumda olmayan ishali var
ama üstü başı ayakları kafası çamur ve dışkı karışımı ile bulanmış. yıkamak zorundayım, pireler yıkanınca ölür mü?

Bence yıka, pirelerin kaybolacağını düşünüyorum. Ama pireler kaçınca nereye kaçacak o da var. Hava soğuk olmasa balkonda yıkamanı tavsiye ederdim.

Bence yıka, pirelerin kaybolacağını düşünüyorum. Ama pireler kaçınca nereye kaçacak o da var. Hava soğuk olmasa balkonda yıkamanı tavsiye ederdim.

bana kaçacaklar tabiki :) :D

2 yıl önce bana depodan pire geldi
evi sardı şerefsizler ama onlar toz piresi gibi bişeydi sanırım
tek tek üstümden yakalayıp öldürdüm de ancak kurtuldum
depoyu da ilaçladık
ama bu kedidekileri tek tek yakalayıp mı öldürmeyi denesem
offf çok zor ya
beni ısırmazlar umarım
yıkayınca ölseler ya :(

bana kaçacaklar tabiki :) :KK70:

2 yıl önce bana depodan pire geldi
evi sardı şerefsizler ama onlar toz piresi gibi bişeydi sanırım
tek tek üstümden yakalayıp öldürdüm de ancak kurtuldum
depoyu da ilaçladık
ama bu kedidekileri tek tek yakalayıp mı öldürmeyi denesem
offf çok zor ya
beni ısırmazlar umarım
yıkayınca ölseler ya :KK43:
Ben de bir kere pirelenmiştim, balkon kapısında tek tek soyunup anneme vermiştim kıyafetlerimi o da silkelemişti de öyle gitmişti hepsi :P Yıkayınca öleceklerini sanmıyorum, hemen zıplar kaçarlar. Tek tek de yakalayamazsın bence yine kaçarlar. Veterinerde yaptırdığımız dış parazit damlası gibi değil de sprey şeklinde pire ilacı oluyor kediler için, yine veteriner ya da petshoplarda bulabilirsin.

arkadaşlar benim evde aşılı bir kedim var.
bugün sokakta annesiz bi kedi buldum
çamur ve pislik içinde ve çoook açtı
dayanamadım aldım eve getirdim bi odada ayrı tutuyorum
eşimi de ikna edecek gibiyim kalması konusunda

ama az önce tüylerine bakarken 1 tane pire gördüm

1- diğer kedime geçer mi? geçen hafta parazit aşıs oldu
2- bize geçer mi?
3- yavru kedi aşı başlaması için çok küçük, dış parazit yapmadan nasıl kurtuluruz?

kedinin çok kötü durumda olmayan ishali var
ama üstü başı ayakları kafası çamur ve dışkı karışımı ile bulanmış. yıkamak zorundayım, pireler yıkanınca ölür mü?
Eczaneden pire ilaci alip yikarsan gecer ilacsiz gecmez,ilacin icinden bide tarak cikiyor onunla tara hicbisey kalmaz,gecen sene yawru bir kediyi bu sekilde temizledik ama ilacin adini hatirlamiyorum.diskisinda parazitde olabilir onuda eczaneddn bir ilacla cozmustuk.esim uyumasaydi ona sorup sana soylerdim

Zeytincikim:KK19:

Senin evdeki kedinin pire için dış parazit damlası ve iç parazit için kist iğnesi varsa ona geçmez.
Senin vücut ısın 36.5 onunki ise 38 ve üzeri olduğu için, sende de yaşayamaz o pire. Toz piresi gibi değil hayvanlardaki.
Pisiye pire için damla yapacaksan eğer damlayı yapmadan 2 gün önce yıkamalısın. Damlayı yaptıktan sonra ise 2 gün sonra yıkayabilirsin. Damlanın etkisini gösterebilmesi için.
pisi 1.5 aylıktan küçükse veteriner sprey formunda uyguluyor pire/dış parazit tedavisini.
Güle güle büyüt yeni bebişi:KK68:

Son düzenleme:
pireliyse herkese geçer. evi ilaçlatmıstım ben pire yuzunden
kara veba gıbı bişi bu pire :KK12:

Pisi pirelerden kurtulduktan sonra her yeri elektrik süpürgesiyle süpürüp, onun yattığı ve dolaştığı yerleri dezenfekte etsen iyi olur..

sabah kediyi yıkadım arkadaşlar. pirelerin bir kısmı boğuldu sanırım üstünden akıp gittiler.
bir kısmı havluyla kurularken havluda kaldılar çıtlattım tırnağımla öldüler.
ama bir çoğunu da yakalayamadım.
üstünde gezinip duruyolar. :rolleyes:
ne çok varmış yarabbim el kadar hayvanda.:confused:
bu sabah yıkadığıma göre dış parazit işi ertelendi M M e g :(
2 kedi varken bana geçmelerinden korkmuyorum ama huylandım ne yalan söyliyim :D
hatta aşılı olan kedimi bilerek getirdim öbürünün pireleri bizimkine geçsin de ölsün diye ama yok benim sıpa kaçtı hemen :D

kendim de yarım saat sıcak suyla köpüklerle yıkandım, tepeden tırnağa bütün kıyafetlerimi makinaya attım :D
kedi akça pakça oldu yıkanınca, çamurları pislikleri gitti ama pireler çok fenaa

Kediyi lütfen sakın siz yıkamayaın bu havada hastalanıp üşütebilir Pire insana gecmez ama diğer kedıye gecebilir.Ayrıca evı sirke ile silerseniz bir tane pireye raslayamazsınız

Kediyi lütfen sakın siz yıkamayaın bu havada hastalanıp üşütebilir Pire insana gecmez ama diğer kedıye gecebilir.Ayrıca evı sirke ile silerseniz bir tane pireye raslayamazsınız

merak etmeyin fön makinesiyle iyice kuruttum tek bir tüyü ıslak kalmayacak şekilde.
mecburdum çünkü ishal olmuş sokaktayken ve bütün dışkı kuyruk popo ve arka bacaklarının altına kadar yapışıp keçeleşmiş. hem iğrenç kokuyordu hem de kendi rahatsızdı. yavrum kurulandıktan sonra ayaklarını poposunu falan yalamaya başladı :)

kulak çubuğuyla da kulak kepçelerini, burun kenarlarını temizlemeye çalıştım. sonra da sıcak su şişesinin yanında kıvrıldı yattı :)

sirke olayını bilmiyordum işten çıkınca mutlaka yapacağım

merak etmeyin fön makinesiyle iyice kuruttum tek bir tüyü ıslak kalmayacak şekilde.
mecburdum çünkü ishal olmuş sokaktayken ve bütün dışkı kuyruk popo ve arka bacaklarının altına kadar yapışıp keçeleşmiş. hem iğrenç kokuyordu hem de kendi rahatsızdı. yavrum kurulandıktan sonra ayaklarını poposunu falan yalamaya başladı :)

kulak çubuğuyla da kulak kepçelerini, burun kenarlarını temizlemeye çalıştım. sonra da sıcak su şişesinin yanında kıvrıldı yattı :)

sirke olayını bilmiyordum işten çıkınca mutlaka yapacağım
İmkanınız var ise tik tak sesı cıkaran bır saat ile pelus ta ekleyın yattıgı yere:)

Merhaba, konu acilali yillar olmus ama danismak istiyorum. Kedim bahceye-sokaga cikiyor. Tum asilari tam, bu ay yaptirmamiz gereken parazitleri atlamisiz ve bugun tuylerinde gri tozlar vebiyiginda 1 tane siyah nokta gorunce eyvah dedim. Ense boyun arasindaki tuylerini incelerken siyah ince bir seyin yurudugunu gordum. Kafesine sokamadigim icin veterinerine gidip dis parazitini aldim ve uyguladim. Bu sekilde pirelerin olecegini ve dokulecegini soyledi. Internette biraz bakindim ve cok ciddi sorunlar yasayanlari gordum. Veterinerimiz boyle buyuk bir durumdan bahsetmedi bize ama gozum korktu malesef. Pire bugun bulasmis olmali cunku hic kasintisi yoktu bugun gozlemledim. Parazitten sonra kasintisi kesildi, bir kere temizlendi-yalandi ve uykusu normal seyrinde gidiyor. Parazit onu koriyacak ama varsa uzerindeki yumurtalar evin her yerine yayilmis olabilir mi? Cunku evin her yerinde geziniyor, kanepede beraber uyudugumuz oluyor. Basim bu sekilde buyuk bir dertte olabilir mi?

Merhaba, konu acilali yillar olmus ama danismak istiyorum. Kedim bahceye-sokaga cikiyor. Tum asilari tam, bu ay yaptirmamiz gereken parazitleri atlamisiz ve bugun tuylerinde gri tozlar vebiyiginda 1 tane siyah nokta gorunce eyvah dedim. Ense boyun arasindaki tuylerini incelerken siyah ince bir seyin yurudugunu gordum. Kafesine sokamadigim icin veterinerine gidip dis parazitini aldim ve uyguladim. Bu sekilde pirelerin olecegini ve dokulecegini soyledi. Internette biraz bakindim ve cok ciddi sorunlar yasayanlari gordum. Veterinerimiz boyle buyuk bir durumdan bahsetmedi bize ama gozum korktu malesef. Pire bugun bulasmis olmali cunku hic kasintisi yoktu bugun gozlemledim. Parazitten sonra kasintisi kesildi, bir kere temizlendi-yalandi ve uykusu normal seyrinde gidiyor. Parazit onu koriyacak ama varsa uzerindeki yumurtalar evin her yerine yayilmis olabilir mi? Cunku evin her yerinde geziniyor, kanepede beraber uyudugumuz oluyor. Basim bu sekilde buyuk bir dertte olabilir mi?
Yok canim.merak etme hicbisey olmaz kendimi bildigim bileli kedi bakiyorum evimde evlenmeden oncede bakiyordum o dis parazit ilaci su gibi bisey oluyor ensesine doktugunden pireleri cansiz hale getiriyor yani dusse bile olusu duser ben cok sokak kedisi getirip evde ilacladim bizde hicbi sknti olmadi

Kedim bana geldiğinde tam bir pire torbasiydi 42 tane pire 3 tane kene cikmisti iki sene once cok kucuk oldugu icin ilaclamada olmadi hicbisekilde gecmedi canim kafama takma

Yok canim.merak etme hicbisey olmaz kendimi bildigim bileli kedi bakiyorum evimde evlenmeden oncede bakiyordum o dis parazit ilaci su gibi bisey oluyor ensesine doktugunden pireleri cansiz hale getiriyor yani dusse bile olusu duser ben cok sokak kedisi getirip evde ilacladim bizde hicbi sknti olmadi

Kizim icin uzgunum ama valla evi dezenfekte etmek, ayaga kaldirmak zorunda olmadigim icin mutluyum.

Bu konuyu görünce kedi sahiplerine bende bir şey sormak istedim benim balkonuma 2 3 haftadır bir kedi geliyor, bende yuva yaptım artık her gün orda mamasını suyunu koyuyorum yiyor güzelce dışkısını falan hiç yapmaz balkona gider dışarda halleder gelir, bende çok seviyorum onu arada dayanamayıp içeri alıyorum geziyor ama bir yandan da korkuyorum dışarıda yaşadığı için muhakkak çöpe falanda giriyor, pire hiç görmedim, ama aşıları olmadığı için acaba ondan bir şey bulaşır mı bize.. birde öğrenmek isteğim çünkü hiç bir bilgim yok bu konular hakkında hayvan bakımı vs.. ne aşısı yaptırmak gerekir ve bana maliyeti ne olur bu aşıların eğer aşı olursa eve daha icim rahat alacağım, çünkü dayanamıyorum alıyorum illaki ısınsın diye ama bir yandada korkuyorum çünkü tüyleri çok dökülüyor ☹️

Bu konuyu görünce kedi sahiplerine bende bir şey sormak istedim benim balkonuma 2 3 haftadır bir kedi geliyor, bende yuva yaptım artık her gün orda mamasını suyunu koyuyorum yiyor güzelce dışkısını falan hiç yapmaz balkona gider dışarda halleder gelir, bende çok seviyorum onu arada dayanamayıp içeri alıyorum geziyor ama bir yandan da korkuyorum dışarıda yaşadığı için muhakkak çöpe falanda giriyor, pire hiç görmedim, ama aşıları olmadığı için acaba ondan bir şey bulaşır mı bize.. birde öğrenmek isteğim çünkü hiç bir bilgim yok bu konular hakkında hayvan bakımı vs.. ne aşısı yaptırmak gerekir ve bana maliyeti ne olur bu aşıların eğer aşı olursa eve daha icim rahat alacağım, çünkü dayanamıyorum alıyorum illaki ısınsın diye ama bir yandada korkuyorum çünkü tüyleri çok dökülüyor ☹️
Kedi bana geldiginde yaraliydi ve veteriner fakultesine goturdum, sokak kedisi oldugu icin sadece muayene ucreti odedim, serum ucreti almadilar. Ardindan veterinere ignelerine basladim. Once ic dis parazit yenilendi 100-110 gibi bir rakamdi ikisi. 50 tl ye alip kendimiz halletmeyi ogrendik, ic paraziti hala beceremiyorum yutturmak gerekiyor ama dis parazit sivi bir ilac, onu uygulayabiliyorum. Karma asisi 60 tl gibi bir rakam ve 1 ay arayla 2 asi oluyor, 2 ay boyle gecince kuduz asisi oldu o da diger asilar gibiydi. Once kuduz sonra karma da olabilir. Losemi asisi var onu benden once yaptirmislar hatta kisirlastirmislar zamaninda sokak kedilerine bakanlar. Fakat soyle bir durum var belediyelerin sokak hayvanlari icin boyle bir hizmeti varmis, sokak kedisini goturuyorsun kuduz asisini filsn yapiyorlar, baska asilari uyguluyorlar mi emin degilim. Ayrica yine sokak hayvanlarinin yatalanma- kaza gecirme durumlarinda da tedavilerini yapiyorlar ancak tedaviyi takip etmeniz onemli. Takip edilmeyen hayvanlarin uyutuldugunu sık duyuyorum... Tavsiyem baslangic olarak belediyenin asi ya da asilarindan yararlanmaniz. Burada da onemli bir nokta var, sahiplenip sahiplenmeyeceginiz soruluyor. Sahiplanmeyecegim ama sokagimizin kedisidir, sokak hayvanlari icin boyle bir hizmetinizi duydum en azindan kuduza engel olmak icin size getirdim gibi bir bilgi paylasabilirsiniz.

Back