Pilates yaparken bel agrısı

CennetKokulum

kuzusu'nun kuması
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2007
2.451
36
Pilates yaparken belımızın ve sırtımızın agrımaması ıcın ne yapmalıyız benım belım cok agrıyor denılende uydugum halde yaptım yapalı bel agrım arttı

Canım öncelikle kesinlikle spor için med alman lazım eğer yoksa
Benim aksine ağrılarım kalmadı
Birkaç haftadır yapamıyorum ama
Ben bel ve sırt ağrısı çekmiyorum
Birşeyleri yanlş yapıyor olmayasın
Mesela eşim diğer harekete geçerken nesefini tutup kendini sıkıyor öyle bekliyor
belki o etkili olabilir çünkü plates ne kadar kolay görünsede çok zorlayıcı bir spor
Dikkat et sakatlanmayalara yol açıyor plates

Pilates yaparken belımızın ve sırtımızın agrımaması ıcın ne yapmalıyız benım belım cok agrıyor denılende uydugum halde yaptım yapalı bel agrım arttı

ben 15 gün önce başladım platese aynı sorun bendede var zaten bel fıtığımda olduğu için çok ağrı yapıyor belimde aşırı yanma başlıyor zorlamıyorum sayıyı daha az yapıyorum hoca zamanla kaslar güçlendikçe geçeceğini söyledi bide doğru nefes ve beli sabit tutmak gerekiyormuş

çok ilginç canım ya..ben epeydir yapıyorum ...1yılı aştı heral...hareketleri ve nefesi doğru yaptığına emin ol...yüzü koyun yapılan basen vs.. hareketlerinde kalçanı,sırt üstü yapılan göbüş hareketlerinde de göbeğini sık içine çek...bele binen yükü azaltmaya çalış...olmadı belini ağrıtan hareketleri yapma..kaburganı iyice kabatmaya çalış yoksa bele yük biner..yanlış yaptığın birşeyler olmalı....

X