Pgtyle gebeyim 3 haftalik bende merak diyorum pgt yaptırıp saglikli cocugu olanlara sesimi duyurmak istiyorum ama cevap yok cvs düşünüyorumsonuc iyi çıksa bile ama yinede korkularım var tek gen tasiyiciligimiz var embriyomda taşıyıcıMerhabalar, pgt ile hamile kalanlarin bilgisine ihtiyacim var. Oncelikle eshimin morfolojisi %1 oldugu icin tup bebek tek caremiz dediler, iki basarisiz tup bebek tedavimiz oldu. Ikisinde hamile kaldim, ilkinde kimyasal gebelik oldu, ikincide her shey cok guzel gidiyordu 8ci haftada kalbi durdu bebegin, kurtaj oldum. Kurtajdan ornek genetige gitti kromozom bozuklugu patau sendromu cikti, aslinda her 10bin hamilelikten birinde gorunurmus bu sendrom, yani cok olaganustu bir durum degil. Doktor bize basarisiz denemelerden dolayi pgt oneriyor, eshimle bende genetikte hicbir sorun cikmadi, sulalemizde de zaten genetik hastalik yoktur, yashim da daha 31. Tup bebek tedavisinde bastan en korktugum embriyoya yapilan pgt-dir. Sagolsun hayat hep en istemedigim sheylerle karshilashtirir. Pgtden niye korkuyorum hamileyken kahve bile bebegin gelisimine zararliyken, daha anne rahmine konmamis embriyodan doku alinmasi ona nasil zarar vermez, yani diyelim pgtye gitti sorun cikmadi embriyoda ama pgt yapildi diye sonra sorun cika bilir diye dusunuyorum. Lutfen pgt yaptirip hamile kalanlar cevap yazsin, hamileliginizde problem yasadiniz mi? ve bebeginiz saglikli mi? insallah sagliklidir cevabi alirim cok kez
tek gen icin test farkli galiba cunki pgt ngs tek genleri belirleyemiyormus diye okudumMerhaba ben hem tek gen icin pgt yaptirdim, hem de tek genden saglikli gelen embriyolara ngs ile kromozom taramasi yaptirdim. Bebegim saglikli dogdu cok sukurPgt ozellikle tek gen hastaligi olanlar icin coook buyuk bir nimet.
Gebelikte nifty, cvs, ikili tarama vs. hicbir sey yaptirmadim.
Pgt bu isin genel adi, ngs ise bir yontem. Tek gen icin PGT-M yontemi uygulaniyor, ngs nin diger adi da PGT-A'dırtek gen icin test farkli galiba cunki pgt ngs tek genleri belirleyemiyormus diye okudum
Yaaa bana ümit oldunuz çok teşekkür ediyorum sadece cvc düşünüyorum bende tek gen hastalığınız neydi canm çocuğunuzun saglikli olmasına okadar sevindim kiMerhaba ben hem tek gen icin pgt yaptirdim, hem de tek genden saglikli gelen embriyolara ngs ile kromozom taramasi yaptirdim. Bebegim saglikli dogdu cok sukurPgt ozellikle tek gen hastaligi olanlar icin coook buyuk bir nimet.
Tanı konmuş hastalikta tek gen 2 gen yada daha fazla tasiyiciligi olanlarda Pgt o kadar büyük nimet kiMerhaba ben hem tek gen icin pgt yaptirdim, hem de tek genden saglikli gelen embriyolara ngs ile kromozom taramasi yaptirdim. Bebegim saglikli dogdu cok sukurPgt ozellikle tek gen hastaligi olanlar icin coook buyuk bir nimet.
Teşekkür ederim bilginiz için bu işlemi ilgileniyorsunuzPgt bu isin genel adi, ngs ise bir yontem. Tek gen icin PGT-M yontemi uygulaniyor, ngs nin diger adi da PGT-A'dır
Vay caninaa, 3 tasiyicilik olup saglikli veya sadece tasiyici embriyo bulmak ne guzel bir mucizeTanı konmuş hastalikta tek gen 2 gen yada daha fazla tasiyiciligi olanlarda Pgt o kadar büyük nimet kieşimle aynı geni tasiyoruz ben ayriyeten 2 hastalıklı gen daha taşıyorum toplamda 3 tasiyiciligim var embriyoma bu 3 hastalıkta bakildi ngsde yapıldı şükür 1 tanesi transfer oldu ve gebeyim inşallah sağlıkla ilerler bebeğimi sağlıkla kucağıma alirim
Evet zordu şükür sadece 1 gen tasiciligi var embriyomda o da eşimle ortak olan dktr istedi cvs yada amniyosentezi bu arada sizede geçmiş olsun inşallah durumun ağır değildir çocuğunuz sizinde yasadiginiz zorlugu yaşamamasi için onu düşünerek büyük fedakarlık yapmışsınız bravoVay caninaa, 3 tasiyicilik olup saglikli veya sadece tasiyici embriyo bulmak ne guzel bir mucizegozlerim doldu cok sevindim pgt den o haber bekleyisler ne heyecanli bir donemdi benim icin insallah detayli ultrasonda da guzelce selamlar sizi bebis, cvs i icini rahatlatmak icin mi yapacaksin yoksa bu bir doktor tavsiyesi mi? Benim tasidigim hastalik bebeklik doneminde gorulen bir cesit goz kanseri. Artik tedavisi olan bir hastalik olsa da bebegin boyle agir bir yukle dogmasini tercih etmedim. Oncesinde ben tup bebekle zorlugunu cekeyim, bebegim saglikli olsun istedim sizde 3 ayri tasiyicilik olunca tamamen mecburi olmustur diye dusunuyorum
MerhabaYas nedeni ile PGT yaptirdik. Istanbul'da gidilebilecek en iyi prof.'lardan biri takibimi yapiyor, prenatologumuzda Capa Tip'da hoca. Gayet hersey yolunda cok sukur. Sadece ben degil, cogu arkadasimda durum gayet iyi.
PGT zarar veren bir islem olsaydi yapmazlardi, hatta tup bebek yolu ile dogum yapan hastalarin onemli bir kismi sorunlu bebekler dogururdu. Embriyologlariniza ve doktorlariniza guvenin. Eger yaptirmak istemiyorsaniz, gebelik denemesi yapmaniz, eger dusuk yasamaz iseniz fetal DNA analiz zamanini bekleyip o testi yaptirmaniz gerekir saniyorum. O asamaya gelene kadar yasanan stresin bebege verecegi zarar da asikar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?