Mezeler - Ordövrler Peynirli Puf (Resimli)

you_know

Ne bu neşe ?
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
18.455
103
atıştırmalık peynir küpleri

200 gr beyaz peynir
2 yumurta
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı un
tuz

beyaz peyniri iri küpler halinde kesiniz yumurtaların ak ve sarısını ayırın.yumurta aklarını kar haline getirin bıçakla kesilecek kıvama gelene kadar çırpınız zeytinyağı yumurta sarılarını un ve tuzu kısa bir süre çırpınız kar halindeki yumurta akını çırpmadan karıştırarak ekleyin sulu bir hamur hazırlayın peynir küplerini hamurun içine koyun kızgın yağda kızartın

tilginc bir tarif ancak anlatim hic aciklayici degil..mesela yumurtalar sarilarindan ayriliyor diye yazmissiniz peki sarilar da eklenecek mi...yaptigimiz hamur mu bicakla kesilecek sertlikte olacak...asama asama anlatim en kolayi sanirim tum tariflerde...enfes gorunuyor

beyaz peyniri iri küpler halinde kesiniz yumurtaların ak ve sarısını ayırın.yumurta aklarını kar haline getirin bıçakla kesilecek kıvama gelene kadar çırpınız zeytinyağı yumurta sarılarını un ve tuzu kısa bir süre çırpınız kar halindeki yumurta akını çırpmadan karıştırarak ekleyin sulu bir hamur hazırlayın peynir küplerini hamurun içine koyun kızgın yağda kızartın

daha ne kadar acıklayıcı yazabilirdim bilmiyorum ama sorularınıza cevap yazıyor yukarda tekrar cevap vereyim
yumurta akı cırpılacak bi kapta koyulasana köpürene kadar
yumurta sarısı zeytinyagı un tuz ayrı cırpılacak cırpılan yumurtanın akı bu karısıma katılacak ama daha sonra çırpılmayacak ve kesilen peynirler bu karısıma bulanıp yaga atılacak

bence de gayet açıklayıcı yazmışsın canım. ellerin dert görmesin marifetli arkadaşım.

evet canım açıklayıcı oldugunu düşünüyorum ama arkadaslar bazen anlamıyor
bunuda defterine kaydetmelisin sabahları cok guzel oluyor kahvaltıda

yumurta aklarını kar haline getirin bıçakla kesilecek kıvama gelene kadar çırpınız

ben de bu cümleyi anlamadım sadece yumurta akını çırpınca nasıl bıçakla kesilecek hale geliyor o pek anlaşılmaz geldi bana :sm_confused:

değişik farklı bi tarif denemek lazım ellerine sağlık

çırpılan yumurta akının kıvamını belirtmek için kullanılmış o kelime boshayallersmile

mutfakla ilgilenenler anlar umarım bunu arkadas acıklamıs bende acıklayayım cnm
yumurta akını çırpınca koyulaşıp kabarıo zaten koyulaşma kıvamını anlatmak için kullanılan bir tabirdi bıcakla kesilecek kıvam

karnımda acıkmıştı hemen denicem sonucu yazarım canım tarifi paylaştığın için çok teşekkür ederim

anladım tatlım çok teşekkürler hayatım ben pek ilgilenniyorum mutfakla ama yakında evlenicem artık ilgilenmeye başladım bu bilgi için de çok teşekkür ederim bitanem mutlaka deneyeceğim bu tarifi senin tariflerini hep takip ediyorum zaten güzel tarifler veriyorsun eminim bu da süperdir :1hug:

ellerine sağlık bitnm..hakikaten farklı bir tarif..inşallah nasip olur denemek..

pratik şeyleri seviyorum ben umarım işine yarar cnm begenirsiniz eşinde sende :kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…