• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PGT (genetik tanı) sonucu embriyosu bozuk çıkanlar

pupahava

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2022
2
0
1
34
Arkadaşlar 4 embriyodan iki tanesine genetik tanı pgt yaptırdık kromozom bozuk dediler tutmaz dediler. Kalan iki taneden birini transfer ettireceğiz ama çok saçma değil mi onlar da bozuktur o zaman niye koyduruyoruz ki:( Bu konuda bilgisi olan vat mı?

Arkadaşlar 4 embriyodan iki tanesine genetik tanı pgt yaptırdık kromozom bozuk dediler tutmaz dediler. Kalan iki taneden birini transfer ettireceğiz ama çok saçma değil mi onlar da bozuktur o zaman niye koyduruyoruz ki:KK43: Bu konuda bilgisi olan vat mı?
Neden o ikisine de test yaptirmadiniz? Maliyetten dolayi mi?

Arkadaşlar 4 embriyodan iki tanesine genetik tanı pgt yaptırdık kromozom bozuk dediler tutmaz dediler. Kalan iki taneden birini transfer ettireceğiz ama çok saçma değil mi onlar da bozuktur o zaman niye koyduruyoruz ki:KK43: Bu konuda bilgisi olan vat mı?
Canm öncelikle sonuç kromozom bozuk gelmiş yani “transfer edilemez” gelmiş. Tutmaz dediler demişsin ama orayı yanlış anlamışsın sanırım. Tutadabilir olay tutup tutmayacağı değil. Kromozom bozuk yani hasta çocuk olur demek.
Diğer 2si ne de pgt yaptırmanız gerek. Pgt yapmadan transfer ettirmeniz bu durumda doğru olmaz

Benim 5. Gün embriyo larından 5 tane pgt artı NGs yapıldı . 2 tane kromozom Bozuk 3 tane normal vardı. Şimdi 1 transfer olumsuz 2. Transfer pozitif 4 haftalık hamileyim. Hepsi bozuk diye bişey yokki

Bugün Ankara şehir hastanesine gittim muayenede kesenin düzensiz olduğunu ve çok aşagıya yerleştiğini düşmek üzere olduğunu söylediler. Eğer 1 hafta içerisinde kanamalar yoğunlaşırsa acile , eğer artmazsa kontrole gidicem. Yani düşünebiliyormusunuz hem gen hem kromozomlara bakılmış hiç bi sorun yokken benek çok aşagıda düşmek üzere . Rabbimin var bi bildiği diyorum artık yapacak birleşim yok tıp ne aşamadaysa kullandık ama yok .

Kanamalar kesildi . Başka dr gittim tam tersini söyledi şuna korkcak bişey yok dedi anlamadım hangisi doğru hangisi yanlış

Pgt tanesi 225 dolar aynısı ngs de tanesi 225 dolar . Sadece 1 embriyo ya harcadığın 450 dolar
Neden pgt yapıldı genetik bir durumunuz mu var ben de dengeli translokasyon taşıyıcısıyım ondan sordum sağlıklı yumurta bulmak zormuş malesef benim gibi olanlarda😢

Back