- 16 Ocak 2011
- 109
- 0
-
- Konu Sahibi pamuksekeri1
Kızlar Merhaba,
Ben çeyiz hazırlığı yapıyorum. Malum bu çeyiz işinde ara danteli, pike takımı ıvır zıvır bir sürü iş varBenim de sıra o işlere geldi. Annemim daha önce ördürdüğü ara ve uç danteli ile kendi çeyizinden kanaviçeleri var. Onları piko için vereceğiz. Kadının çıkarttığı fiyat şöyle sizce nasıl?
Ara takımı nervürlü olacak pamuk saten ekru 2 yastık iki uçlu çarşaf, kanaviçelerden pile takımı pikesi jakarlı beyaz, kenarlarına saten koyup kanaviçeden işleyecek, çarşafı ve iki pamuk saten iki patiska yastık(çünkü ben saten yastıkta yatamam yazın dedim :)) ve çarşaf var. bir de divan çarşafı misafir ve doğum gibi şeylerde kullanmaya iki çarşaf iki yastık olacak bütün malzemeleri kendinden ve işçilik dahil toplam 750 tl ne diyorsunuz çok mu pahalı? açıkçası kadın çok güzel yapıyor işçiliği yaptıkları süper ama yine de kazıklanmak istemiyorum. Bu işler nasıl oluyor bir fikir verir misiniz??
canim kadin yaptiginda bi esmini koyarmisin nasil bisey olacak cok merak ettim:)
bebişim 750 ne bu ay,ben onla yatak odası takımı aldım 2 sene evvel.bende pek düşkünümdür böyle dantele oyaya ince işlere.
ara dantel olmazsa olmazım zaten.zengin duruyo.beyaz üstüne şeker pembe yptırdım ben.bizim mahallede pikocu mevhibe var bilmeyen yok aydında nerdeyse.
sen nerdesin bilmem ama bana tüm ara dantel takımımı 300 e yaptı bide kendinden iki yastık kılıfı yapmış hediye maksatında.750 çok verme sakın parana günah.
yapma bacım evinin bi eksiğini neyini alırsın.düşün kadın tüm seti 300 e yaptı hem gör ne set .çeyiz serdim 1 hafta kaldı çeyizim her gören ara dantel setini kaça yaptırdın dedi.benden sonra evlenenlerde hep aynı renk istemiş.morda güzel ama bence pembe.yine sen bilirsin tabi etkilemeyim ben.
arkadaşlar anladığım kadarıyla 750 tl tek bir takımın fiyatı değil,
yani bende tam anlamadım kaç takım olduğunu ama2-3 takımdan bahsediyor galiba arkadaş,
ve öyleysede fiyat gayet iyi benc