Bisküvi - Kurabiye Tarifi peynirli kurabiyelerim..(resimli)

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
45
tuzlu kurabiyenin en lezzetli hali..

..

Yarım paket (125 gr.) margarin – oda sıcaklığında yumuşatılmış

3 yemek kaşığı yoğurt

250 gr. rendelenmiş beyaz peynir (sert ve hafif tuzlu olsun, çünkü tarife başka tuz eklemiyoruz.)

2 yumurta (1 inin sarısı üzerine sürmek için)

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Önce hamur yoğuracağınız kaba yarım paket yumuşak margarin ve 3 yemek kaşığı yoğurt ekleyerek karıştırın.Bunun içine rendelenmiş beyaz peynirleri ekleyin. Elinizle hafifçe yoğurmaya başlayın.sonra yumurtayı ekleyin.
En son, unu ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yapın ve üzerini bir bezle örterek ılık bir yerde 1 saat bekletin. Bir saatin sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin ve yağlanmış tepsiye yerleştirin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış 170 derece fırında Kurabiyelerin üzerleri kızarıncaya kadar pişirin .afiyet olsun..

not:bu ölçü ile yaklaşık 15 tane oluyor..

peynirlikurabiye.jpg

Görüntüsüde güzel tadıda eminim öyledir Kolay bir tarife benziyor ilk fırsatta denicem ellerine sağlık

ellerine saglik canisi
mutlaka denicem
cok hosuma gitti inan

dene bitnm..bi de çayı demleyince sesleniver ben hemen gelirmkaydirigubbakcemile3 :eek:

Görüntüsüde güzel tadıda eminim öyledir Kolay bir tarife benziyor ilk fırsatta denicem ellerine sağlık

çok kolay hemde..çok teşekkürler ediorm eylülm güzel yorumun için..opuyorumnanaktan

ooo pinarim masallah döktürmüssün hamarat arkadasmim benimolumunekankayizsmile
nefis görünüyor canimcokacimcoook
esinde geldiya kimbilir ne güzellikler döktürüyorsundur afiyet bal seker olsuna.s.
ellerine emciklerine saglik canim benimolumunekankayizsmilekaydirigubbakcemile3

ooo pinarim masallah döktürmüssün hamarat arkadasmim benimolumunekankayizsmile
nefis görünüyor canimcokacimcoook
esinde geldiya kimbilir ne güzellikler döktürüyorsundur afiyet bal seker olsuna.s.
ellerine emciklerine saglik canim benimolumunekankayizsmilekaydirigubbakcemile3

:kedi: cnm bnm..sen bitnsn..teşekkürler ediorm güzel yorumun için..opuyorumnanaktan

hemen tarif defterime ekleyeceğim.
teşekkürler.
en kısa zmanda deneyip yorumlarımı yazarım.

Nefiss...Ellerinize sağlıkk..Ben de fırsat bulunca mutlaka denicem.Gerçi sitede o kadar çok deneyeceğim tarif var ki.Hepsini denersem bu gidişle 100 kilo olucam sayenizde....cokacimcoook

Nefiss...Ellerinize sağlıkk..Ben de fırsat bulunca mutlaka denicem.Gerçi sitede o kadar çok deneyeceğim tarif var ki.Hepsini denersem bu gidişle 100 kilo olucam sayenizde....cokacimcoook

sen yapmayı dene tatlm..kurbanlarında tadına baksınlar..ben öyle yapoorum..zira zaten 104 kiloyum ben:kedi: bir de hepsini kendim yesem durum seninkinden çok daha vahim olur..kaydirigubbakcemile3 teşekkürler ediorm yorumun için tatlısı..opuyorumnanaktan

X