- 18 Ekim 2020
- 4.902
- 12.716
Bu sefer anlatımı biraz uzun bir tarifle geldim..
Piliç Topkapı
Malzemelerimiz;
4 adet kemiksiz tavuk but (biz 3 kişi olduğumuz için 3 taneli olandan aldım ama iç tarifi 4 tanelik)
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz, karabiber ve kırmızı biber
İç pilavı için;
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı dolamlık fıstık (güzel bir fıstık bulamadığım için ben bademle yaptım daha öncede yapmıştım bademli lezzeti çok güzel oluyor)
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağ
yarım çay bardağı su
tuz ve karabiber
Yapılışı;
Kemikli ise bunları kemiklerinden kendiniz ayırın ya da kasasında almadan ayırttirabilirsiniz.
Süt ve baharat karışımını hazırlayıp tavukları Marine için 2 saat buzdolabına koyun.
Şimdi pilavı için bademler kaynar suya koyun kaşıkla karıştırıp kabuklarını soyuyorum.
Sonra onlari elinizde kırıp tavada kavuruyoruz. Zaten kaynar suya girdikleri için bayaga yumusuyorlar.
Kavrulunca üzerine tereyağ ve zeytinyağını ekliyoruz.
Üzerine soğanı katip biraz daha kavuruyoruz soğan renk değiştirmeye başlayınca pirinci de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
İyice kavrulunca kuş üzümünü ve baharatları da ekliyoruz.
Suyunu az koyuyoruz çünkü Fırında da pisecek daha...
Pilav suyunu çekip demini de alınca bir kaseye Marine olmuş eti koyup üstüne iç pilavini döküp yanlardan katlayarak top haline getiriyoruz.
Salça sosunu da yapıp üstüne sürüyoruz. Ben Marine sosunu da Salça sonunda önce etlerin üzerine gezdirdim.
200 dereceli önceden ısıtılmış fırında kontrollü şekilde ustu yağlı kağıt ile kapalı pişirmeye bırakıyoruz. Artan pilavı ben yanlarına koydum.
afiyet olsun n
Piliç Topkapı
Malzemelerimiz;
4 adet kemiksiz tavuk but (biz 3 kişi olduğumuz için 3 taneli olandan aldım ama iç tarifi 4 tanelik)
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz, karabiber ve kırmızı biber
İç pilavı için;
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı dolamlık fıstık (güzel bir fıstık bulamadığım için ben bademle yaptım daha öncede yapmıştım bademli lezzeti çok güzel oluyor)
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağ
yarım çay bardağı su
tuz ve karabiber
Yapılışı;
Kemikli ise bunları kemiklerinden kendiniz ayırın ya da kasasında almadan ayırttirabilirsiniz.
Süt ve baharat karışımını hazırlayıp tavukları Marine için 2 saat buzdolabına koyun.
Şimdi pilavı için bademler kaynar suya koyun kaşıkla karıştırıp kabuklarını soyuyorum.
Sonra onlari elinizde kırıp tavada kavuruyoruz. Zaten kaynar suya girdikleri için bayaga yumusuyorlar.
Kavrulunca üzerine tereyağ ve zeytinyağını ekliyoruz.
Üzerine soğanı katip biraz daha kavuruyoruz soğan renk değiştirmeye başlayınca pirinci de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
İyice kavrulunca kuş üzümünü ve baharatları da ekliyoruz.
Suyunu az koyuyoruz çünkü Fırında da pisecek daha...
Pilav suyunu çekip demini de alınca bir kaseye Marine olmuş eti koyup üstüne iç pilavini döküp yanlardan katlayarak top haline getiriyoruz.
Salça sosunu da yapıp üstüne sürüyoruz. Ben Marine sosunu da Salça sonunda önce etlerin üzerine gezdirdim.
200 dereceli önceden ısıtılmış fırında kontrollü şekilde ustu yağlı kağıt ile kapalı pişirmeye bırakıyoruz. Artan pilavı ben yanlarına koydum.
afiyet olsun n
Son düzenleyen: Moderatör: