Peygamber ismini taşımak..... Çocuğa Muhammed ismi vermekte sakınca olur mu sizce???

Tavsiye etmem esim rehabilitasyon merkezinde çalıştı bir dönem.%80 i Muhammed isimliymis.tesadüf mü bilmem ama agir geliyo çocuklara derler

Buna en güzel cevap 'mehmet' ismiyle verilmiş zaten
Cocuğa karşı soylenebilecek herhangi bir şeyde ismin sahibi kıymetli olduğu için Muhammed ismini koymak doğru değil.
Ama bu isme çok muhabbet besliyor ve ille de koyayım diyorsanız eskiler işi mehmet ismiyle çözmüş zaten
Mehmed ismi bu şekilde turetilmistir.

İki isim olunca zaten genelde Muhammed kullanılmıyor ki. Ama benim kardeşimin kuzenimin eşimin bi kaç kuzen çocuğunun ilk ismi Muhammed hepsi çok iyi çok ahlaklı çocuklar. Hele kardeşim diye demiyorum valla parmakla gösterilir etrafta. Muhammed talha kardeşimin adı ama talhayı kulanırız. Muhammed çok rahatsız ettiyse Ahmet,Mustafa,Mehmet de koyabilirsiniz bhnlarda Peygamber'in kullanılan isimlerinden
mehmet ve mustafa diye çok yakın akrabalarımız var o yüzden Ahmet ismini düşündüm ama eşim Muhammed diyor başka bir şey demiyor.. Benimde tanıdığım Muhammedler genelde Ahlaklı zeki oluyor..

ben çocuğun hayatı boyunca isminin maneviyatını yaşiycağını duşunuyorum. Bu noktadada efendimizin isminden daha guzel bi isim olamaz. Hem 2. İsmi de var eğer istemeSe ilkini tercihde etmez. Bnce siz anne baba olarak bu maneviyatı duşunduğunuz için mutlaka takın, ilerde kendisi hangisini kullanıcağına karar verir.
peki ismin ağır gelmesi falan böyle sıkıntılar olabilir mi??

Şahsen çocuklara isim konulurken belli şeyleri simgeleme amacı ile konulmasını karşıyım.
Çünkü çocuğunuz sizden farklı dine , siyasi görüşe vs. sahip olabilir.

Ben din ve siyaset içerikli isimler koymaya karşıyım çocuklara... Çünkü o çocuk ilerde bunu istemeyebilir. İlerde özgür bir birey olacak, belki inancı zayıf olacak olamaz mı?
peki normal bi isim taktığında çocuk çok dindar olurda dini isim takmadığın için isyan ederse ?
demkki bazı şeyler çocuğun ilerde ne duşuneceğiyle ilgili ilerletilemez..

( tam sizin yazdığınız mesajdan ornek vericekken sizin yazdığınızı gordum o yuzden alıntıladım. Yanlış anlamayın lutfen)

Ben din ve siyaset içerikli isimler koymaya karşıyım çocuklara... Çünkü o çocuk ilerde bunu istemeyebilir. İlerde özgür bir birey olacak, belki inancı zayıf olacak olamaz mı?
İki ismim vardı. Biri dindar bir isim. Ben değilim. Öyle rahatsız ediyordu ki değiştirdim. Çok haklısınız bu konuda..

Kızlar nasip olursa oğlum olacak. 5 aylık olduk artık isim düşünüyoruz aslında kafamızda net bir isim var ama kararsızlık var... Bir tane müslümanlığı bir tanede Türklüğü simgeleyen isim koymak istiyoruz. Ben Mete ismini çok seviyorum sade kısa öz... Dini isim olarak da eşim peygamber efendimizin ismini koymak istiyor. Muhammed Mete.. İki isminde baş harfi aynı olması da iyi ... Fakat çevremde herkes peygamber ismi taşımak zor hele peygamber efendimizin ismini taşımak zordur bi sürü riski var vs... şeyler söylüyor... Ama düşünüyorum neden kötü olsun Allahın isimlerini bile koyuyoruz peygamber ismi koymakta neden sıkıntı olsun diyorum. Zaten Mete ismini kullanacağız ama kimlikte Muhammed Mete yazacak. Sizce Peygamber efendimizin ismini ekleyelim mi???
Koy arkadaşım harika bir isim tereddüt bile etme.agir gelir taşıyamaz olaylarını da kulak ardı et.allah yavruna efendimizin kişiliğini nasp etsin hayırlı evlat olsun insaAllah

peki ismin ağır gelmesi falan böyle sıkıntılar olabilir mi??
efendimizin isminin ne gibi bi ağırlığı olabilir ki. Anladığım kadaryla dini eğilimi olan bi ailesiniz ve normal olarak çocuğunuzunda o yonde ilerlemesini istiyorsunuz., çok uygun bnce...
bende erkek bebek bekliyorum ve bnde bu tarz bi isim takıcam Allahın izniyle.

peki normal bi isim taktığında çocuk çok dindar olurda dini isim takmadığın için isyan ederse ?
demkki bazı şeyler çocuğun ilerde ne duşuneceğiyle ilgili ilerletilemez..

( tam sizin yazdığınız mesajdan ornek vericekken sizin yazdığınızı gordum o yuzden alıntıladım. Yanlış anlamayın lutfen)
Benim ismim o zamanın en modern isimlerinden biriymiş ama ben ismimi hiç sevmiyorum klasik manevi anlamı olan isimleri seviyorum zaten memnun olmazsa kanuni yollarla ismini değiştirebilir..

Benim ismim o zamanın en modern isimlerinden biriymiş ama ben ismimi hiç sevmiyorum klasik manevi anlamı olan isimleri seviyorum zaten memnun olmazsa kanuni yollarla ismini değiştirebilir..
bazı şeyler vardr ki çocuğun isteğine bırakılmaz bırakılamaz. Bunlardan biri de isim. Anne babanın çocuk uzerindeki haklarından biridir ona guzel ve anlamlı şsim takmak..
ona bakarsan her yaptığımız şeyi ilerde çocuk ne dycek diye duşunelim, ee nerde kaldı anne babalık.

Back
X